Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Hockeybond wordt gesplitst ! - La fédération de hockey sera scindée !

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Hockeybond wordt gesplitst ! - La fédération de hockey sera scindée !   Fri Jun 01, 2012 11:27 am

Het apartheidsregime wordt verder uitgebouwd tegen de wil van de Belgische burgers. Dit is ongetwijfeld "modern". In welk land van de wereld worden sportclubs gedwongen om te splitsen met het oog op het bekomen van subsidies? Om die misdadige absurditeit te stoppen, stemt u gewoon BELG-UNIE.

Le régime d'apartheid poursuit son chemin. C'est sans doute "moderne". Dans quel pays au monde, des fédérations sportives sont obligées de se scinder pour obtenir des subsides? Pour arrêter cette absurdité criminelle, vous votez BELG-UNIE tout simplement !
DE STANDAARD


Laatste unitaire sportfederatie in België wordt zaterdag gesplitst

vrijdag 01 juni 2012, 10u11
Auteur: md

EPA
dso

De Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB), de laatste nog unitaire sportfederatie in België, zal zaterdag gesplitst worden in een Vlaamse en Waalse vleugel. Zaterdag wordt tijdens de buitengewone en gewone algemene vergaderingen van de KBHB in Etterbeek immers gestemd over de regionalisering van de hockeybond

'De feitelijke vereniging 'Koninklijke Belgische Hockey Bond' heeft beslist te splitsen in 2 gemeenschapsliga's in overeenstemming met het 'décret du 8/12/2006 visant l'organisation et le subventionnement du sport en communauté française' en met het decreet van 13 juli 2001 houdende de regeling van de erkenning en subsidiëring van de Vlaamse sportfederaties, de koepelorganisatie en de organisaties voor de sportieve vrijetijdsbesteding. Door dit feit aanvaardt zij dat alle aangesloten individuele leden vanaf 17 juni 2012 aangesloten zijn bij de gemeenschapsliga waarbij hun club ondertussen zal aangesloten zijn in akkoord met de bovengenoemde decreten', klinkt het op de KBHB-site.

'De situatie was onhoudbaar geworden', verklaarde Jean-Christophe Capelle, de secretaris-generaal van de Belgische hockeyfederatie. 'Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), de Nationale Loterij en verschillende andere sponsors hebben ons geholpen om onze sportieve doelstellingen te realiseren, maar in de dagelijkse werking en met het oog op de ontwikkeling van de sport en van de clubs zijn subsidies onontbeerlijk geworden', aldus Capelle.

Zaterdag verdwijnt de KBHB in principe dus in zijn huidige vorm en maakt hij plaats voor la Ligue Francophone de Hockey en de Vlaamse Hockey Liga. 'Na de verschillende informatievergaderingen hebben de clubs goed begrepen dat de rede het moest halen van het hart als we wilden evolueren. De Brusselse clubs kunnen kiezen bij welke federatie ze zich aansluiten', verklaarde Capelle.

Enkel de kampioenschappen in de Eredivisie en de eerste en tweede klasse bij zowel mannen als vrouwen blijven nationaal vanaf het seizoen 2013-2014. Voor de jeugd is het nog niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Hockeybond wordt gesplitst ! - La fédération de hockey sera scindée !
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Operation Jubilee : Dieppe
» RCAF Survival Vest Items
» Canadian Rations of World War II
» RCN Ration "Food Container"

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: