Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Taaldiscriminatie - Discrimination linguistique

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Taaldiscriminatie - Discrimination linguistique   Fri Oct 21, 2011 11:52 am

Misschien kan verwarmingsinstallateur Filip Berden uit Alken zijn beklag doen over het haatdiscours van de flaminganten en de wallinganten, inclusief de taalapartheidspolitiek van de traditionele partijen i.p.v. zijn Franstalige klanten te beschuldigen? De Wever en co. (ook zijn marionetten Groen, SP.a, CD&V, VLD, PS, MR, CDH et Ecolo) maken "de Vlaming" arm. Of gaat de brave man zich straks nog armer maken door op de N-VA te stemmen? Met deze politici zijn we op weg naar een nieuw Joegoslavië.

Ce chauffagiste du Limbourg, qui perd des clients en Belgique du sud, ferait mieux de critiquer le discours haineux des flamingants et wallingants, y compris la politique d'apartheid linguistique des partis traditionnels au lieu de blâmer ses clients. De Wever et co. (aussi ses marionettes Groen, SP.a, CD&V, VLD, PS, MR, CDH et Ecolo) rendent le "Flamand" pauvre. Ou est-ce que ce brave monsieur va s'appauvrir davantage en votant pour la N-VA? Avec ces politiciens actuels, on se dirige vers une nouvelle Yougoslavie.


HET BELANG VAN LIMBURG"Wat heb ìk nu met Bart De Wever te maken?"

06:12 13

"Hier komt geen Vlaamse technieker binnen!" Dit kreeg verwarmingsinstallateur Filip Berden uit Alken donderdag aan de telefoon te horen toen hij een afspraak regelde met een koppel uit het Waalse Wellin. Het was de spreekwoordelijke druppel na een reeks minder aangename ervaringen bij Waalse klanten.

En dan kreeg ik als uitleg dat het de schuld is van Bart De Wever. Wat heb ik met Bart De Wever te maken? Ik doe niet aan politiek. Ik ben een technieker", zegt Filip Berden. Hij is boos, en ook ontgoocheld. "Ik dacht dat België een land is. Maar in Wallonië word ik racistisch behandeld. Ik doe moeite om met alles in orde te zijn, ik probeer zo goed mogelijk Frans te spreken, ik doe mijn schoenen uit bij moslims... Luminus heeft me zelfs uitgeroepen tot meest efficiënte en klantvriendelijke technieker."

Filip Berden helpt Luminus en Electrabel in het weekend geregeld uit de nood, als ze te weinig techniekers hebben. "Dan zit ik geregeld in Wallonië. De laatste tijd is het er minder aangenaam werken. Steeds meer Walen stellen zich op als onze meerdere, of ze laten me eerst met de Franse taal worstelen en dan gaan ze doodleuk verder in het Nederlands. Zaterdag heb ik een afspraak in Luik. Ik ga niet. Ik laat me niet meer belachelijk maken."

De technieker uit Alken vermoedt zelfs dat de Waalse overheid de Vlaamse ondernemers bewust tegenwerkt. "Ik ben zelfstandig keurder van mazouttonnen. Ik heb alle opleidingen, diploma's en zelfs mijn blanco strafregister overgemaakt aan de Waalse overheid en nog altijd mag ik geen keuringsattesten afleveren. Anderhalf jaar ben ik daar al mee bezig.

MaW

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Taaldiscriminatie - Discrimination linguistique
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Cree RCAF member left suicidal after years of racist abuse in the military
» Ford will pay over $ 10 million because of discrimination and racism in factories

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: