Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 TAK voert weer actie !

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: TAK voert weer actie !   Sun Mar 06, 2011 4:51 pm

Zeer grappig: de Vlaams-nationalisten vechten nog altijd tegen de tweetaligheid van Brabant. Spijtig voor hen werken ze alleen de maar de Belgen op de heupen.

TAK aktie in Zaventem tegen autohandelaars die lak hebben aan Vlaams karakter van de Rand

Enkele dagen nadat vzw de Rand in Merchtem de "week van de anderstalige klant" voorstelde, lijkt het Zaventem tijd voor een "week van de Nederlandstalige klant".Een dertigtal aktievoerders van het Taal Aktie Komitee voerde zaterdag aktie bij enkele Zaventemse autohandelaars die duidelijk lak hebben aan het Vlaamse karakter van de gemeente.

Omdat eerder aandringen zonder gevolg bleef , kregen zowel Nissan (eentalig Franse belettering), Saab (tweetalig met voorrang voor het Frans) als Mini (tweetalig, maar wat kan je anders verwachten in de "Brussels East Store") het bezoek van een kuisploeg. Op enkele minuten tijd werden de Franstalige teksten grotendeels afgedekt. Op evenveel minuten tijd kwamen 4 interventieploegen van de politie ter plaatse. Zij konden een deel van de aktievoerders aan een identiteitscontrole onderwerpen. Na een kort oponthoud kon iedereen beschikken.

Het Taal Aktie Komitee is bezorgd over de handelspraktijken langs onder meer de Leuvensesteenweg in Zaventem. Steeds vaker en alsmaar opvallender proberen handelszaken er met tweetalige (soms zelfs eentalig Franse) beletteringen, spandoeken en affiches klanten naar hun winkel te lokken. Zij wekken de indruk dat Zaventem een tweetalige gemeente is, een soort van "overloopgebied van Brussel" of zelfs een onderdeel ervan. Door anderstalige nieuwkomers op hun taalwenken te bedienen ontnemen zij hen bovendien elke aandrang om Nederlands te leren. Zij geven voeding aan de aanspraken die Franstalig België meent te kunnen maken op onze Vlaamse gordel.

Overdreven? de verkoper van de Mini-garage kwam verhaal halen bij onze aktievoerders. Hij begreep er niets van. "We zijn hier toch in Brussel?" wierp hij de aktievoerders voor de voeten en hij meende het nog echt ook.

Wij vragen deze handelaars met aandrang om

- alle schriftelijke communicatie (belettering, affiches, reclamedrukwerk …) uitsluitend in het Nederlands te voeren.
- in mondelinge communicatie duidelijk voorrang te geven aan het Nederlands en anderstaligen te helpen bij het aanleren en oefenen van het Nederlands

Wij dringen er bij de gemeente Zaventem op aan om in de toekomst zelf aandachtiger te zijn voor dit fenomeen en de handelaars op eigen initiatief op andere en betere gedachten te brengen.

Wij roepen de inwoners van Zaventem op om handelaars die in de fout gaan daarop aan te spreken en om gemeenteraadsleden aan te sporen om zelf druk te zetten op deze handelaars.

De Zaventemnaren kunnen in uiterste nood natuurlijk ook bij ons terecht ;-)

Voor een Vlaamse gordel !

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
BFE

avatar

Number of posts : 1312
Age : 30
Location : Namuren
Registration date : 2008-11-21

PostSubject: Re: TAK voert weer actie !   Sun Mar 06, 2011 10:43 pm

"Le caractère flamand de la périphérie". Ils n'ont pas l'air de se rendre compte du caractère fascisant d'une telle déclaration. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.belgeetfierdeletre.over-blog.com
Bruno

avatar

Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

PostSubject: Re: TAK voert weer actie !   Sun Mar 06, 2011 10:58 pm

Voor de flaminganten is de Grondwet - waarin taalvrijheid ingeschreven staat - een vodje papier, behalve als ze die naar eigen goeddunken kunnen interpreteren (BHV).
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: TAK voert weer actie !   

Back to top Go down
 
TAK voert weer actie !
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: