Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Bijna 6.000 Vlamingen vieren Vlaamse feestdag in Brussel

Go down 
AuthorMessage
wandererNumber of posts : 142
Location : Europese Unie
Registration date : 2010-09-24

PostSubject: Bijna 6.000 Vlamingen vieren Vlaamse feestdag in Brussel   Fri Jul 13, 2012 2:20 pm

Bijna 6.000 Vlamingen vieren Vlaamse feestdag in Brussel

Ongeveer 6.000 Vlamingen zijn in de loop van de namiddag naar Brussel afgezakt om de Vlaamse feestdag te vieren en deel te nemen aan de evenementen die de Ancienne Belgique en andere organisatoren op touw hadden gezet. Dat zegt Kevin McMullan van de AB. Volgens de organisatoren waren de festiviteiten dan ook een groot succes, ondanks de mindere weersvoorspellingen. Ook het slotfeest op de Brusselse Grote Markt lokte heel wat volk.

De evenementen die de AB had georganiseerd, zoals de Steenstraat-Muziekstraat, trokken makkelijk een 3.000-tal bezoekers, aldus Kevin McMullan: "De opkomst was zeer hoog, alle optredens op de verschillende locaties waren steeds volzet. Heel wat mensen kwamen om een favoriete groep te zien maar anderen kwamen gewoon à l'improviste en hebben flink wat sympathieke groepen kunnen ontdekken. Het concept Steenstraat-Muziekstraat raakt duidelijk bekend en gekend. Niet alleen Vlamingen uit Brussel waren erop afgekomen maar ook heel wat mensen van buiten de hoofdstad."

Ook de andere evenementen kenden succes. Het optreden van Raymond van het Groenewoud op de Brusselse Grote Markt lokte om en bij de 6.000 toeschouwers. "De Grote Markt stond echt afgeladen vol", zegt de verantwoordelijke van de AB. "Vorige jaren stond er ook veel volk op het plein, maar was er nog ruimte tussen het publiek. Nu stond iedereen op elkaar gepakt. Het gaat ook om mensen van alle leeftijden, van twintigers en dertigers met kinderen tot vijftigers en ouder. Er zitten duidelijk ook veel fans van Raymond bij, die alle nummers van a tot z meezingen."


In tegenstelling tot de voorbije jaren, toen het publiek verschillende optredens kreeg van een resem artiesten, is dit jaar bewust voor één optreden gekozen, weliswaar met gasten. "Dat heeft succes", zegt McCallum. "De voorbije jaren duurde het soms wat voor de sfeer erin kwam, bij Raymond was dat al van bij de eerste nummers zo. Zeker de gastoptredens van Helmut Lotti en Stijn werden fel gesmaakt."

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1468559/2012/07/11/5-000-Vlamingen-aanwezig-op-Vlaamse-feestdag-in-Brussel.dhtml
Back to top Go down
View user profile http://germanicrealm.informe.com/forum/
 
Bijna 6.000 Vlamingen vieren Vlaamse feestdag in Brussel
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: