Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 VB'ers uit partij gezet - des membres du VB éjectés

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: VB'ers uit partij gezet - des membres du VB éjectés   Mon Jun 27, 2011 9:48 pm

Waarschijnlijk maakt dit deel uit van het "ontluizingsproces" om daarna "proper" naar de N-VA te kunnen overstappen.

Probablement, cela fait partie du "processus d'épouillage" pour ensuite passer de façon "propre" à la N-VA.


Maar Francis Vanden Eynde zegt ook iets goed als echte Oost-Vlaming. Laughing Mais Francis Vanden Eynde dit aussi qqch de bien en tant que vrai Flamand de l'est. Laughing

DE STANDAARD

Vlaams Belang zet dissidente Belfortploeg uit de partij

maandag 27 juni 2011, 18u56
Bron: belga
Auteur: loa

Belga
Van links naar rechts Kristina Colen, Francis Van den Eynde en Omer Denis

BELGA

Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers heeft de vijf dissidente Gentse gemeenteraadsleden, die onder leiding van oud-Kamerlid Francis Van den Eynde de Belfortploeg hadden opgericht, uit de partij gezet. Maar de dissidenten mogen wel in de Gentse gemeenteraad blijven zetelen.

Op zaterdag 18 juni had de partijraad van het Vlaams Belang beslist dat de vijf dissidente Gentse gemeenteraadsleden hun Belfortploeg en de bijbehorende website moesten opdoeken en meningsverschillen voortaan binnenkamers dienden te uiten, niet in de pers. De vijf zijn Kristina Colen, Geert De Jaeger, Mireille Van Bellegem, Omer Denis en Francis Van den Eynde.

'Indien uiterlijk 30 juni 2011 aan deze voorwaarden niet werd voldaan óf indien men tussentijds één of meerdere der hogervermelde voorwaarden niet naleefde, oordeelde de partijraad dat men zich buiten de partij plaatst en gaf de partijraad de opdracht aan de partijvoorzitter om de nodige maatregelen te nemen tot uitsluiting van het lid', schrijft Valkeniers maandag in de brief.

De druppel die voor Valkeniers de emmer deed overlopen, was de beslissing van de Belfortploeg om de vier 'niet-Belforters' in de Gentse gemeenteraad uit de Vlaams Belangfractie te verwijderen. Deze vier volgden nog wel de partijlijn.

'Bijgevolg moet ik vaststellen dat u zichzelf buiten de partij heeft geplaatst. Wij kunnen u dan ook niet langer als lid van de partij beschouwen', luidt het in de brief van Valkeniers. Ook de lidmaatschappen, mandaten en functies die de vijf namens of in het Vlaams Belang uitoefenden worden beëindigd.

'Een typisch voorbeeld van Antwerpse arrogantie', noemt Van den Eynde de beslissing van het partijbestuur.

Belfortploeg behoudt fractie

Het ontslag ontketende een strijd om de Vlaams Belangfractie binnen de Gentse gemeenteraad, maar die werd snel beslecht. De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) besliste maandagavond al dat de Belfortploeg de zitjes mag overnemen van de vier overblijvende Vlaams Belangers uit de fractie. Daarmee volgde hij de voordracht tot herschikking van de commissies, die de Belfortploeg indiende.

'De wetgeving voorziet niets specifiek in dergelijke situaties', motiveerde Daniël Termont. 'De wetgeving voorziet wel dat het aan een meerderheid van een fractie is om beslissingen te nemen'. Termont gaf de vier overblijvende Vlaams Belangers - Johan Deckmyn, Gaby De Boever, Ortwin Depoortere en Wis Versyp - wel mee dat het hen vrij staat om beroep aan te tekenen bij de hogere overheden.

En dat blijken ze ook van plan te zijn: 'Het is nu aan de gouverneur, minister Bourgeois of de Raad van State om een uitspraak te doen en een precedent te scheppen. Wat er gebeurt, gaat in tegen de geest van het gemeentedecreet', aldus Johan Deckmyn.

Volgens Deckmyn kan de Belfortploeg niet meer in naam van Vlaams Belang spreken, maar hij wijst op de onduidelijkheid in het decreet dat zegt dat mandatarissen verkozen zijn op een lijst maar niet op een partij. Deckmyn stelt dat de Belfortgroepledendat duidelijk kiezersbedrog plegen.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: VB'ers uit partij gezet - des membres du VB éjectés   Fri Jul 01, 2011 1:04 pm

Het wordt daar een echt kiekenkot bij de flaminganten: Wink

DE STANDAARD

Koen Dillen stapt uit Vlaams Belang na verwijdering van Belfortploeg

vrijdag 01 juli 2011, 11u04
Bron: belga
Auteur: bpr

Koen Dillen, ex-Europarlementslid en zoon van stichter Karel Dillen, stapt uit Vlaams Belang. 'De liquidatie van mijn vriend Francis Van den Eynde en zijn medestanders is voor mij de druppel die de emmer doet overlopen', schrijft hij in zijn ontslagbrief die hij donderdagavond naar partijvoorzitter Bruno Valkeniers stuurde. 'Een schitterend manager kan een slecht partijvoorzitter blijken. U bent er zo één', geeft hij Valkeniers mee.

Koen Dillen behoort tot de strekking-Vanhecke, die vinden dat de partij van stijl moet veranderen en zich afzetten tegen wat ze dictaten van de 'Antwerpse gemeenteraadsfractie' noemen.

Hij schrijft dat hij in 2008 geloofde dat Valkeniers als nieuwe voorzitter de sputterende motor van de partij weer op volle toeren zou kunnen laten draaien. Maar Valkeniers heeft volgens hem niets gedaan aan de wantoestanden die hem gemeld werden en fungeert sinds zijn aantreden feitelijk als de uitvoerder van de wensen van Filip Dewinter en Gerolf Annemans.

'Ik zal niet de laatste zijn'

Koen Dillen verwijt Bruno Valkeniers dat hij 'tolereerde en patroneerde dat onze bekwaamste vrouw, Marie-Rose Morel, op de meest brutale wijze 'kaltgestellt' (boycotten, red.) werd'. Hij neemt het de voorzitter ook kwalijk dat Kamerlid Bruno Stevenheydens (intussen N-VA-Kamerfractiesecretaris, red.) 'buiten getergd' werd en Kamerfractiesecretaris Francis Wouters na tien jaar zijn baan verloor omdat hij in de partijraad een dissidente mening durfde te uiten.

'Net als vele anderen besef ik dat Vlaams Belang mijn partij niet meer is. Ik zal niet de laatste zijn die u schrijft', voorspelt Koen Dillen nog.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
VB'ers uit partij gezet - des membres du VB éjectés
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: