Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Professor Koen Schoors (UG) zegt het goed - Le professeur Koen Schoors de Gand le dit bien

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Professor Koen Schoors (UG) zegt het goed - Le professeur Koen Schoors de Gand le dit bien   Thu Jun 30, 2011 7:10 pm

De leugens van de Vlaams-nationalisten worden weer eens doorprikt. Les mensonges des nationalistes flamands sont de nouveau mis au grand jour.

DE TIJD

06:00 - 04 juni 2011
Een comfortabele leugenDe Vlamingen willen nog liever betalen voor de Turken dan voor de Walen. Je kan het er eens per ongeluk uit flappen, maar als je het daarna officieel bestempelt als een ‘inconvenient truth’ die vertolkt wat alle Vlamingen denken, kan je op die verdediging geen beroep meer doen. Het is de officiële lijn van de N-VA en is dat allicht stilzwijgend altijd al geweest. Proef wat deze woorden betekenen. Vlamingen willen nog liever betalen voor de Turken dan voor de Walen. Vlamingen willen blijkbaar ook voor de Turken niet betalen, waarmee de Turken meteen met het stigma van profiteurs worden bedacht in de denkwereld en de communicatie van de N-VA. Maar erger nog zijn de Walen. Als het dan echt moet, halen we toch maar onze portefeuille boven voor de Turken, als we maar niet meer moeten betalen voor de Walen. En het is in ons aller naam dat de N-VA die giftige onzin de wereld instuurt. Zoveel valse waarheden en onuitgesproken beschuldigingen werden nog maar zelden zo kort samengebald.

Het is één zaak om een bevolkingsgroep te bestempelen als profiteurs met sprekende beelden van zogenaamde vrachtwagens met Vlaams geld die naar Wallonië worden gevoerd om zo een verkiezing te winnen. Het is al een andere zaak als je moedwillig op dezelfde leugenachtige nagel blijft slaan om zo je giftige denkbeeld door herhaling tot volkswaarheid te verheffen en in één beweging die andere bevolkingsgroep te stigmatiseren en te beledigen, ook al vinden de media dat nog zo leuk. Wanneer je echter de belangrijkste speler bent in een onderhandeling met die andere bevolkingsgroep om te komen tot een staatshervoming, een sociaaleconomische hervorming en een sluitende begroting, dan is het ronduit ongehoord op een cruciaal moment met dit soort leuterpraat de sfeer te verzieken. Tenzij je natuurlijk niets liever wil dan de kar van de onderhandelingen definitief in de gracht te rijden, om vervolgens verder te gaan met de gratuite oppositie.

Even voor de duidelijkheid: er is een transfer van Vlaanderen naar Wallonië. Die staat in de financieringswet ingeschreven en is tot de laatste eurocent bekend. Het getransfereerde bedrag ligt in dezelfde grootteorde als het bedrag in andere federale staten, zoals bijvoorbeeld in Duitsland, waar de N-VA zo graag als voorbeeld naar verwijst. Maar de N-VA doelt niet op die betalingen, maar meer op de tot volkswaarheid verheven transfers in de sociale zekerheid. In België betalen rijken voor de armen, mensen met een baan voor werklozen, gezonden voor zieken, en jongeren voor ouderen, onafhankelijk van hun taal of woonplaats. Die transfer hangt evenmin af van je geslacht, van de kleur van je haar, je lichaamslengte, de teint van je huid of je Turks accent. De berekening van een Vlaamse-Waalse transfer die steeds opnieuw in andere vormen wordt aangehaald, suggereert daarom een waarheid die er niet is.

Trek eender waar een lijn door België en je komt uit op een zogenaamde transfer. Een transfer van groten naar kleinen misschien, een transfer van blond- naar bruinharigen wie weet, of een transfer van mannen naar vrouwen allicht, en ga zo maar door. En elk van die transfers is even betekenisloos als die zogenaamde Vlaamse transfer naar de Walen en de Turken. Het is niet zo dat Vlaanderen betaalt voor Wallonië, maar gewoon zo dat er in Wallonië gemiddeld meer armen, zieken en werklozen zijn dan in Vlaanderen. Maar ook de gezonde, werkende, rijke Waal betaalt voor de zieke, arme, werkloze Vlaming. In de logica van de N-VA is de eenvoudigste oplossing alle armen, zieken en werklozen in één provincie onderbrengen en die dan verregaande autonomie geven in de sociale zekerheid. Door het wonder van de responsabilisering komt alles dan snel goed. Drie hoeraatjes en straks geloven we het zelf ook nog.

De stiekeme onderliggende veronderstelling is dat al die arme, zieke, werkloze Walen en Turken eigenlijk profiteurs zijn, hangmatsocialisten enfin, terwijl de arme, zieke, werkloze Vlamingen gewoon pech hebben, dus die willen we wel helpen. Alhoewel, reken daar maar niet al te veel op. De heer Dalrymple, de zelfverklaarde huisfilosoof van de N-VA, vindt de vrijwillige schenking de optimale vorm van sociale zekerheid. Eerst de luie Walen er uit, dan de profiterende Turken en dan de arme luie werkloze Vlamingen. Ziedaar het sociale programma van de N-VA. En daar vragen ze dus alweer een Vlaams front voor. Laat ons nu toch eens ophouden met de onnozele oorlogstaal en het verbale spierbalrollen. Dat levert leuke pers op en op korte termijn ook stemmen. Maar verder niets. We hebben die sociaal-economische hervormingen broodnodig en dringend ook, maar die realiseer je niet met oneliners, oorlogsretoriek uit de oude doos en vingers in de wonde. Wel door met de tegenpartij te praten en ze te overtuigen met argumenten.

n Koen Schoors is professor economie aan de Universiteit Gent.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Invité
GuestPostSubject: Re: Professor Koen Schoors (UG) zegt het goed - Le professeur Koen Schoors de Gand le dit bien   Fri Jul 01, 2011 12:15 am

professor Schoors, de befaamde noord-zuid-transfer-ontkenner Razz.
Gelukkig zegt hij het zelf: er zijn veel meer armen, zieken en werklozen in Wallonië dan in Vlaanderen. Jammer genoeg is dat al ruim dertig jaar zo. Is het dan genetisch bepaald dat zuid-Belgen vaker ziek en werkloos zijn dan noord-Belgen, of is er iets grondig mis met de mentaliteit op het vlak van werkgelenheid en gezondheidszorg in het zuiden van ons land?
Wie graag de noord-zuid-transfers ontkent, moet eens de volgende redenering maken: mocht noord-België (Vlaanderen in casu) plots onafhankelijk worden, zou het dan financieel kunnen overleven? Uiteraard, en ik denk dat zelfs de meest extreme Belgicist dit niet zal ontkennen. Integendeel, Vlaanderen zou een nog rijkere regio zijn dan het nu al is.
Stel dat zuid-België (Wallonië in casu) vandaag onafhankelijk zou worden, zou het dan financieel kunnen overleven, zonder steun van de EU? Met Brussel zou dit op termijn misschien lukken, maar dan nog zou de regio een bijzonder harde periode tegemoet gaan van besparingen, saneringen, privatiseringen en noem maar op, vergelijkbaar met de huidige situatie in Griekenland. Zonder Brussel is een onafhankelijk Wallonië zelfs al meteen ten dode opgeschreven. Ik zou het als Waals politicus erg vinden om te moeten beseffen dat mijn regio, indien het noorden zich plots zou afscheiden, financieel ten dode is opgeschreven.
Back to top Go down
 
Professor Koen Schoors (UG) zegt het goed - Le professeur Koen Schoors de Gand le dit bien
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» UCF professor Charles Negy challenges America's 'religious bigotry'
» Statement of Philip Hussey. McCann G.P.
» 57,000 xrays not reviewed at Tallaght hospital
» Was the Real Purpose of Channel 4 Dispatches 'Searching For Madeleine' to Discredit the PJ?
» Black woman threatens to kill all whites in astonishing outburst

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: