Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Vlaams Belang betoogt - le Vlaams belang manifeste

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Vlaams Belang betoogt - le Vlaams belang manifeste   Sun Jun 05, 2011 5:24 pm

Niet tegen België natuurlijk - daarvoor zou de fascistische partij nog geen 100 man op de been krijgen - maar tegen de islam. Resultaat: 500 man... Ik kan mij inbeelden dat vele racisten zich afvragen waarom anti-islamisme nu per se met Vlaams-nationalisme moet gepaard gaan. Wink

Pas contre la Belgique bien-sûr - pour cela, le parti fasciste ne mobiliserait même pas 100 personnes - mais contre l'islam. Résultat: 500 personnes... Je peux m'imaginer que beaucoup de racistes se demandent pourquoi l'anti-islamisme doit aller de pair avec le nationalisme flamand. Wink


DE STANDAARDVlaams Belang betoogt tegen komst moskee met minaret

zondag 05 juni 2011, 13u43
Bron: belga Auteur: jva

LIER - Het Vlaams Belang heeft zondag betoogd tegen de komst van een moskee met minaret in Lier. Aan de optocht namen volgens de politie een vijfhonderdtal mensen deel. Zij hield een oogje in het zeil, maar er deden zich geen incidenten voor.

Het schepencollege van Lier bracht eerder deze week een positief advies uit voor de stedenbouwkundige aanvraag van de Turkse vzw Diyanet de Belgique. Zij wil op het oude schoolterrein in de Donk een gebedshuis met verenigingslokalen bouwen.

De eerste stedenbouwkundige aanvraag kreeg van het schepencollege vorig jaar een negatief advies. Na een gesprek met de Turkse gemeenschap, waarbij het stadsbestuur een aantal bedenkingen formuleerden, werden de nodige aanpassingen doorgevoerd waardoor de tweede aanvraag wel groen licht kreeg.

Onbegrijpelijk, vindt het Vlaams Belang, dat zondag een betoging organiseerde tegen de komst van de moskee en de islamisering van Lier. De deelnemers kwamen met bussen vanuit heel Vlaanderen naar Lier.

Om 11.00 uur hield Jan Mortelmans een toespraak op het Leopoldplein. Daarna ging het richting de Donk met een afsluitende speech van Filip Dewinter. Rond 13.00 uur was de betoging afgelopen.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Vlaams Belang betoogt - le Vlaams belang manifeste
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: