Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Vande Lanotte: de unitarist? - Vande Lanotte, l'unitariste?

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Vande Lanotte: de unitarist? - Vande Lanotte, l'unitariste?   Mon Jan 09, 2012 10:30 pm

Il veut rassembler tous les services d'ombudsman. En passant, il pourra supprimer tout le fédéralisme s'il est logique avec lui-même à tout le moins...

Hij wil alle ombudsdiensten samenbrengen. En passant, kan hij het hele federalisme afschaffen, als hij logisch is tenminste...


DE STANDAARD

'Nood aan één grote ombudsdienst'

maandag 09 januari 2012, 16u43
Auteur: edlJohan Vande Lanotte

belga
Minister van Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A) wil de verschillende ombudsmannen en geschillencommissies bundelen in een enkele ombudsdienst voor de consument.

Vande Lanotte gaf in het programma Peeters en Pichal toe dat er in de wetgeving over consumentenzaken, hoewel die volgens hem 'meer dan behoorlijk is en strenger is dan in andere landen', 'weinig orde' is.

'Het aantal ombudsmannen en geschillencommissies krijg je zelfs niet op één bladzijde', klinkt het. 'Zo hebben we een aantal ombudsmannen, maar dat is heel erg verdeeld, energie, reizen, meubels enzovoort. Ook de geschillencommissies zijn erg gefragmenteerd, waardoor mensen daar gewoon niet aan denken als ze er echt op hebben.' 'Al die afzonderlijk diensten zijn dus niet de goede manier', aldus de minister.

'We moeten daar een andere structuur aan geven, want de toepassing van onze wetgeving verloopt momenteel niet zoals het hoort', besluit Vande Lanotte. Hij stelt voor om 'één grote ombudsdienst voor consumenten te maken', die de drie functies samenbrengt.

'Ten eerste geef je informatie, maar daarnaast moeten consumenten er ook met hun klachten terechtkunnen, net als bij de ombudsmannen nu. Ten derde moeten er ook oplossingen gevonden worden in geschillen.' 'Zo weten consumenten met een probleem meteen waar ze naartoe kunnen', luidt het.

Consumentenorganisaties Oivo en Test-Aankoop verwelkomen het initiatief. 'Het is voor consumenten dikwijls niet eenvoudig om door de bomen het bos te zien', klinkt het bij Oivo. 'Zo'n portaal wijst de consumenten de weg en toont hen waar ze met hun klachten en problemen terechtkunnen', aldus Test-Aankoop. De organisatie pleit wel voor een aparte, bijkomende koepelstructuur voor de geschillencommissies, zoals dat al langer in Nederland bestaat.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Vande Lanotte: de unitarist? - Vande Lanotte, l'unitariste?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: