Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Pientere analyse van 't Blokje - analyse intelligente du petit Bloc

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Pientere analyse van 't Blokje - analyse intelligente du petit Bloc   Wed Jul 11, 2012 12:36 am

Perscommuniqué van het VB. Lees wat in het vet staat.

Communiqué de presse du VB. Lisez ce qu'il en gras.


Persberichten van het Vlaams Belang

Wellicht meest cynische 11 juli-viering ooit


10 juli 2012 • 13.48u

Precies twee jaar na de historische verkiezingen van 2010 lijkt de Vlaamse feestdag van 2012 meer dan ooit in mineur te zullen doorgaan. Na de donderwolken van de afgelopen dagen lijkt de schaduw zich ook figuurlijk over Vlaanderen te werpen. Very Happy

De nakende staatshervorming en de nefaste B-H-V-akkoorden die deze week door de strot van de Vlaming zullen worden geduwd, gaan immers lijnrecht in tegen de wil van de kiezer. Nooit eerder genereert de Belgische constellatie een dergelijk pervers effect, wars van elk democratisch normbesef. Terwijl Vlaanderen massaal stemde voor meer Vlaamse autonomie wordt de artificiële Belgische constructie versterkt, krijgt Brussel een blanco cheque, worden de Brusselse Vlamingen geliquideerd en worden de Zes electoraal bij Brussel gevoegd. De drang naar zelfbestuur weerklonk nooit zo hard als bij de laatste stembusgang. Dat exact 710 jaar na de guldensporenslag die oude Vlaamse eis in de kiem wordt gesmoord, geeft aan dat dit wellicht de meest cynische 11-juli-viering ooit is.

Nochtans waren de geesten rijp om de finale stap te zetten: de stap naar een zelfstandig en vrijgevochten Vlaanderen. Laat dat tevens onze 11 juli-boodschap aan de Vlaamse partijen zijn: overwin nu eindelijk uw koudwatervrees, hou op met kostbare tijd te verspelen aan een staatshervorming die opnieuw de kiemen van een volgend conflict in zich draagt cheers , en bereid in het Vlaams Parlement de boedelscheiding voor.

Hoewel de enige nooduitgang voor Vlaanderen, onafhankelijkheid betekent, blijkt die andere federale oppositiepartij nog steeds voor de totaal achterhaalde weg van het Belgisch confederalisme te kiezen. Dat deze weg slechts kan bewandeld worden bij de gratie van de Franstaligen is denkwerk waar bepaalde politici zich duidelijk nog niet aan hebben gewaagd.

Het politiek signaal van de burger bood ons de kans om resoluut te gaan voor de opbouw van de Vlaamse republiek. Ver verwijderd van het compromis à la Belge dat maar één receptuur kent: Vlaanderen betaal , slik en zwijg. Het is de ‘verdienste’ van CD&V, VLD SP.a en Groen dat ze het democratisch momentum van 2010 en 2011 voorbij hebben laten. Als signaal van respect naar de burger kan dat alvast tellen. Er lijkt op 11-juli dan ook meer reden voor een rouwstoet dan feestgedruis.

De Vlaams Belang-parlementsleden zullen daarom morgen verstek geven op de traditionele 11-juli viering in het Brussels stadhuis. Eenvoudigweg omdat er momenteel niets te vieren valt. lol!

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Pientere analyse van 't Blokje - analyse intelligente du petit Bloc
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Petit Family -- William, Jennifer, Hayley & Michaela - Father Beaten, Wife & Daughters Murdered 7/23/07

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: