Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Olympische Spelen - Jeux olympiques

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Olympische Spelen - Jeux olympiques   Fri Jul 27, 2012 1:17 pm

De Belgische delegatie in Londen is de grootste sinds de O.S. van Helsinki in 1952. La délégation belge à Londres est la plus importante depuis les J.O. d'Helsinki en 1952.

HLN

België trekt met 60-tal atleten naar openingsceremonieBewerkt door: Peter Luysterborg
26/07/12 - 22u11 Bron: belga.be © belga.

Vrijdag zullen zo'n 60 Belgische atleten opdraven tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Dat maakte delegatieleider Eddy De Smedt vanavond bekend tijdens een persontmoeting in het Belgium House.


"De Belgische delegatie bestaat uit een 80-tal leden bij wie zo'n 60 atleten en 20 officials. Alle atleten die zaterdag in actie komen, lopen sowieso niet mee. Voor zij die zondag hun competitie hebben, is beslist na overleg met de coaches", legt De Smedt uit.

Griekenland als eerste

De openingsceremonie in het Olympisch Stadion begint om 21 uur lokale tijd (22 uur in België). Goed een uur later maken de delegaties hun intrede. Griekenland komt traditioneel als eerste land het stadion binnen. België volgt kort daarna, rond 22.10 uur. Groot-Brittannië sluit de rij.

Ingekort

In vergelijking met vorige openingsceremonies is de plechtigheid ingekort. "We vertrekken met de atleten om 20 uur in het olympisch park. Dan is het nog anderhalve kilometer te voet naar het stadion. Daar is er bijna geen wachtperiode meer voor de atleten. En voor zij die wensen, bestaat de mogelijkheid om meteen nadat ze met hun delegatie hun intrede hebben gemaakt, het stadion weer te verlaten. Zij kunnen dan gewoon terug wandelen naar het dorp. De anderen mogen uiteraard blijven tot het einde, dat wordt verwacht rond middernacht."

Prijzengeld

De Belgische delegatieleider bevestigde in de marge het prijzengeld dat voor medailles wordt uitgereikt. Goud levert 50.000 euro op, zilver 30.000 en brons 20.000, dezelfde bedragen als in Peking.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Olympische Spelen - Jeux olympiques
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: