Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 De mediacratie verspreidt haat - la médiacratie diffuse de la haine

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: De mediacratie verspreidt haat - la médiacratie diffuse de la haine   Wed Jan 18, 2012 3:28 pm

Dat de particratische en nationalistische RTBF haat verspreidt over Nederlandstaligen (niet te verwarren met de flaminganten, aanhangers van een nationalistische sekte) willen we graag aannemen, maar de professor is "vergeten" de haat te onderzoeken die de VRT verspreidt t.o.v. de Franstalige Belgen... Hoe kinderachtig kunnen die stammentwisten toch zijn.

Que la RTBF particratique et nationaliste répande de la haine à l'égard des Néerlandophones (à ne pas confondre avec les flamingants, les adeptes d'une secte nationaliste) on veut bien l'admettre. Mais, le professeur a "oublié" d'investiguer sur la haine promue par la VRT à l'égard des francophones de Belgique... Qu'elles sont bien puériles, toutes ces querelles tribales.
DE STANDAARD

'Mise au point (RTBF) verspreidt haat'

woensdag 18 januari 2012, 08u07
Auteur: bbd

Weyts wil dat CGKR optreedt tegen RTBF

Permanent construeert de RTBF in zijn politiek praatprogramma een vijandbeeld van de Vlamingen en de Vlaamse partijen, de N-VA op kop. Dat is de conclusie van emeritus hoogleraar Magda Michielsens.

Michielsens bekeek alle uitzendingen van het politieke praatprogramma 'Mise au point' in het seizoen 2010-2011. Het was het seizoen van de aanslepende regeringsonderhandelingen.

Volgens Michielsens was de toon voortdurend één van 'wij Franstaligen' tegen 'zij Vlamingen'. Het vanzelfsprekende gelijk van de Franstalige werd tegenover de Vlaming gesteld.

'Als je wil weten hoe een haatcampagne werkt, dan is dit programma een goed voorbeeld', zegt Michielsens over haar onderzoek in Knack.

Alles is gericht op het neerzetten van dat vijandbeeld tegenover de Vlamingen. De toonzetting van het programma, de keuze van de gasten, de beeldregie, de sms’jes en mails van kijkers die onderaan door het beeld lopen.

‘Week na week zie je dat Vlamingen, ongeacht de stand van zaken in de regeringsonderhandelingen, op de Franstalige publieke omroep worden beledigd. Steeds opnieuw wordt de N-VA neergezet als een gevaarlijke partij die geen akkoord wil. Steeds opnieuw ook dat vijandbeeld van Vlaanderen, de hatelijkheden vanuit het Franstalige publiek, de vernederende karikaturen,’ zegt Michielsens in Knack.

Op Radio 1 vertelde de hoogleraar hoe ze alle uitzendingen beeld per beeld had geanalyseerd, er collages van had gemaakt en die aan andere mensen heeft getoond. Zo kan iedereen zien dat het niet één keer gebeurt, maar systematisch.

Is het daarmee wetenschappelijk bewezen dat de RTBF haat verspreidt? Neen, het blijft een kwalitatief onderzoek waarbij iemand vanuit een Vlaams referentiekader naar een Franstalig referentiekader kijkt. Michielsens zegt wel dat de VRT in De Zevende Dag niet week na week een gelijkaardig beeld van de Franstaligen schetst.

Het onderzoek, de beeldfragmenen inbegrepen, vindt u terug op www.vlaanderenscherpgesteld.be

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
De mediacratie verspreidt haat - la médiacratie diffuse de la haine
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: