Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 LEGA NORD v. Napels / Naples

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: LEGA NORD v. Napels / Naples   Tue Jun 28, 2011 9:53 pm

"Les Napolitains répandent des saletés partout." Dat klinkt allemaal zo bekend. Cela me rappelle les nationalistes flamingants ici.

HLN

Boze Italianen storten huisvuil voor partijkantoor Lega Nord

Umberto Bossi, de leider van de Italiaanse partij Lega Nord. © afp

Boze Zuid-Italianen hebben huisvuil gestort voor het partijkantoor van de Lega Nord in Milaan en voor de privéwoning van Legaleider Umberto Bossi. De actievoerders protesteerden op die manier tegen de weigering van de Lega om Napels uit de brand te helpen dat niet meer weet waar het zijn huisvuil moet laten.
De Lega, juniorpartner in Silvio Berlusconi's centrumrechtse kabinet, houdt een decreet tegen waarbij afval uit Napels naar het noorden wordt vervoerd totdat er in het zuiden voldoende verwerkingscapaciteit is. In de straten van Napels liggen tonnen stinkend afval.

"Nu hebben de Legamensen kunnen zien en voelen hoe men leeft met bergen afval voor de deur", aldus de Groenen van de regio Lombardije, die tot de actie hadden opgeroepen. Mensen uit de Zuid-Italiaanse regio Campania die in Milaan leven, voerden de actie uit. Napels is de hoofdstad van Campania. "Het erge is" volgens de Groenen dat het afval voor het huis van Bossi en voor het partijkantoor snel is weggehaald, "in tegenstelling tot wat in Napels gebeurt". Maar de actievoerders "zullen het weer doen".

De Lega reageerde woedend op de actie. Volgens Radio Padania, de spreekbuis van de partij, is afval een 'mentaliteit' van de Napolitanen: "Zij verspreiden overal vuilnis." Boze luisteraars eisen dat de politie van Milaan alles doet om de daders op te sporen, desnoods met behulp van DNA uit een poepluier. (adha)
28/06/11 17u30

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
LEGA NORD v. Napels / Naples
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Europa / Europe-
Jump to: