Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Het feestje van de particraten gaat door - la fête des particrates continue

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Het feestje van de particraten gaat door - la fête des particrates continue   Tue Sep 04, 2012 5:18 pm

Wat is dat toch tof als alles in de familie blijft ! Democratie, wat is dat?! Die particraten wachten niet eens op de neerlegging van de kieslijsten om HUN lijstnummers te kiezen... Leve de particratie !

Que c'est chouette de faire tout cela en famille ! La démocratie, c'est quoi?! Ces particrates n'attendent même pas le dépôt des listes électorales pour choisir LEURS numéros de liste... Vive la particratie !

Lijstnummers verkiezingen bekend

dinsdag 04 september 2012, 12u37
Auteur: hrtGeert Bourgeois en onschuldige kinderhand Tijl Buysrogge le petit flamingant de service / de kleine flamingant van dienst Wink

belga

In Brussel is vandaag geloot voor de gewestelijke lijstnummers voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Open VLD kreeg nummer 1.

Na Open VLD kwam N-VA uit de bus. CD&V bleef als laatste liggen en moet zich tevreden stellen met plaats 7, al vond topman Wouter Beke dat geen enkel probleem. "Zeven is toch een heilig getal, een geluksgetal", grapte hij.

Traditiegetrouw werden dinsdag - precies veertig dagen voor de verkiezingen - de gemeenschappelijke volgnummers getrokken. Alle partijen met minstens drie Vlaamse volksvertegenwoordigers krijgen dan een lijstnummer toegewezen. Niet helemaal zonder belang, aangezien zo meteen ook de volgorde vastligt waarmee de partijen in het stemhokje op het biljet of het scherm zullen verschijnen.

Onschuldige kinderhand van dienst was dit keer Tijl Buysrogge, zoon van de woordvoerder van bevoegd minister Geert Bourgeois. N-VA-voorzitter Bart De Wever poogde de jongen vooraf nog om te kopen met "een grote zak snoep", maar moest het uiteindelijk stellen met het nummer 2, achter Open VLD.

De rest van het lijstje werd aangevuld door Vlaams Belang (3), SP.A (4), LDD (5), Groen (6) en CD&V (7). Zij hadden elk zo hun eigen reactie op de trekking, al onderstreepte iedereen dat die "folklore" uiteraard in het niets vervalt bij het belang van de eigenlijke stembusgang.
"Dit is vooral het begin van de echte campagne", klonk het bij SP.A-voorzitter Bruno Tobback. En ook Groen-fractieleider Filip Watteeuw noemde "een goed programma, goede kandidaten en een goede uitslag op 14 oktober veel belangrijker". Vlaams Belanger Bruno Valkeniers beaamde dat, maar wilde toch nog even kwijt "dat alle goede dingen uit drie bestaan".
De volledige lijst:

1. Open VLD
2. N-VA
3. Vlaams Belang
4. SP.A
5. LDD
6. Groen
7. CD&V

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Het feestje van de particraten gaat door - la fête des particrates continue
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The Guilt of the McCanns by Manual Catarino
» death to a paedophile
» Back Door access to forum?
» Door step light covers
» Woman says military police busted down her door, forced her out of bed at gunpoint, broke her hand

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: