Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Belgische schrijver Dimitri Verhulst tegen de splitsingsdrang - l'écrivain belge Dimitri Verhulst contre la manie de scinder

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Belgische schrijver Dimitri Verhulst tegen de splitsingsdrang - l'écrivain belge Dimitri Verhulst contre la manie de scinder   Thu Jul 21, 2011 5:51 pm

Hij zegt het goed. Il le dit bien. De Wever is niet de enige schuldige. De Wever n'est pas le seul coupable. Alle politici die nu aan de macht zijn zijn dat. Tous les politiciens actuellement au pouvoir le sont.

DE STANDAARDhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Dimitri_Verhulst

Dimitri Verhulst hekelt Belgische politiek

donderdag 14 juli 2011, 05u00 Auteur: (vsa)

BRUSSEL - Dimitri Verhulst zet in zijn nieuwe roman de tanden in België. En wel in de kuiten van Bart De Wever en andere politici.

Voor zijn nieuwe roman getiteld De intrede van Christus in Brussel duikt Dimitri Verhulst in de Belgische politiek. Volgens de website De Papieren Man belooft hij een commentaar bij de actuele politieke situatie. Het boek verschijnt normaal gezien in oktober bij uitgeverij Contact.

Het bezoek van Christus wordt in het boek aangekondigd op de nationale feestdag van België. De stad ondergaat daarop een metamorfose: de gevels worden geschilderd en de criminaliteitscijfers duiken plots naar het nulpunt. Intussen bakkeleien de beleidsmensen over wie een persoonlijk onderhoud met de profeet verdient.

De titel verwijst naar het schilderij De intocht van Christus in Brussel van James Ensor. Daarop stromen duizenden groteske figuren naar voren, terwijl vooraan gemaskerde personages staan die door Ensor bespot worden.

Verhulst, die over de taalgrens woont, heeft zich meermaals kritisch uitgelaten over de splitsingsdrang van sommige politici. Verhulst maakte in zijn oeuvre al vaker de switch tussen autobiografisch geïnspireerde romans (De helaasheid der dingen) en de satire op de wereldgeschiedenis (Godverdomse dagen op een godverdomse bol).

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Belgische schrijver Dimitri Verhulst tegen de splitsingsdrang - l'écrivain belge Dimitri Verhulst contre la manie de scinder
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: