Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Zwitsers tegen België / Les Suisses contre la Belgique

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Zwitsers tegen België / Les Suisses contre la Belgique   Fri Nov 23, 2012 1:28 pm

Niet helemaal onjuist: door het federalisme is België onbestuurbaar geworden. Pas tout-à-fait faux: à cause du fédéralisme, la Belgique est devenue ingouvernable.DE STANDAARD

Zwitsers adviseren bedrijven om België te verlaten

vrijdag 23 november 2012, 03u00
Auteur: wdb

ap

BRUSSEL - ‘Onfatsoenlijk. Onaanvaardbaar.' Een brief van het officiële marketingagentschap van de Zwitserse regio Zürich aan 150 Amerikaanse bedrijven in ons land, is minister van Economie Johan Vande Lanotte en Vlaams minister-president Kris Peeters in het verkeerde keelgat geschoten. Want de Zwitsers adviseren de bedrijven zonder meer om ons land te verlaten.

‘Eerder deze maand, tijdens de nationale spoorstaking, verhinderden stakersposten dat mensen naar hun werk konden. Voeg daar de meer dan 100 procent staatsschuld en de economische recessie aan toe en het Belgische plaatje ziet er minder en minder rooskleurig uit.' Dat schreef directeur Marc Rudolf eind oktober aan 150 hoofdkwartieren van Amerikaanse bedrijven in ons land.

Waarna hij uitgebreid de loftrompet bovenhaalde voor zijn eigen land. Want dat land blijft gespaard van de Europese economische problemen en biedt een stabiele politieke, economische en omgeving, zonder gevaar voor een hard beleid en sociale onrust. ‘Whatever your plans, things work in Switzerland', schrijft Rudolf. Lees: but not in Belgium.

Een diplomatiek incident wil hij er niet van maken, maar Kris Peeters wil de zaak toch niet zomaar blauw-blauw laten. ‘Ik betreur het dat een belangrijke buurregio en handelspartner van de EU zich laatdunkend uitlaat over het investeringsklimaat in ons land. Ik zal een brief overmaken aan de Zwitserse ambassadeur in Brussel en hem vragen de nodige stappen te doen om deze communicatie recht te zetten', zegt hij.


_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Zwitsers tegen België / Les Suisses contre la Belgique
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: