Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Goed nieuws over de Vlaams-nationale maffia - de bonnes nouvelles sur la maffia flamingante

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Goed nieuws over de Vlaams-nationale maffia - de bonnes nouvelles sur la maffia flamingante   Wed Sep 21, 2011 11:34 am

Dat ruikt naar corruptie. Enfin, dat is natuurlijk niet de eerste keer dat de "Vlaamse" overheid hierop betrapt wordt. Ze is gebouwd op corrupte politici. En die overheid gaan we nu nog meer macht geven?

Cela sent la corruption. Enfin, ce n'est évidemment pas la première fois que l'autorité "flamande" s'en rende coupable. Elle est construite sur la corruption. Et on va encore donner plus de pouvoir à cette autorité?
DE STANDAARD

Kris Peeters zit met een vervelend lek

• woensdag 21 september 2011, 08u21

• Auteur: bbd

Kris Peeters verdedigt de investeringssteun aan een wellnesscentrum
rr

Een wellnesscentrum krijgt bijna een miljoen euro Vlaamse subsidies. Een megamanege ook. Volgens minister-president Kris Peeters is er niets mis met deze investeringssteun. Een anoniem lid van zijn regering denkt daar blijkbaar anders over.

De Morgen pakt vandaag uit met twee opmerkelijke voorbeelden van Vlaamse investeringssteun. 900.000 euro voor een wellnesscentrum in Aalst. Eén miljoen voor een grote manege in Limburg.

Heeft Vlaanderen dan geld te veel dat dergelijke projecten steun krijgen van de Vlaamse regering? Dient investeringssteun niet om industriële projecten te steunen?
In de krant verdedigt Peeters de steun. Het belang van de vrijetijdsindustrie mag niet worden onderschat, zegt hij. In dezelfde krant noemt een anonieme collega van Peeters de strategische investeringssteun van de minister-president echter 'een bollenwinkel'. De steun is de ene keer voor een wereldspeler als Umicore. Een andere keer is het voor een bubbelbad.

Op Radio 1 reageerde Kris Peeters gebeten op de kritiek.

'Deze twee voorbeelden van investeringssteun, de manege en de wellness, zijn twee dossiers die helemaal zijn voorbereid door de administratie. Ook de inspectie van financiën had er geen enkel probleem mee. Daarenboven heeft niemand op de ministerraad ook maar zijn wenkbrauwen gefronst bij deze agendapunten.'
Hij betreurt dan ook dat een anoniem lid van zijn regering zich achteraf deloyaal opstelt.

Maar op zoek gaan naar het lek, doet Peeters niet. Wel heeft hij al met zijn vice-minister-presidenten Ingrid Lieten (SP.A) en Geert Bourgeois (N-VA) gebeld. Beiden hebben hem verzekerd geen probleem te hebben met de dossiers en ze hebben hem bevestigd op de ministerraad geen enkele opmerking gehoord te hebben van wie dan ook.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Goed nieuws over de Vlaams-nationale maffia - de bonnes nouvelles sur la maffia flamingante
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: