Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 BART PEETERS ZEGT HET GOED - LE DIT BIEN

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: BART PEETERS ZEGT HET GOED - LE DIT BIEN   Mon Aug 08, 2011 8:09 pm

In onze steeds langer wordende reeks van Belgische artiesten die het opnemen voor de Belgische eenheid is het nu de beurt aan zanger en presentator Bart Peeters. De flaminganten moeten het nu toch stilaan benauwd krijgen als ze merken dat zowat heel de Belgische culturele wereld tegen ze is.

Dans notre série de plus en plus longue d'artistes belges qui montent aux barricades pour soutenir l'unité de la Belgique, c'est le tour au chanteur et présentateur Bart Peeters. Les flamingants doivent quand-même commencer à se poser des questions maintenant qu'ils constatent que pratiquement tout le monde culturel belge se lève contre eux.
DE STANDAARD

Bart Peeters: 'De Wever; dat is geen politiek'

maandag 08 augustus 2011, 15u58
Auteur: bbd

Luc Verstraete

Bart Peeters is niet erg enthousiast over de politicus Bart De Wever. 'Straks ben ik zoals iemand van de Former Yugoslav Republic of Macedonia; kortom niemand.'

Zanger en tv-persoonlijkheid Bart Peeters is net terug van een optreden in Marokko, waar hij op de affiche stond als 'Les Belges'. In het radioprogramma Touché op radio 1 noemde hij dat 'onbewust' een statement.

Hij liet duidelijk verstaan graag 'Belg' te zijn. 'Ik betreur het heel erg wat nu bezig is.' Peeters verwees naar het uiteenvallen van Joegoslavië, waar één republiek nu zelfs door het leven gaat als FYROM: Former Yugoslav Republic of Macedonia. Als dat je land is, heb je eigenlijk geen land meer, liet Peeters verstaan.

'Er is niets zo gemakkelijk als niets doen en op de eerste pagina gaan staan van Het Laatste Nieuws omdat je met de klein mannen naar Kinepolis gaat (een verwijzing naar Bart De Wever, red).' Peeters noemde de N-VA-voorzitter ook bij naam. 'Sorry, maar Bart De Wever; dat is géén politiek.'

Hij pleitte in het radioprogramma voor een federale kieskring. 'Ik zou het leuk vinden om vanuit Vlaanderen te mogen niet-kiezen voor Didier Reynders en dat men in Wallonië ook zou kunnen niet-kiezen voor De Wever. Maak één grote federale kieskring en ik denk dat je dan een ander beeld krijgt.'

De financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië overtuigen Bart Peeters niet. 'Er is niets zo flauw als naar je eigen portemonnaie te kijken.'

Nu steunt Vlaanderen Wallonië. Maar als onze kinderen in het bejaardentehuis zitten is het goed mogelijk dat de tranfers omgekeerd lopen: van het jongere Wallonië naar het oudere Vlaanderen, aldus nog Bart Peeters in Touché._________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: BART PEETERS ZEGT HET GOED - LE DIT BIEN   Fri Aug 12, 2011 12:10 pm

Leuk artikel in De Morgen:

Al wie tegen Bart De Wever is, moet gewoon zijn bek houden

Sue Somers − 12/08/11, 07u16

De Wever blijkt te beschikken over een verbaal schietgrage achterban. Zanger Milow: 'Ach, het gaat om een klein leger rechtse rakkers uit de marge.'
©️ belga

Artiesten passen dezer dagen maar beter op hun tellen als ze kritiek uiten op de grote winnaar van de federale verkiezingen in juni 2010. Wie sneert richting Bart De Wever (N-VA) mag wat onaangename berichten in zijn mailbox verwachten.

U bent net als die omhooggevallen, overgesubsidieerde en dus rood-links denkende hufters: België, België, België en laat Vlaanderen maar stikken, hè. Als u graag 2.000 euro per jaar betaalt aan de Walen dan doetumaar, maar geef mij de kans – in een onafhankelijk Vlaanderen – omdat NIET te doen en beslis dus NIET voor mij dat dit soort België moet blijven bestaan, ok. Laagachtend

UIT DE MAILBOX VAN BART PEETERS

Moet zeer doen om te zien hoe vlaanderen nog steeds voor Bart stemt - en als verrader goed aangeprijsd op Le Soir. Ik heb een zoon van 17 en een dochter van 18. Heb hen nu ook verboden om naar uw muziek te luisteren, heb uw cds ook in de vuilbak gegooid. TOT NOOIT MEER


UIT DE MAILBOX VAN DAAN
Milow.
Milow.

De commentaren mbt tot de staatsstructuur van Milow zijn beneden alle peil en zeer dom, zelfs getuigend van nul kennis terzake. Men heeft in Belgie ooit één keer een federale kieskring gehad, namelijk bij het referendum van de koningskwestie. Wat was de consequentie? Dat de meerderheid zich moest neerleggen tov de stakende en rebellerende franstaligen

UIT DE MAILBOX VAN MILOW

800 haatmails vulden de mailbox van de website van Bart Peeters. De Vlaamse zanger en tv-presentator liet deze week in het Radio 1-programma Touché zijn ergernis blijken over het politiek immobilisme in ons land en verwees daarbij uitdrukkelijk naar de N-VA-kopman. "Niets zo gemakkelijk als niets doen en op de eerste pagina gaan staan van Het Laatste Nieuws omdat je met de klein mannen naar Kinepolis gaat. Sorry, maar Bart De Wever is géén politiek."

"Een spontane, emotionele reactie op een vraag in een twee uur durend gesprek dat niet over politiek ging", laat zijn broer en manager Stijn Peeters weten. "Bart heeft geen spijt van wat hij heeft gezegd, maar hij is wel geschrokken van de reacties. Die waren voor een groot deel onder de gordel, terwijl Barts uitspraken dat helemaal niet waren."

De toon van de mails is vrijwel zonder uitzondering vijandig. "Het varieert van onbeschoft tot ronduit griezelig", zegt Stijn Peeters. "Bart is pas terug van een optreden in Marokko. Als je dan te horen krijgt: 'Sterf met uw Marokkaanse vrienden', dan kruipt dat in je kleren."

"Dat ge zot waart, daar ben ik al lang van overtuigd", schrijft een man. "Maar marokaan dat wist ik niet. als ge denkt met de vlamigen te moeten rammelen dan blijft ge best waar ge u thuis in marokko voelt? vuile nestkakker."


Een andere: "Ik hoop voor zijn geliefden dat er hem eens een infarct overkomt." Nog iemand: "Ik heb u altijd al een onnozel ventje gevonden."

Ex-fans

Komt ook vaak terug: het verwijt te knoeien met 'ons belastinggeld'. "Een klassieker", grijnst Daan. "Behalve hun mails ondertekenen met 'een ex-fan' verwijten veel mensen je ook dat je als geëngageerd artiest een socialist bent en subsidies opstrijkt. Terwijl ik altijd subsidies heb geweigerd!"

Om zijn protest tegen de politieke stilstand te uiten, schreef Daan het anti-Bart De Wever-nummer 'Landmijn' ('Jouw land is niet mijn land, want jouw land is een landmijn'). "Wat een idioot", staat op YouTube onder de clip van het lied. "Heeft alle realiteitszin verloren. Hij adoreert Di Rupo, een collaborateur dus." En verder: "Ga nog wat wiet smoren, linkse hippie."

De regelmatig terugkerende kritiek van Vlaamse kunstenaars op De Wever wordt keihard beantwoordt door het legertje brievenschrijvers. De redenering is steevast dat artiesten zich ver weg moeten houden van politiek. Onzin, vindt Jonathan Vandenbroeck, alias Milow. "Het fundamentele van een democratie is net dat je je stem mag laten horen. Het doet mij niks als mensen zich van mij afkeren omwille van mijn politieke uitspraken."

Slecht Nederlands

Ook Vandenbroeck nam in een interview openlijk stelling in tegen De Wever. "Mijn punt was dat de huidige generatie politici zeer zwak is. Vroeger werd je verkozen en moest je je bewijzen. Nu ben je al een 'uitstekend politicus' als je de verkiezingen wint en er daarna niets mee doet." De ochtend na het interview verslikte de Leuvense singer-songwriter zich in zijn koffie toen hij boven het stuk plots de kop zag staan: 'Bart De Wever heeft nog niets verwezenlijkt'.

"Dat was niet de afspraak. Niet dat ik niet had gezegd, maar een artiest die in ons land zulke uitspraken doet, wordt altijd gemediatiseerd. In het buitenland begrijpen ze dat niet. Daar zijn muziek en politiek twee totaal gescheiden werelden. Ik vond het vooral frappant dat mijn uitspraak extreem werd opgeblazen, een perfecte illustratie van de verkleutering van het politieke debat."

De 800 haatmails die Bart Peeters kreeg, vindt Vandenbroeck niet eens zo veel. "Het gaat hier om een klein leger rechtse rakkers dat schiet op alles wat beweegt. Speelt zich totaal af in de marge. Ze doen me denken aan de infiltranten van het Vlaams Belang die kranten bestoken met lezersbrieven, getekend met een pseudoniem. Trouwens, als je op fora op het profiel van dat legertje in-de-pen-kruipers doorklikt, kom je vrijwel altijd bij dezelfden uit: N-VA-verkozenen op gemeenteraadsniveau."

Vreemd genoeg, merkt Daan op, zijn de haatmailschrijvers helemaal tegengesteld aan hun literair boegbeeld. "Een Nederlandse zin correct afmaken is er niet meer bij en hun metaforen vallen doorgaans in het water. Volgens mij zijn het mensen die altijd goesting hebben om te slaan, maar ze weten niet waarop. Het type dat je op de schouder tikt, en dat, wanneer je je omdraait, je meteen een pak slaag verkoopt."

Slechts zelden zit er een gefundeerde mail tussen, zegt Daan. "Iemand heeft me ooit eens gewezen op een denkfout. Een maniak in de Vlaamse geschiedenis, ongetwijfeld. Daar heb ik dan wel respect voor."

Arno, die geen gelegenheid voorbij laat gaan om het woord modderfokker te gebruiken wanneer de naam van Bart De Wever valt, laat weten dat de discussie wat hem betreft voorbij is. "Schrijf maar op", gromt le plus beau, "dat ik de telefoon opnam en bij het horen van zijn naam verbaasd zei: 'Bart who?'."


Het rijk der flaminganten en wallinganten is uit. Ze komen steeds meer in de verdrukking met als gevolg dat ze kwaad worden. Laat ze maar doen. Het zal hun ondergang alleen maar versnellen.

En het slecht Nederlands van die flaminganten is ook een schande voor de Nederlandse taal ! Wink

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
BART PEETERS ZEGT HET GOED - LE DIT BIEN
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: