Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Gantman (VLD): de excuustruut van de flaminganten - l'ami de De Wever

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Gantman (VLD): de excuustruut van de flaminganten - l'ami de De Wever    Fri Jun 24, 2011 7:37 pm

De schrik bij fascist De Wever zit al zo diep dat hij moet beroep gaan doen op de collaborateurs van de VLD. Toevallig is deze particraat ook een jood.

Le fasciste De Wever est tellement excité qu'il doit faire appel à un des collaborateurs du VLD. Par hasard, ce particrate est un juif.


Les collaborateurs sont de tous les temps décidément.

Ook in Wereldoorlog II collaboreerden sommige Joden met het nazi-regime om meer gunsten te verkrijgen, ten koste van andere Joden die dan gedeporteerd werden. Gantman wil misschien op een N-VA-lijst gaan staan. Dat zou pas een "eerbetoon" zijn aan zijn vader.Maingain getackeld vanuit Joodse hoek

vrijdag 24 juni 2011, 16u26
Bron: eigen berichtgeving
Auteur: lob, lloAndré Gantman

©mc

Lees ook

24/06/11Bart De Wever hekelt FDF

In een opiniebijdrage op de website van Joods Actueel schiet André Gantman, de gewezen Antwerpse VLD-schepen, met scherp op FDF-voorzitter Olivier Maingain. Die laatste beschuldigde N-VA-voorzitter Bart De Wever donderdag van negationisme.

‘Uit ervaring weet ik dat het politiek bedrijf keihard is en niet is weggelegd voor kerstekindkinderen. Maar er zijn grenzen die door Maingain werden overschreden door Bart De Wever te beschuldigen van ontkenning van de judeocide (negationisme) en dus van antisemitisme, schrijft Gantman.

Populist

‘Maingain ontpopt zich tot een schoolvoorbeeld van de gevaarlijke populist die geen middel schuwt om via De Wever heel Vlaanderen te treffen: het oprakelen van de collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog – hoe crimineel ook – blijkt de laatste reddingsboei te zijn van een opdringerige francofonie die de Vlaamse cultuur en taal als ‘quantité négligeable’ blijft beschouwen.’

Hij begrijpt niet goed dat er aan Vlaamse kant zo ‘lauw’ gereageerd wordt. ‘Ik hoop dat deze houding niet is ingegeven door een prutserige politieke strategie.’ Hij vindt het, ‘als vriend van Bart De Wever’, zijn plicht om te reageren.

‘Telkens opnieuw wordt teruggegrepen naar het incident rond de excuses van Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) omtrent de houding van het stedelijk apparaat tijdens de Tweede Wereldoorlog ten aanzien van de Joodse Gemeenschap die Bart De Wever als ‘gratuit’ had bestempeld. Hij bedoelde hiermede niet dat er geen deportaties hadden plaatsgevonden met participatie van de overheid maar dat het niet aanvaardbaar was het hele stedelijk apparaat over dezelfde kam te scheren.’

De Wever boos

De Wever had toen gelijk, vindt Gantman. ‘Het Forum der Joodse Organisatie heeft trouwens een bijzonder herdenkingscolloquium georganiseerd ter ere van de Antwerpse politieagenten die op gevaar voor hun eigen leven Joden hadden gered. Heeft het Forum zich dan ook aan negationisme bezondigd?’

De Wever was gisteren niet te spreken over de uitlatingen van de FDF-voorzitter, die hij een gebrek aan politiek fatsoen verweet. Hij riep zijn collega-voorzitters, en in de eerste plaats MR-voorzitter Charles Michel, daarom op om afstand te nemen van Maingains uitspraken, maar op dat vlak blijft het voorlopig bij opvallend veel gradaties van ‘geen commentaar’. De woede van De Wever is ook vandaag nog niet bekoeld. 'Ik praat niet meer met Maingain zolang hij die woorden niet intrekt', zei De Wever op radio 1.


LA LIBRE BELGIQUE

Négationnisme: la communauté juive torpille Olivier Maingain

M.Bu.

Mis en ligne le 24/06/2011

Rappel, cette semaine encore, le président du FDF a comparé Bart De Wever à Jorg Haïder, le leader d'extrême-droite autrichien et l'a accusé de tenir des propos négationnistes, et de nier la Shoah.

Dans une tribune diffusée vendredi après-midi sur le site internet "Joods Actueel", portail de la Communauté juive, André Gantsman, un leader anversois, s'en prend sèchement au président du FDF Olivier Maingain.

"M. Maingain, vous faites fausse route!, écrit ce fils de rescapé d'Auschwitz. Vous venez de franchir une grave frontière en accusant Bart De Wever de négationnisme et d'antisémitisme". Rappel, cette semaine encore, le président du FDF a comparé Bart De Wever à Jorg Haïder, le leader d'extrême-droite autrichien et l'a accusé de tenir des propos négationnistes, et de nier la Shoah.

Extraits. "Je ne suis pas membre de la N-VA, explique André Gantsman, mais en tant qu'ami de Bart de Wever, il me semble aujourd'hui indispensable de réagir. Sans doute vous rappelez-vous de l'épisode durant lequel Bart De Wever s'en est pris à Patrick Janssens et a qualifié de "gratuites" ses excuses à la communauté juive d'Anvers pour les crimes commis durant la Seconde Guerre mondiale. Il n'a jamais été question, évidemment, de nier une quelconque déportation des Juifs mais qu'il n'était pas admissible de mettre tout l'appareil de la ville d'Anvers dans le même sac".

"Bart De Wever a raison: (...) de nombreux agents de la ville d'Anvers ont sauvé la vie de Juifs durant la Seconde guerre mondiale. (...) Maingain utilise les pires procédés dignes d'un populisme dangereux pour accuser toute la Flandre via De Wever: l'utilisation de la collaboration est sa dernière trouvaille pour permettre à la francophonie de dénigrer la culture flamande".

"Monsieur Maingain, vous faites fausse route. Il est grand temps que vous ne tronquiez plus la vérité. Car errare humanum est, perseverare in errore diabolicum"...
Jeudi, Bart De Wever a appelé les présidents de toutes formations politiques à prendre leur distance avec les propos d'Olivier Maingain.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Gantman (VLD): de excuustruut van de flaminganten - l'ami de De Wever
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: