Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Jos Digneffe v. De Wever

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Jos Digneffe v. De Wever   Sun Oct 28, 2012 5:19 pm

Goed gezegd van Jos Digneffe (NMBS). Bien dit par Jos Digneffe (SNCB).

DE STANDAARD

] Photo News

Digneffe: 'Mensen als De Wever verbieden aan politiek te doen'
zondag 28 oktober 2012, 14u23

Jos Digneffe, de topman van de socialistische vakbond bij het spoor, haalt op Facebook uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Wever zei zondagmorgen in De Zevende Dag dat ons land 'walloniseert' en dat grondige economische hervormingen nodig zijn om drama's zoals Ford Genk te voorkomen.


"We zitten in een vicieuze cirkel, we hebben echt nood aan grondige economische hervormingen, zoals in Duitsland. Wij hebben onze arbeidsmarkt, ons arbeidsrecht, onze fiscaliteit niet hervormd omdat de PS dat niet wil," aldus De Wever vanmorgen in een reactie op de sluiting van Ford Genk.

De Wever stelde verder ook dat onze economie steeds meer 'walloniseert', waarmee hij verwijst naar een begrip dat Geert Noels al in 2009 lanceerde.

Die woorden schoten bij Digneffe duidelijk in het verkeerde keelgat.

"Het heeft nog lang geduurd. Volgens , wie anders dan, BDW is het de fout van Wallonië dat FORD dicht moet. Onze economie WALLONISEERT zegt dat stukje ongeregelde haatzaaier. Ik stop want anders ga ik domme dingen neerschrijven maar mensen als Dewever moet verboden worden van aan politiek te doen. Vlaanderen alle ingrediënten zijn aanwezig. Er is een grote leider met racistische ( anti Waalse ) principes opgestaan. De walen van nu lijken wel de joden van destijds. Nergens hoor ik hem echter iets zeggen van zijn laffe Engelse zielsverwanten die zelf de moed niet hadden om in Genk te komen vertellen wat er zou gebeuren met FORD", aldus Digneffe op Facebook._________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Invité
GuestPostSubject: Re: Jos Digneffe v. De Wever   Sun Oct 28, 2012 5:33 pm

Is het dan de bedoeling van de B.U.B. om, in het toekomstige unitaire België, mensen die pleiten voor de splitsing van het land te verbieden om aan politiek te doen (dus m.a.w. hen verbieden om zich verkiesbaar te stellen, en eventueel hun stemrecht af te nemen omwille van hun separatistische overtuiging)?
Back to top Go down
Invité
GuestPostSubject: Re: Jos Digneffe v. De Wever   Sun Oct 28, 2012 5:42 pm

De strategie van links wordt trouwens wel heel duidelijk, dankzij Digneffe. Als een rechtse politicus het rampzalige economische beleid van een bepaalde regio aankaart (en vooral het exporteren van dat beleid naar het noorden), dan proberen de socialisten de mensen wijs te maken dat die politicus alle mensen in die regio haat. Interessant.
Back to top Go down
zorniger BürgerNumber of posts : 35
Location : Irgendwo zwischen Adinkerke und Büllingen
Registration date : 2011-01-10

PostSubject: Re: Jos Digneffe v. De Wever   Sun Oct 28, 2012 11:14 pm

Uit uw reactie leid ik af dat u de ongenuanceerde, simplistische uitlatingen van De Wever onderschrijft. Ook interessant.
Back to top Go down
View user profile
Invité
GuestPostSubject: Re: Jos Digneffe v. De Wever   Mon Oct 29, 2012 6:13 pm

Ik onderschrijf absoluut de bewering dat het socialistische beleid in het zuiden van het land rampzalige consequenties heeft gekend en kent voor de regio, ik denk niet dat je per definitie een Bart De Wever-fan moet zijn om die stelling te onderschrijven. Op dat vlak heb ik trouwens veel radicalere denkbeelden dan een BDW, ik vind het socialisme een ronduit verwerpelijke ideologie. En dan heb ik het niet alleen over de uitwassen ervan, zoals het fascisme, het communisme, het nationaalsocialisme enz., maar werkelijk over elke levensbeschouwing die vindt dat de belangen van een staat, een natie, een gemeenschap of gewoon een groep mensen belangrijker zijn (of op dezelfde hoogte kunnen worden geplaatst) dan de belangen van elk individu. En als ik niet weigerachtig sta tegenover een onafhankelijk Vlaanderen, is dat omdat ik denk dat die staat op elk vlak liberaler zou worden bestuurd (en daarmee ook toevallig veel beter zou aansluiten bij de grondstroom die in het noorden van het land leeft) dan de Belgische, niet meer en niet minder.
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Jos Digneffe v. De Wever   

Back to top Go down
 
Jos Digneffe v. De Wever
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: