Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Pierre Mertens wil afrekenen met Bart De Wever voor het hof van assisen

Go down 
AuthorMessage
Bruno

avatar

Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

PostSubject: Pierre Mertens wil afrekenen met Bart De Wever voor het hof van assisen   Mon May 23, 2011 2:43 pm

http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/belgie/pierre-mertens-wil-afrekenen-met-bart-de-wever-voor-het-hof-van-assisen/article-1195017696234.htm?sms_ss=facebook&at_xt=4dda3235dc09a429%2C1

Pierre Mertens wil afrekenen met Bart De Wever voor het hof van assisen

maandag 23 mei 2011 om 09u38

Schrijver Pierre Mertens wil voor het hof van assisen afrekenen met Bart De Wever, volgens hem "een onversneden negationist".


Pierre Mertens © Belga

De Franstalige schrijver en columnist Pierre Mertens doet in december 2007 in een opiniebijdrage in Le Monde een aanval op "het misselijkmakende en zich radicaliserende Vlaanderen." Zijn aanval is onder meer gericht op de N-VA, "erfgenaam van de collaborerende flaminganten in de tweede wereldoorlog."

Onversneden negationist

Mertens noemt Bart De Wever "een onversneden negationist". In Knack (12 december 2007) zeg hij hierover: "Ik heb mijn woorden zorgvuldig gekozen. Iemand die de verantwoordelijkheid van het Antwerpse, collaborerende stadsbestuur in de Jodenvervolging meent te moeten onderschatten, begaat een negationistisch misdrijf."

Excuses

Mertens reageert daarmee op de kritiek van Bart De Wever op de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens, die in naam van zijn stad excuses aanbood aan de Joodse gemeenschap voor de vervolging van Joden tijdens de tweede wereldoorlog. "Antwerpen heeft geen Joden vervolgd," zei Dewever. "Het was zelf slachtoffer van de bezetting door de nazi's."

Debat

Na het artikel in Knack dient De Wever bij het gerecht klacht in tegen Mertens omdat hij hem een negationist noemt. Vandaag stuurt het parket van Brussel aan op seponering, zeer tegen de wil van Pierre Mertens. Volgens de schrijver is enkel het hof van assisen bevoegd om zich uit te spreken omdat het hier volgens hem gaat om een persmisdrijf. Mertens wil de kans krijgen om voor een assisenhof met De Wever in debat te gaan over zijn uitspraken. (EE)
Back to top Go down
View user profile
 
Pierre Mertens wil afrekenen met Bart De Wever voor het hof van assisen
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Thiệp Popup 90.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: