Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ZIELIGE "WAAL" in DS

Go down 
AuthorMessage
Bruno

avatar

Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

PostSubject: ZIELIGE "WAAL" in DS   Tue Mar 08, 2011 7:34 am

De laatste tijd ook al een paar ronduit zielige opiniestukken gelezen, waaronder deze. Demelenne is al langer dan vandaag een separatist en "r"attachist: http://www.vlaamsbelang.org/0/5648/ (2009), en steekt dat niet onder stoelen of banken.

Een "centrumlinkse separatist", die hadden we nog niet.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=8C374MKR

'Beschaamd een Franstalige te zijn'
KOEKELBERG IS NIET HET SLACHTOFFER VAN EEN TAALHETZE


Als een Franstalige (Fernand Koekelberg) overheidsgeld verspilt en daar door een Vlaming (Ben Weyts) op gewezen wordt, voelt CLAUDE DEMELENNE niet de drang zijn taalgenoot te verdedigen. Integendeel, hij is beschaamd dat sommige Franstaligen dat wel doen, door er een communautaire zaak van maken.

Er waait een kwalijke wind in Franstalig België. Als geboren Luikenaar en ingeweken Brusselaar voel ik bij veel Franstaligen een zorgwekkende toename van Vlamingenhaat. De zaak-Fernand Koekelberg is de druppel die de emmer doet overlopen. Zelfs in die mate dat ik me vandaag beschaamd voel een Franstalige te zijn. De - eveneens Franstalige - commissaris-generaal van de federale politie gooide in Qatar liefst 92.000 euro over de balk om zijn persoonlijke kandidatuur te promoten. Weggegooid geld bovendien, want hij greep naast het vicevoorzitterschap van het uitvoerend comité van Interpol, het eremandaat dat hij najoeg. N-VA-kamerlid Ben Weyts reageerde verontwaardigd. Op de totale kost van 92.000 euro werd 36.000 euro besteed aan een receptie voor 800 genodigden en 14.000 euro aan gadgets. Nu, ik ken Ben Weyts niet en ben het als Franstalige oneens met nagenoeg elke stelling van Bart De Wever en zijn partijgenoten. Maar ik ben niet te beroerd dit te erkennen: door het peperdure lobbymanoeuvre van de ex-politiebaas publiekelijk aan de kaak te stellen, heeft Ben Weyts de eer van de Belgische democratie gered.

Geert Wilders

Zowat de integrale Franstalige pers is niet, of nauwelijks, in staat het probleem te onderkennen. Het hoofdartikel in Le Soir (8 februari), dat moord en brand schreeuwt tegen de N-VA, stelt zonder blozen dat de 'beschadigingsoperatie niet enkel gericht was tegen de persoon van de commissaris-generaal maar ook tegen zijn Franstalige identiteit'. Ik begrijp de verontwaardiging bij mijn Vlaamse vrienden, die door de Franstalige media systematisch worden afgeschilderd als halve racisten. De houding van sommige Franstaligen is onbetamelijk: ze eisen enerzijds solidariteit van het noordelijk landsdeel als het om de financiën gaat maar spugen tegelijk op diezelfde Vlaamse landgenoten. Ze noemen hen in het beste geval egoïsten, in het slechtste geval klonen van Geert Wilders of Marine Le Pen.

De Franstalige politiek en media hebben elke realiteitszin verloren als ze zelfs nog maar overwégen dat een verspilling van 92.000 euro voor persoonlijk gewin in een democratie mag beschouwd worden als de normale gang van zaken. Ik heb deze kwestie afgelopen weekend besproken met tientallen Franstalige burgers. Zij waren stuk voor stuk, zonder één enkele uitzondering, oprecht verontwaardigd over wat Koekelberg deed. Niemand had het over een geënsceneerde heksenjacht door de N-VA of door 'boosaardige Vlamingen'.

Ik heb weinig sympathie voor de nationalisten. Maar soms stel ik vast dat bepaalde Franstaligen zich nationalistischer opstellen dan de Vlamingen. Ze zijn er heilig van overtuigd dat zij het kamp van de Goeden uitmaken en het verzet vormen tegen de Kwaden. Laten we ophouden met die zwart-witweergave van politieke kwesties. Ik ben ervan overtuigd dat in de zaak-Koekelberg de meerderheid van de Franstaligen het met de Vlamingen eens is. Niet in het minst de Franstalige politievakbonden, die het wanbeheer en de graaicultuur van het systeem-Koekelberg ten scherpste veroordelen.

Punthelm

Als Luikenaar en Franstalige voel ik me in deze zaak duidelijk medestander van de 'revolutionairen'. En dat zijn in dit geval hoofdzakelijk de Vlamingen. Moet ik me daarvoor schamen? Moet ik het hoofd afwenden als ik op straat een Vlaamse kameraad tegenkom die voor Bart De Wever heeft gestemd? Ik ben veeleer beschaamd over de manier waarop sommige Franstaligen de N-VA-voorzitter zonder verpinken voorstellen als een halve nazi met een Duitse punthelm op het hoofd. Nogmaals: mijn politieke, centrumlinkse overtuiging staat haaks op deze van de flaminganten. Maar moet ik daarom per se oogkleppen dragen? Indien een lid van N-VA of CD&V het bij het rechte eind heeft in een discussie met een Franstalige, weiger ik daar blind voor te zijn. Ik ben geen kuddedier. De jongste negen maanden gedragen al te veel Franstaligen zich als kuddedieren: zij zijn de arme schapen, die het moeten opnemen tegen de 'Vlaamse wolf'.

Bedelaar

De bedelaar spelen en de Vlamingen vragen nieuw geld te pompen in de pover bestuurde Brusselse gemeenten (Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node…), terwijl je die gulle Vlaamse schenkers beledigingen naar het hoofd slingert, is op het randje van het onfatsoenlijke. De 92.000 euro die de hoge politiehiërarchie heeft verkwanseld ware honderd keer beter besteed aan de veiligheid in de Molenbeekse wijken, waar jong rapaille brave burgers terroriseert en een kordaat optreden van Franstalige overheden uitblijft. Geen enkele grote stad ter wereld is opgesplitst in zes verschillende politiezones. Brussel bevindt zich echter wel in die surrealistische situatie, omdat de Franstalige baronnen hun macht willen behouden en hun terrein afbakenen. De Vlaamse partijen stellen die toestand sinds jaar en dag aan de kaak, maar de Franstaligen lachen hen vierkant uit. En in die omstandigheden verwacht Philippe Moureaux (PS) dat Vlaanderen jaarlijks nog eens 500 miljoen euro op tafel zal leggen om dergelijke waanzin verder te financieren? Dat is hardop dromen.

Ik ben allesbehalve een belgicist. Ik sta achter 90procent van de Franstalige standpunten, vooral in de Rand. Maar net als Bart De Wever geloof ik niet langer in de toekomst van dit land. We leven in twee verschillende democratieën en moeten daaruit conclusies trekken. Vroeg of laat zullen we niet moeten onderhandelen over een grote staatshervorming, maar over een grote scheiding. Maar onderhandelen vereist dat men zijn gesprekspartners respecteert. De trieste affaire-Koekelberg bewijst andermaal dat sommige Franstaligen geen respect hebben voor onze Vlaamse vrienden.

Franstaligen, alvorens Bart De Wever en zijn partij te beschimpen en te demoniseren, veeg eerst voor eigen deur. Daar is genoeg werk aan de winkel.

CLAUDE DEMELENNEWie? Franstalige journalist-essayist. Wat? Franstaligen die de zaak-Koekelberg voorstellen als een communautaire kwestie, brengen hun taalgenoten in verlegenheid. Waarom? Ze wekken de indruk dat Franstaligen graaicultuur goedkeuren.
Back to top Go down
View user profile
periklesNumber of posts : 1771
Location : Antwerpen
Registration date : 2009-02-11

PostSubject: Re: ZIELIGE "WAAL" in DS   Tue Mar 08, 2011 1:00 pm

Praat u nu corruptie goed?
Back to top Go down
View user profile
Bruno

avatar

Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

PostSubject: Re: ZIELIGE "WAAL" in DS   Tue Mar 08, 2011 6:58 pm

Als er morgen corruptie in Antwerpen is, moeten die dan ook niet hun "eigen weg" gaan?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: ZIELIGE "WAAL" in DS   

Back to top Go down
 
ZIELIGE "WAAL" in DS
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: