Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Sharia for Belgium / N-VA

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Sharia for Belgium / N-VA   Mon Mar 26, 2012 9:26 pm

Is er niet evenveel reden om N-VA te verbieden als Sharia for Belgium? Beiden zijn immers een bedreiging voor België, hoewel de tweede België nog als politiek kader neemt, wat niet het geval is voor de eerste...

N'y a-t-il pas autant de raisons d'interdire la N-VA que Sharia For Belgium? Les deux sont en effet une menace pour la Belgique, même si le deuxième considère la Belgique encore comme le cadre politique, ce qui n'est pas le cas du premier...


DE STANDAARD

N-VA wil signaal Winants ernstig nemen

maandag 26 maart 2012, 15u49
Bron: belga
Auteur: bvb


© WAS

Lees ook

'Sharia4Belgium moet worden verboden'

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft veel begrip voor het signaal van Alain Winants, chef van de Belgische Staatsveiligheid, over de organisatie Sharia4Belgium. Winants zei dit weekend in een aantal kranten dat onderzocht moet worden of de organisatie kan verboden worden.

"Het is uiteraard niet aan de politiek om te bepalen welke organisaties al dan niet verboden moeten worden, er is immers vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging," klinkt het in een persbericht.

"Als die vrijheid wordt aangewend om op te roepen tot haat en geweld, moet het gerecht optreden. In het geval van Sharia4Belgium lijkt dit toch wel het geval te zijn. Als de Staatsveiligheid ons verzekert dat deze organisatie buiten de wet gesteld moet worden aan de hand van voldoende en betrouwbare informatie, dan moet dit ernstig genomen worden," aldus De Wever.

Bart De Wever kondigt ook aan dat zijn fractie in de Kamer een wetsvoorstel zal indienen dat het gerecht nieuwe middelen zal geven om op te treden ten aanzien van misdadigers. De N-VA wil het mogelijk maken dat bij een veroordeling ook de nationaliteit van misdadigers afgenomen kan worden, zodat zij het land kunnen worden uitgezet.

Ook Vlaams Belang wil dat actie ondernomen wordt tegen de organisatie. Zo wil kopman Filip Dewinter dat de leden meteen hun Belgische nationaliteit ontnomen wordt. "Daarenboven moeten Fouad Belkacem (alias Abu Imram) en co zo snel mogelijk het land worden uitgezet", aldus de VB’er. Ook ex-Vlaams Belanger Frank Vanhecke wil Abu Imram zijn Belgische nationaliteit ontzeggen.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Invité
GuestPostSubject: Re: Sharia for Belgium / N-VA   Mon Apr 02, 2012 7:23 pm

Dat N-VA zou worden verboden in het unitaire België à la BUB, weten we al langer. Ongetwijfeld bevindt er zich al ergens een blauwdruk van de Endlösung der Vlaams-nationalistenfrage in de BUB-archieven ;-).
Maar even ernstig, Sharia4Belgium zou niet worden verboden omdat de vereniging een bedreiging vormt voor België, wel omdat de leden letterlijk oproepen tot haat en geweld. Dat heb ik bij N-VA tot nu toe niet gehoord. Bij de BUB ook nog niet letterlijk, al kun je uit de toon van artikels op de BUB-site wel duidelijk afleiden dat jullie niet echt een probleem zouden hebben met fysiek geweld tegen mensen die een andere staatkundige visie voorstaan dan de unitair-Belgische. Ik vrees dat jullie dus wel de laatsten zijn om Sharia4Belgium te kunnen veroordelen ;-).
Als Sharia4Belgium een politieke partij zou zijn die op een fatsoenlijke manier wil duidelijk maken dat België moet evolueren naar een moslimstaat, is er wat mij betreft geen probleem. Zelfs nu zou ik de vereniging niet verbieden (dat is toch niet efficiënt), maar wel een paar afzonderlijke leden vervolgen.
Back to top Go down
Bruno

avatar

Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

PostSubject: Re: Sharia for Belgium / N-VA   Tue Apr 10, 2012 12:18 am

In Duitsland zijn partijen die de grondwettelijke orde willen omverwerpen, verboden.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Sharia for Belgium / N-VA   

Back to top Go down
 
Sharia for Belgium / N-VA
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Belgian couple spot the men who stole their car in Belgium on a Spanish beach
» ww1 E-tool found in Ypres, Belgium
» In Belgium, the Russian diplomatic mission accounts unblocked
» Sharia Law
» rFR S11 - R12 - Belgium Grand Prix - Penalties

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: