Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)

Go down 
Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Thu Apr 29, 2010 2:38 pm

Voilà, het alarmbelletje rinkelt. De revolutie kan beginnen !

La sonnette d'alarme retentit. La révolution peut commencer !

LA LIBRE BELGIQUE

Les francophones déclenchent la sonnette d'alarme

BELGA

Mis en ligne le 29/04/2010
La Conférence des présidents de la Chambre n'a pu aboutir à un consensus sur la mise à l'ordre du jour de la proposition de loi scindant Bruxelles-Hal-Vilvorde, a indiqué le président Patrick Dewael.

Yves Leterme au micro de Twizz

* Suivez les débats de la séance de la Chambre en direct vidéo dès 14h15
* Le PP veut présenter un maximum de listes
* Patrick Dewael fera respecter la sonnette d'alarme
* La révision de la Constitution toujours pas à l'ordre du jour
* Vanackere: "Les Belges à l'étranger pourront voter"
* Aernoudt : "Votez Ecolo !"
* Edito: Une bonne nouvelle
* Marianne Thyssen: le charme et la poigne
* Plutôt le 13 juin
* Dossier: BHV, imbroglio communautaire
* BHV en images
* Vers notre dossier spécial

Une motion signée par tous les partis flamands, à l'exception du sp.a mais qui s'y est rallié verbalement pendant la réunion, a toutefois été déposée pour réclamer cette inscription. De leur côté, les groupes politiques francophones se sont réunis à l'issue de la Conférence.

La Conférence s'est revanchée accordée sur la mise à l'agenda du projet relatif au prêt à la Grèce, qui sera examiné en Commission des Finances à 15H et voté à 18H, et du contrôle budgétaire. Ce deuxième point devra toutefois faire l'objet d'une vérification sur sa conformité à la notion d'affaires courantes. Les points qui figuraient à l'ordre du jour de la séance plénière de la semaine passée sont eux aussi inscrits à l'ordre du jour, notamment la proposition de loi relative à la burqa. Celle-ci pourrait être votée ce jeudi.

Si l'ensemble des groupes flamands de la Chambre demandent jeudi en Conférence des présidents la mise à l'ordre du jour de la séance plénière de l'après-midi de la proposition de loi scindant l'arrondissement de Bruxelles-Hal-Vilvorde, les francophones déposeront immédiatement la motion déclenchant la procédure de la sonnette d'alarme.

La Conférence des présidents de la Chambre n'a pu aboutir à un consensus sur la mise à l'ordre du jour de la proposition de loi scindant Bruxelles-Hal-Vilvorde, a indiqué le président Patrick Dewael.

Pas de consensus sur BHV lors de la conférence des présidents de la Chambre
Les chefs de groupe des partis francophones se réuniront en effet alors brièvement immédiatement après la Conférence des présidents prévue à midi et décideront de se rendre chez le président de l'assemblée pour déposer la motion de sonnette d'alarme, a-t-on appris de sources francophones. Le président du MR Didier Reynders a répété jeudi matin que la sonnette d'alarme est une "bombe atomique" institutionnelle et qu'une telle arme ne s'utilise pas à titre préventif.

Si les partis flamands demandent tous en Conférence des présidents la mise à l'ordre du jour de la proposition de loi BHV, il y aura bien une nouvelle agression des flamands justifiant le déclenchement de la procédure, souligne-t-on au MR

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Thu Apr 29, 2010 3:45 pm

Leuke titel ! Laughing

DE STANDAARD

BHV van de baan

* donderdag 29 april 2010, 14u39
* Bron: vrt, eigen berichtgeving, belga
* Auteur: kld, lob, fdb, llo

belga

Lees ook

* Volg de gebeurtenissen in de Wetstraat op de voet
* Wat is de alarmbelprocedure?
* LETTERLIJK: De motie voor de alarmbelprocedure (Franstalige versie)
* Ministerraad keurt lijst grondwetsartikelen niet goed
* Belgen in buitenland zullen kunnen stemmen

Dossiers

* Regeringscrisis

'De splitsingsvoorstellen voor Brussel-Halle-Vilvoorde zijn van de baan tot na de vorming van een nieuwe regering', zegt Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD). Dat is een gevolg van de alarmbelprocedure die de Franstalige partijen ingezet hebben. Het Vlaamse splitsingsvoorstel voor BHV kwam daardoor niet op de agenda. Dewael gaat gewoon over tot de orde van de dag.

Van de verwachte heisa bij het begin van de plenaire zitting in de Kamer kwam vanmiddag niet veel in huis. Kamervoorzitter Partick Dewael (Open VLD) kwam bij het begin van de zitting meteen op de motie voor de alarmbelprocedure. 'Daardoor wordt de parlementaire behandeling meteen opgeschort, zelfs tot na de vorming van een nieuwe regering', aldus Dewael

Vlaams Belang-fractieleider Gerolf Annemans probeerde nog vergeefs aan het woord te komen via een ordemotie, maar die werd door Dewael onontvankelijk verklaard.

Alarmbelprocedure

Na de vergadering van de kamerfractieleiders staken Daniel Bacquelaine (MR), Thierry Giet (PS), Christian Brotcorne (CDH) en Muriel Gerkens (Ecolo) de koppen bij elkaar over de timing van de alarmbelprocedure. De Franstalige fractieleiders hebben beslist de motie die de procedure in gang zet meteen in te dienen.

Die motie werd ingediend bij de griffie van de Kamer. Patrick Dewael maakt tijdens de zitting bekend dat drie vierde van de leden van de Franstalige taalgroep de alarmbelprocedure heeft ingezet.

Op die manier krijgen de Vlaamse partijen niet eens de kans om de wetsvoorstellen voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde te agenderen. De wetsvoorstellen worden dan meteen overgemaakt aan de ontslagnemende regering. Die heeft dan dertig dagen de tijd om advies uit te brengen. De alarmbel is nog maar een keer eerder geluid in ons land, namelijk in 1985.

Olivier Maingain (MR) wou pas op het allerlaatste moment aan de alarmbel trekken om 'zo weinig mogelijk van de dertig dagen vertraging te verspillen'. Hij wou pas ingrijpen als de voorstellen op de agenda van de Kamer stonden.

'Procedure is een kogelvrije vest'

Bacquelaine benadrukte dat het initiatief er komt na een nieuwe poging van de Vlamingen om de wetsvoorstellen plenair te laten behandelen. ‘Wij kunnen dat niet aanvaarden. Dit is een provocatie, een agressie. Dat één gemeenschap iets unilateraal wil opleggen, is voor ons onaanvaardbaar’, stelde de Franstalige liberaal.

Thierry Giet voegde eraan toe dat de alarmbel de zaken ook moet doen kalmeren. Een gelijkaardig geluid viel te horen bij Muriel Gerkens. ‘De procedure is voor ons zoals een kogelvrije vest, maar maakt het mogelijk voort te onderhandelen en de kalmte te doen terugkeren’, klonk het.

Motie van de Franstaligen

De Franstaligen schrijven in de motie dat het splitsingsvoorstel voor BHV van die aard is dat het de banden tussen de verschillende gemeenschappen in ons land ernstig aantast.

Het ingediende wetsvoorstel ' verbreekt het evenwicht tussen de gemeenschappen' en ' wijst de zoektocht van de acht democratische partijen naar een onderhandelde oplossing eenzijdig af'. De Franstaligen vinden ook dat daarmee de logica die leidde naar het akkoord uit 2008 (de 'borrelnootjes') is doorbroken.

Verder wordt ook het 'fundamentele recht' van de Franstaligen in Halle-Vilvoorde om te stemmen voor kandidaten in Brussel aangehaald. Door het splitsingsvoorstel zullen de Franstaligen in de Rand 'geïsoleerd worden' en in hun rechten 'aangetast'.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Thu Apr 29, 2010 5:05 pm

HAHAHA ! De klungelaars, de clowns ! Laughing

DE STANDAARD

N-VA haalt trukendoos boven om alarmbel te omzeilen

* donderdag 29 april 2010, 15u46
* Bron: eigen berichtgeving
* Auteur: lob

'We hebben een resolutie ingediend waarmee we de regering kunnen opdragen de verkiezingen te houden met een gesplitste kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde', zegt kamerlid Ben Weyts (N-VA). 'Met een Vlaamse meerderheid kunnen we dit goedkeuren.' Hij is ervan overtuigd dat de Franstalige partijen geen vertragingsmanoeuvres kunnen gebruiken tegen zo'n resolutie.

Lees ook

* Volg de gebeurtenissen in de Wetstraat op de voet
* BHV van de baan
* Wat is de alarmbelprocedure?
* LETTERLIJK: De motie voor de alarmbelprocedure (Franstalige versie)
* Ministerraad keurt lijst grondwetsartikelen niet goed
* Belgen in buitenland zullen kunnen stemmen

N-VA-fractieleider Jan Jambon kondigde vanmiddag in de Kamer aan dat N-VA nog een truc achter de hand heeft om de alarmbelprocedure te omzeilen. De Franstaligen schakelden die procedure in om de splitsingsvoorstellen voor Brussel-Halle-Vilvoorde te evacueren uit de Kamer. N-VA wil het nu met een BHV-resolutie proberen.

'Wij bieden een helpende hand', zegt Ben Weyts. 'Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) wil vasthouden aan de huidige kieskringen, omdat ze die met een regering in lopende zaken niet kan aanpassen. Maar het Grondwettelijk Hof vindt de kieskring BHV ongrondwettelijk. Als wij vanuit het parlement de regering de opdracht geven om verkiezingen te houden met een gesplitste kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, heeft minister Turtelboom geen argumenten meer om dat te weigeren. Een resolutie is immers niet vatbaar voor de alarmbelprocedure of voor belangenconflicten.'

Jambon toetst het voorstel momenteel af bij de andere Vlaamse fracties. Als die bereid zijn de resolutie te steunen, kan ze vandaag in de plenaire zitting worden goedgekeurd. De vraag is in dat geval of de regering ook bereid zal zijn om te volgen. Die kans is bijzonder klein.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Thu Apr 29, 2010 9:42 pm

Maar dat liep natuurlijk slecht af. De N-VA maakt zich hier weer eens belachelijk.

DE STANDAARD

N-VA vangt bot met resolutie

* donderdag 29 april 2010, 15u46
* Bron: eigen berichtgeving
* Auteur: lob, svh

* Aanraden 135
* Delen
* Bewaar
* Corrigeer
* E-mail
* Print

'We hebben een resolutie ingediend waarmee we de regering kunnen opdragen de verkiezingen te houden met een gesplitste kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde'. Dat kondigde kamerlid Ben Weyts (N-VA)vanmiddag trots aan. 'Met een Vlaamse meerderheid kunnen we dit goedkeuren.' Maar die Vlaamse meerderheid kwam er niet.

Lees ook

* Film van een drukke dag in de Wetstraat
* BHV van de baan
* Wat is de alarmbelprocedure?
* LETTERLIJK: De motie voor de alarmbelprocedure (Franstalige versie)
* Ministerraad keurt lijst grondwetsartikelen niet goed
* Belgen in buitenland zullen kunnen stemmen

De Kamerleden moesten eerst stemmen of de resolutie van N-VA bij hoogdringendheid moest worden behandeld. En daar liep het fout voor N-VA. Een groot aantal Vlamingen onthield zich, waardoor de hoogdringendheid werd verworpen en de resolutie dus op de lange baan is geschoven.

N-VA-fractieleider Jan Jambon kondigde vanmiddag in de Kamer nochtans trots aan dat N-VA nog een truc achter de hand had om de alarmbelprocedure te omzeilen. De Franstaligen schakelden die procedure in om de splitsingsvoorstellen voor Brussel-Halle-Vilvoorde te evacueren uit de Kamer. N-VA wou het nu met een BHV-resolutie proberen.

'Wij bieden een helpende hand', zegt Ben Weyts. 'Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) wil vasthouden aan de huidige kieskringen, omdat ze die met een regering in lopende zaken niet kan aanpassen. Maar het Grondwettelijk Hof vindt de kieskring BHV ongrondwettelijk. Als wij vanuit het parlement de regering de opdracht geven om verkiezingen te houden met een gesplitste kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, heeft minister Turtelboom geen argumenten meer om dat te weigeren. Een resolutie is immers niet vatbaar voor de alarmbelprocedure of voor belangenconflicten.'

Maar dat was dus buiten de andere Vlaamse fracties gerekend. Alleen op de N-VA, Vlaams Belang en LDD-banken stond iedereen recht bij de ja-stemming. Bij de andere Vlaamse fracties waren er heel wat onthoudingen waardoor de resolutie zelf niet kon worden behandeld én dus ook niet gestemd. Maar zelfs al werd de resolutie goedgekeurd, dan moest de regering nog bereid zijn om te volgen en die kans was zo goed als onbestaande.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Patrick9310Number of posts : 74
Location : Belgie
Registration date : 2008-12-04

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Fri Apr 30, 2010 3:23 am

Een oplossing lijkt mij om verkiezingen te houden zonder de kieskring BHV

Door de alarbel te laten luiden, geven de franstaligen nu eindelijk toe, dat ze niet willen samen regeren met vlamingen die zich niet onderwerpen aan de franstaligen

Of dergelijke maneouvers en wie weet wat die franstalige politici nog allemaal uit hun mouw gaan toveren, goed is voor het land valt enorm te betwijfelen. Ik vrees dat deze imbeciele spelletjes gaan duren tot het land en daarmee de gewone burger aan de grond zal zitten. Op dat moment zullen de franstalige politici hun ware aard laten zien en de aanhechting aan frankrijk pleiten. Der koning zullen zij als een baksteen laten vallen en die zal weerom moeten gered worden door vlaanderen.

Een belgische uni met een herstelde democratie waar iedere stem gelijk is, geen pariteiten meer bestaan, geen beschermingsmechanismen voor franstaligen, etc is nog een uitweg, ofwel een confederaal totaal confedraal land. Splitsing van belgie is utopie, europese staten zouden dit niet steunen
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Fri Apr 30, 2010 2:18 pm

Unitarisme, optimisme en humor m.b.t. de nationalisten gaan het land redden. Smile Het is toch immens grappig dat die flaminganten na 5 jaar zagen aan een stuk BHV nog altijd niet hebben kunnen splitsen. Hoe gaan ze België dan splitsen? Smile

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Fri Apr 30, 2010 4:11 pm

Dans La Libre Belgique aujourd'hui:


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
BFE

avatar

Number of posts : 1312
Age : 30
Location : Namuren
Registration date : 2008-11-21

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Fri Apr 30, 2010 7:20 pm

Belgica wrote:
Dans La Libre Belgique aujourd'hui:


Dire que BDW prétend qu'un BHV non-scindé signifie la mort de la Belgique. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.belgeetfierdeletre.over-blog.com
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Sun May 02, 2010 2:35 pm

Wat gaan die nieuwe verkiezingen na de val van Leterme II nu uithalen als de Belgisch-gezinde partijen zoals de B.U.B. niet aan het woord mogen komen in de media? Niets !

DE STANDAARD

'Eerst BHV-akkoord, dan regering'

zondag 02 mei 2010, 12u52Bron: belga Auteur: kld Aanraden 3 Delen Bewaar Corrigeer E-mail Print CD&V en Open VLD willen 'goede afspraken', ook over de communautaire uitdagingen, voor ze in een regering stappen.

Regeringscrisis
Dat hebben Kamerfractieleiders Servais Verherstraeten (CD&V) en Hilde Vautmans (Open VLD) laten blijken tijdens een debat in De Zevende Dag.

'Als je BHV niet oplost, leg je een hypotheek op de staatshervorming en de andere problemen in het land', aldus Verherstraeten. Hij vindt dan ook dat je geen formatiegesprekken kan voeren zonder de communautaire kwestie erbij te betrekken. Vautmans treedt hem daarin bij. Ze vindt dat er van aan het begin goede afspraken gemaakt moeten worden.

Geschrokken

Beide fractievoorzitters geloven overigens dat die afspraken mogelijk zijn. 'De Franstaligen zijn geschrokken. Ze weten nu wel dat ze water bij de wijn moeten doen', denkt Vautmans. Volgens Verherstraeten staat de deur 'op een kier'.

De CD&V-fractieleider benadrukt ook dat er op communautair vlak 'niet van een wit blad' vertrokken moet worden. 'Jean-Luc Dehaene is niet mislukt. Zijn voorstellen kunnen de basiselementen zijn om verder te onderhandelen.'

Voor Vautmans mag de nota van Dehaene mee op tafel, maar wel 'in een ruimer kader', bijvoorbeeld ook met de nota van Guy Verhofstadt uit 2005 erbij.

Oppositie

SP.A-fractieleider Bruno Tobback, die ook aan het debat deelnam, wil niet weten van 'dure eden en grote beloften'. 'Ik ben niet van plan om me mee voor zes maanden in Hertoginnedal te laten opsluiten, terwijl er niet bestuurd kan worden.'

Voor LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker moet dan weer volledig 'van een wit blad' vertrokken worden.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
JoNumber of posts : 427
Location : Assebroek
Registration date : 2010-03-29

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Sun May 02, 2010 8:29 pm

Ten minste vijf "Belgisch gezinde" partijen zullen heel veel aandacht krijgen bij de VRT: CD&V, SP-A, Open VLD , Groen! en PVDA. Stuk voor stuk partijen die niet het einde van België willen, maar een ander België dan het franskiljonse droombeeld van de BUB...
Back to top Go down
View user profile
Bruno

avatar

Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Sun May 02, 2010 9:04 pm

Jo wrote:
Ten minste vijf "Belgisch gezinde" partijen zullen heel veel aandacht krijgen bij de VRT: CD&V, SP-A, Open VLD , Groen! en PVDA. Stuk voor stuk partijen die niet het einde van België willen, maar een ander België dan het franskiljonse droombeeld van de BUB...

Wanneer heeft één van die partijen al één bevoegdheid geherfederaliseerd?
Back to top Go down
View user profile
JoNumber of posts : 427
Location : Assebroek
Registration date : 2010-03-29

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Sun May 02, 2010 10:32 pm

Bruno wrote:
Jo wrote:
Ten minste vijf "Belgisch gezinde" partijen zullen heel veel aandacht krijgen bij de VRT: CD&V, SP-A, Open VLD , Groen! en PVDA. Stuk voor stuk partijen die niet het einde van België willen, maar een ander België dan het franskiljonse droombeeld van de BUB...

Wanneer heeft één van die partijen al één bevoegdheid geherfederaliseerd?

Dat hoeft niet. Federalisten zijn als "Belgen" even eerbaar als unitaristen.
Back to top Go down
View user profile
myckilem
Admin


Number of posts : 331
Location : Liège
Registration date : 2009-05-31

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Sun May 02, 2010 11:43 pm

Les partis Flamands sont tous un peu nationaliste même Groen! parce qu'il y en a aucun pour dire NON ce n'est pas la route a prendre ou soir ils sont trop petit pour être entendu.
Back to top Go down
View user profile http://Myckilem.over-blog.com
JoNumber of posts : 427
Location : Assebroek
Registration date : 2010-03-29

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Mon May 03, 2010 10:19 am

myckilem wrote:
Les partis Flamands sont tous un peu nationaliste même Groen! parce qu'il y en a aucun pour dire NON ce n'est pas la route a prendre ou soir ils sont trop petit pour être entendu.

Geen enkele Vlaamse partij steunt taalracisten die geen Frans willen kennen.
Back to top Go down
View user profile
periklesNumber of posts : 1771
Location : Antwerpen
Registration date : 2009-02-11

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Mon May 03, 2010 11:56 am

myckilem wrote:
Les partis Flamands sont tous un peu nationaliste même Groen! parce qu'il y en a aucun pour dire NON ce n'est pas la route a prendre ou soir ils sont trop petit pour être entendu.

Gaat dat niet ook op voor de franstalige partijen?
Back to top Go down
View user profile
Bruno

avatar

Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 04, 2010 2:30 am

En is den BHV nu al gesplitst?
Back to top Go down
View user profile
JoNumber of posts : 427
Location : Assebroek
Registration date : 2010-03-29

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 04, 2010 11:07 am

Zullen de BUB-concentratiekampen klaar zijn op 14 juni?
Back to top Go down
View user profile
BFE

avatar

Number of posts : 1312
Age : 30
Location : Namuren
Registration date : 2008-11-21

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 04, 2010 1:17 pm

Jo wrote:
Zullen de BUB-concentratiekampen klaar zijn op 14 juni?

Zeeeeeeeeer grappig Neutral Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.belgeetfierdeletre.over-blog.com
jpNumber of posts : 373
Age : 28
Location : antwerpen
Registration date : 2009-06-01

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 04, 2010 2:46 pm

belgeetfierdeletre wrote:
Jo wrote:
Zullen de BUB-concentratiekampen klaar zijn op 14 juni?

Zeeeeeeeeer grappig Neutral Rolling Eyes
ik vind dat helemaal niet grappig, Als er vooraanstaande bub leden zitten vertellen over het land "zuiveren" van "anti belgische gezever", dan vrees ik dat, dat er binnen de bub serieuze plannen zijn om "interneringskampen" te bouwen, en die kampen te vullen met "vlaams-nationalistisch gespuis"
Back to top Go down
View user profile
JoNumber of posts : 427
Location : Assebroek
Registration date : 2010-03-29

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 04, 2010 3:09 pm

Gelukkig zullen ook deze verkiezingen de BUB niet eens voldoende kiezers opleveren om voldoende bewakers te vinden voor de kampen waar ze hun tegenstanders willen opsluiten.
Back to top Go down
View user profile
jpNumber of posts : 373
Age : 28
Location : antwerpen
Registration date : 2009-06-01

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 04, 2010 3:24 pm

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Thu May 06, 2010 9:12 pm

De quel contentieux parlent-ils? Je n'ai aucun contentieux avec mes compatriotes ! J'ai juste un problème avec quelques clowns politiques qui me coûtent trop cher. Wink


LA LIBRE BELGIQUE

Dissolution de la Chambre : les élections fixées au 13 juin

AFP

Mis en ligne le 06/05/2010
La Chambre a franchi ce pas en adoptant en début de soirée une liste de plus de 50 articles de la Constitution qui pourront être modifiés lors de la prochaine législature.

Chambre : chant du cygne pour quelques députés

La Chambre des députés belges a voté jeudi sa dissolution, ouvrant la voie à des élections anticipées le 13 juin à la suite de la démission du gouvernement d'Yves Leterme en raison du contentieux linguistique entre Flamands et francophones.

La Chambre a franchi ce pas en adoptant en début de soirée une liste de plus de 50 articles de la Constitution qui pourront être modifiés lors de la prochaine législature.

Le Sénat, la chambre haute du Parlement belge, devait faire de même dans la soirée.

La Constitution belge prévoit qu'une fois cette liste adoptée par les deux chambres et publiée au journal officiel belge, ce qui devrait être fait vendredi, le Parlement dans son intégralité est automatiquement dissous et des élections législatives convoquées dans les 40 jours.

La date des élections sera formellement fixée par un arrêté royal que le gouvernement doit adopter vendredi, mais le président de la Chambre, Patrick Dewael, a déjà affirmé en séance jeudi soir : "Les élections sont fixées au 13 juin".

Le gouvernement du chrétien-démocrate flamand Yves Leterme a démissionné le 22 avril à la suite du départ de la coalition du parti libéral flamand. Ce dernier entendait protester contre l'impasse dans des négociations visant à remettre en cause des droits linguistiques dont bénéficient les francophones vivant en Flandre.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Wed May 12, 2010 7:25 pm

En daar zijn de clowns weer. Smile

HET LAATSTE NIEUWS

B-H-V-burgemeesters spannen rechtszaak in tegen staat

HLN update De Conferentie van burgemeesters van Halle-Vilvoorde heeft bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg een rechtzaak aangespannen naar aanleiding van de komende verkiezingen. De bedoeling is een vonnis te bekomen waarin expliciet staat dat het hier "een onrechtmatige daad" betreft en dat de wetgever verplicht op straf van een dwangsom in de toekomst de nodige wettelijke maatregelen te nemen, teneinde herhaling te voorkomen.

Vermits het hier niet gaat om een kortgeding en het vonnis bijna zeker pas na de verkiezingen van 13 juni zal worden uitgesproken, zal de rechtszaak geen consequenties hebben voor het verloop van deze stembusgang.

"We willen vooral een gerechtelijke bevestiging van onze overtuiging dat deze verkiezingen omwille van de niet-splitsing van B-H-V ongrondwettelijk zijn, om daarmee de druk op de ketel te kunnen houden nadien", aldus burgemeester Dirk Pieters (CD&V) van Halle. In de rechtszaak vragen de burgemeesters tevens een schadevergoeding.

Geen boycot
De oproep aan alle colleges van Halle-Vilvoorde om de medewerking te weigeren aan de organisatie van de verkiezingen, mag volgens Pieters niet begrepen worden als een boycotactie of een pleidooi voor chaos. "Door de niet-splitsing van B-H-V zijn we grondwettelijk immers in de onmogelijkheid om die verkiezingen te organiseren", aldus Pieters.

Hij somde tijdens de persontmoeting een lange lijst van handelingen op die de aan de actie meewerkende colleges niet zullen stellen. Het ging daarbij van het niet plaatsen van aanplakborden, over het vaststellen van de kieslijsten tot het versturen van de oproepingsbrieven. De grote meerderheid van de 23 burgemeesters die vanmiddag aanwezig waren zal dit standpunt ook verdedigen bij zijn schepencollege.

Enkelen, zoals burgemeester Van Asch van Vilvoorde, zullen dat laatste echter niet doen. Van Asch wil dat de stad Vilvoorde de verkiezingen wel organiseert, onder meer uit respect voor het betrokken personeel. (belga/sps)

12/05/10 15u02


Compleet getikt, die flaminganten. geek

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Patrick9310Number of posts : 74
Location : Belgie
Registration date : 2008-12-04

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 18, 2010 2:43 am

Belgica wrote:
Wat gaan die nieuwe verkiezingen na de val van Leterme II nu uithalen als de Belgisch-gezinde partijen zoals de B.U.B. niet aan het woord mogen komen in de media? Niets !

DE STANDAARD

'Eerst BHV-akkoord, dan regering'

zondag 02 mei 2010, 12u52Bron: belga Auteur: kld Aanraden 3 Delen Bewaar Corrigeer E-mail Print CD&V en Open VLD willen 'goede afspraken', ook over de communautaire uitdagingen, voor ze in een regering stappen.

Regeringscrisis
Dat hebben Kamerfractieleiders Servais Verherstraeten (CD&V) en Hilde Vautmans (Open VLD) laten blijken tijdens een debat in De Zevende Dag.

'Als je BHV niet oplost, leg je een hypotheek op de staatshervorming en de andere problemen in het land', aldus Verherstraeten. Hij vindt dan ook dat je geen formatiegesprekken kan voeren zonder de communautaire kwestie erbij te betrekken. Vautmans treedt hem daarin bij. Ze vindt dat er van aan het begin goede afspraken gemaakt moeten worden.

Geschrokken

Beide fractievoorzitters geloven overigens dat die afspraken mogelijk zijn. 'De Franstaligen zijn geschrokken. Ze weten nu wel dat ze water bij de wijn moeten doen', denkt Vautmans. Volgens Verherstraeten staat de deur 'op een kier'.

De CD&V-fractieleider benadrukt ook dat er op communautair vlak 'niet van een wit blad' vertrokken moet worden. 'Jean-Luc Dehaene is niet mislukt. Zijn voorstellen kunnen de basiselementen zijn om verder te onderhandelen.'

Voor Vautmans mag de nota van Dehaene mee op tafel, maar wel 'in een ruimer kader', bijvoorbeeld ook met de nota van Guy Verhofstadt uit 2005 erbij.

Oppositie

SP.A-fractieleider Bruno Tobback, die ook aan het debat deelnam, wil niet weten van 'dure eden en grote beloften'. 'Ik ben niet van plan om me mee voor zes maanden in Hertoginnedal te laten opsluiten, terwijl er niet bestuurd kan worden.'

Voor LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker moet dan weer volledig 'van een wit blad' vertrokken worden.

Ligt dat niet eerder aan jullie zelf?
Back to top Go down
View user profile
Patrick9310Number of posts : 74
Location : Belgie
Registration date : 2008-12-04

PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   Tue May 18, 2010 2:46 am

Belgica wrote:
En daar zijn de clowns weer. Smile

HET LAATSTE NIEUWS

B-H-V-burgemeesters spannen rechtszaak in tegen staat

HLN update De Conferentie van burgemeesters van Halle-Vilvoorde heeft bij de Brusselse rechtbank van eerste aanleg een rechtzaak aangespannen naar aanleiding van de komende verkiezingen. De bedoeling is een vonnis te bekomen waarin expliciet staat dat het hier "een onrechtmatige daad" betreft en dat de wetgever verplicht op straf van een dwangsom in de toekomst de nodige wettelijke maatregelen te nemen, teneinde herhaling te voorkomen.

Vermits het hier niet gaat om een kortgeding en het vonnis bijna zeker pas na de verkiezingen van 13 juni zal worden uitgesproken, zal de rechtszaak geen consequenties hebben voor het verloop van deze stembusgang.

"We willen vooral een gerechtelijke bevestiging van onze overtuiging dat deze verkiezingen omwille van de niet-splitsing van B-H-V ongrondwettelijk zijn, om daarmee de druk op de ketel te kunnen houden nadien", aldus burgemeester Dirk Pieters (CD&V) van Halle. In de rechtszaak vragen de burgemeesters tevens een schadevergoeding.

Geen boycot
De oproep aan alle colleges van Halle-Vilvoorde om de medewerking te weigeren aan de organisatie van de verkiezingen, mag volgens Pieters niet begrepen worden als een boycotactie of een pleidooi voor chaos. "Door de niet-splitsing van B-H-V zijn we grondwettelijk immers in de onmogelijkheid om die verkiezingen te organiseren", aldus Pieters.

Hij somde tijdens de persontmoeting een lange lijst van handelingen op die de aan de actie meewerkende colleges niet zullen stellen. Het ging daarbij van het niet plaatsen van aanplakborden, over het vaststellen van de kieslijsten tot het versturen van de oproepingsbrieven. De grote meerderheid van de 23 burgemeesters die vanmiddag aanwezig waren zal dit standpunt ook verdedigen bij zijn schepencollege.

Enkelen, zoals burgemeester Van Asch van Vilvoorde, zullen dat laatste echter niet doen. Van Asch wil dat de stad Vilvoorde de verkiezingen wel organiseert, onder meer uit respect voor het betrokken personeel. (belga/sps)

12/05/10 15u02


Compleet getikt, die flaminganten. geek


onverdraagzame comment
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)   

Back to top Go down
 
BRUSSEL - HALLE - VILVOORDE / BRUXELLES - HAL - VILVORDE (BHV)
Back to top 
Page 21 of 24Go to page : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: