Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Weeral geen racisme... / de nouveau pas de racisme...

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Weeral geen racisme... / de nouveau pas de racisme...   Wed Sep 21, 2011 6:28 pm

Wat moeten ze dan zeggen opdat het racistisch zou kunnen zijn? "Dood aan de Waalse ratten?" Wat zit de angst voor die enkele flaminganten er toch ingebakken, zelfs bij de Belgische Voetbalbond ! Bovendien zijn Luikenaars geen Walen.

Que doivent-ils dire alors pour que cela soit raciste? "Mort aux rats wallons?" La peur des quelques flamingants est bien présente, même à l'Union belge de football! En outre, les Liégeois ne sont pas des Wallons.
DE STANDAARD

Bondsparket: 'Anti-Waalse spreekkoren onaanvaardbaar, maar niet racistisch'

woensdag 21 september 2011, 17u07
Bron: Belga
Auteur: dar


BELGA

Het parket van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag tekst en uitleg gegeven bij de beslissing om landskampioen Racing Genk een boete van 600 euro op te leggen voor de anti-Waalse spreekkoren van de Limburgse supporters van zondag in het competitieduel tegen Standard (3-0). 'Zo'n gezangen zijn onaanvaardbaar, maar het gaat hier niet om racisme', verduidelijkt bondsprocureur Marc Rubens.

'We willen van dit dossier geen taalkwestie maken', aldus het bondsparket. 'Voor het parket zijn deze woorden onaanvaardbaar, maar het gaat hier niet om anti-Waalse spreekkoren. Deze affaire is totaal niet te vergelijken met die van Beerschot (waarbij de Antwerpse supporters 'Kawashima-Fukushima' riepen naar de Lierse-doelman, nvdr.). De supporters van Standard hadden de Genkse spelers beledigd toen de spelers werden voorgesteld en de Genkse fans hebben daarop geantwoord.'

Het parket voegde er nog aan toe dat de boete voor Beerschot (30.000 Zwitserse frank, waarvan 10.000 met uitstel) veel hoger opliep omdat het daar wel degelijk om racisme ging en er daar moest teruggegrepen worden naar de reglementen van de Wereldvoetbalbond FIFA.

De Genkse supporters zongen zondag 'Et les Wallons c'est du caca' tijdens de met 3-0 gewonnen competitiepartij tegen Standard. Scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo legde de wedstrijd daarop enkele minuten stil.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Weeral geen racisme... / de nouveau pas de racisme...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: