Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Vlaams-nationalisten bekampen elkaar - les nationalistes flamands se bataillent

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Vlaams-nationalisten bekampen elkaar - les nationalistes flamands se bataillent   Wed Apr 25, 2012 2:41 pm

Fascisten onder elkaar. Les fascistes entre eux. Wink

DE STANDAARD

Vlaams Belang start petitie tegen N-VA

Roep om samenwerking komt uit extreem-rechtse hoek

woensdag 25 april 2012, 03u00

Auteur: Bart BrinckmanN-VA-voorzitter Bart De Wever heeft als vaste stek in het Vlaams Parlement een zitje naast Filip Dewinter (Vlaams Belang). Didier Lebrun/photo news

©️ Photo News
.
BRUSSEL - Een petitie vanuit 'het middenveld van de Vlaamse Beweging' voor meer eensgezindheid blijkt een initiatief van Vlaams Belangmedewerker Johan Sanctorum.

Binnen de Vlaamse Beweging woedt een discussie over de mate waarin Vlaams Belang en de N-VA met elkaar moeten samenwerken. Tien dagen geleden herhaalde N-VA-kamerfractieleider Jan Jambon dat er van coalities geen sprake kon zijn. Hij vreesde dat het voornemen zijn partij kon schaden. Vlaams Belang reageerde furieus. De partij sprak over een 'kaakslag' voor de Vlaamse Beweging en vond dat ook de N-VA het cordon sanitaire onverbiddelijk toepaste.

Op het internet loopt momenteel een petitie om de situatie aan te klagen. 'Indien de partijpolitieke rivaliteit het einddoel hypothekeert (Vlaams onafhankelijkheid, red.), dient er aan de alarmbel getrokken, en dat ogenblik is voor ons nu bereikt.' Uitgerekend op een moment dat de 'Belgische constructie' steeds meer faalt, 'verontrust de koude oorlog tussen beide formaties'. En 'de principiële weigering om in enige gemeente samen te werken met Vlaams Belang, treft de Vlaamse beweging in haar ziel'.

'De partij die deze oproep naast zich neerlegt, moet beseffen dat ze daarmee haar draagvlak binnen het middenveld van de Vlaamse Beweging ernstig aantast', zo besluiten initiatiefnemers zoals Wim De Wit (voorzitter IJzerwake en ondervoorzitter OVV), Guido Celen (voorzitter Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid) en Paul Doevenspeck (debatclub Res Publica). De eigenlijke auteur van de tekst, Johan Sanctorum, tekende niet. Als betaald medewerker van Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers verkiest hij een rol op de achtergrond.

De petitie, die ondertussen al zo'n duizend ondertekenaars telt, weerspiegelt dan ook in de eerste plaats de visie van Vlaams Belang. Met een aanhang van nauwelijks tien procent slaagt de partij er niet langer in om het politieke debat in Vlaanderen te sturen. De partij zoekt dan ook koortsachtig naar partners. De N-VA, de meest voor de hand liggende, weigert resoluut. Ook in Antwerpen, waar kandidaat-burgemeester Bart De Wever op papier aan de steun van Filip Dewinter voldoende heeft om burgemeester te worden. Als De Wever die steun zou aanvaarden, jaagt de N-VA-voorzitter meteen de eigen kiezers weg.

Net om die reden weigerde Guido Moons, de voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, de petitie te tekenen. De organisatie vindt dat beide partijen - waarbij de ene (N-VA) het systeem van binnen wil kraken, en de andere (Vlaams Belang) van buiten - hun reden van bestaan hebben._________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Invité
GuestPostSubject: Re: Vlaams-nationalisten bekampen elkaar - les nationalistes flamands se bataillent   Wed Apr 25, 2012 5:32 pm

Fascisme is de meest misbruikte term die je op dit forum leest. De regel lijkt wel: als iets ons niet aanstaat, noemen we het fascisme, misschien zullen de mensen onder de indruk zijn van die term.
Als de BUB ooit eens ernstig wil worden genomen (of ooit ook eens zo'n parlementszetel wil, zoals op de foto, hoewel die kans ongeveer nihil is) gaan jullie toch eens met een origineler verhaal moeten komen. Ik ben geen expert in het winnen van verkiezingen (ik zou er ook niet aan deelnemen), maar alles en iedereen staatsgevaarlijk noemen, behalve de 0,0000001% van de Belgen die zich actief inzetten voor de terugkeer naar het België van voor de jaren '70, gaat toch nooit iets opleveren?
Ik bewonder wel jullie motivatie, na negen jaar is er nog steeds geen mens die überhaupt weet wat de BUB is, maar toch blijven jullie artikels schrijven schrijven en jullie best doen om sporadisch eens in de media te komen. Stel dat België binnen een paar jaar toch zou verdwijnen, gaan jullie dan niet zo'n gevoel hebben van: 'Waar hebben wij ons nu in godsnaam al die jaren mee bezig gehouden?' Zoveel tijd stoppen in iets dat uiteindelijk geen enkel maatschappelijk nut heeft gediend, terwijl bijna geen mens jullie kent.
Back to top Go down
 
Vlaams-nationalisten bekampen elkaar - les nationalistes flamands se bataillent
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hoe Herkennen Tweelingzielen elkaar?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: