Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 De nadelen van het federalisme... - Les inconvénients du fédéralisme...

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: De nadelen van het federalisme... - Les inconvénients du fédéralisme...   Mon Aug 13, 2012 7:07 pm

Le coût de ce système débile ne fait qu'augmenter. Surtout les coûts indirects: la perte d'investissement et de prestige pour la Belgique. Finalement, on perdra tout ce qui a de la valeur pour faire plaisir à quelques nationalistes idiots.

De kost van dat debiel systeem blijft maar toenemen. Vooral de indirecte kosten: het verlies aan investeringen en prestiqe voor België. Uiteindelijk gaan we alle waardevolle zaken verliezen voor enkele nationalistische onnozelaars.


DE STANDAARD

Brussels Airport bang voor Amsterdam en Frankfurt
Ceo Arnoud Feist pleit voor een federaal luchtvaartbeleid


zaterdag 11 augustus 2012, 03u00
Auteur:


<P>De koffers worden met een ondergrondse transportband vervoerd.</P>

Bart Dewaele

Brussels Airport vreest grote buitenlandse maatschappijen te verliezen, door Brusselse boetes. De ceo in Zaventem kijkt angstig naar Schiphol en Frankfurt.

Brussels Airport draait goed, maar loopt het gevaar klanten te verliezen aan buitenlandse luchthavens. Dat zegt ceo Arnaud Feist. Door de Belgische plaag van geluidsboetes lonken buitenlandse maatschappijen, voornamelijk grote cargo-spelers, steeds harder naar Schiphol en Frankfurt.

‘Het is heel moeilijk om buitenlandse luchtvaartmaatschappijen naar hier te halen', zegt Feist. ‘Onder meer de geluidsboetes van het Brussels Gewest geven enorme problemen. Hier stijgen vliegtuigen op volgens de aanwijzingen die Belgocontrol – een overheidsbedrijf, nota bene – hen geeft. En daarna volgen er boetes van duizenden, zo niet tienduizenden euro's, van het Brussels Gewest. Zoiets krijg je in het buitenland niet uitgelegd. Hier moet snel een oplossing voor komen.'

De topman vreest dat Brussels Airport zo nieuwe klanten misloopt en bestaande klanten dreigt te verliezen. ‘Want een Aziatische maatschappij, zoals Singapore Airlines, maakt helemaal geen onderscheid tussen Brussel, Schiphol of Frankfurt.'

De ceo herinnert er fijntjes aan dat zijn luchthaven jaarlijks 3,2 miljard euro aan waarde creëert voor de Belgische economie en een werkgelegenheid van 39.000 banen creëert. En met 80 procent van de toegevoegde waarde van de hele Belgische luchtvaart torent ze hoog boven de regionale luchthavens als Charleroi uit, klinkt het. Daarom stoort het hem ook danig dat Charleroi door de Waalse overheid wordt gesubsidieerd.

Oneerlijke concurrentie, vindt Feist. ‘Wij vragen zelf helemaal geen subsidies', klinkt het. ‘Maar we willen op dezelfde manier worden behandeld.'

De ceo pleit daarom voor ‘een federaal luchthavenbeleid', dat komaf moet maken met subsidies. ‘Wij willen Charleroi niet vernietigen, maar deze ongelijkheid vernietigt banen.' En ook voor het probleem van de Brusselse boetes zou zo'n federaal beleid een welkome oplossing kunnen zijn, denkt de topman.

Supersnel bagagesysteem

Naast de vele waarschuwingen stelde de luchthaven ook een nieuw, supersnel bagageverwerkingssysteem voor. Dat systeem bevindt zich onder pier A en vormt een aanvulling op het bestaande systeem. Het vervoert de bagage in plastic bakken (‘totes'). De bakken vinden zo hun weg naar de eindbestemming met 22 kilometer per uur – zo'n 7 meter per seconde. Met het traditionele systeem is de snelheid slechts 1,2 meter per seconde.

Het moet vooral het bagagetransport tussen transfervluchten aanzienlijk versnellen, en het traditionele systeem ontlasten in piekmomenten. En dankzij de ingebouwde RFID-chips kan altijd worden nagegaan waar een koffer zich exact bevindt.

Het nieuwe systeem werd geleverd door het Duitse Crisplant en kostte zo'n 40 miljoen euro.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
De nadelen van het federalisme... - Les inconvénients du fédéralisme...
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: