Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Bourgeois weigert in drie faciliteitengemeenten burgemeesters te benoemen

Go down 
AuthorMessage
wandererNumber of posts : 142
Location : Europese Unie
Registration date : 2010-09-24

PostSubject: Bourgeois weigert in drie faciliteitengemeenten burgemeesters te benoemen   Mon Feb 25, 2013 10:48 pm

Bourgeois weigert in drie faciliteitengemeenten burgemeesters te benoemen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) benoemt de Franstalige kandidaat-burgemeesters van de faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek niet. De drie betrokken kandidaten leven de taalwetgeving niet na of weigeren de taalwetgeving te erkennen, zegt Bourgeois. Hij schorst ook twee waarnemende burgemeesters voor drie maanden omdat ze Franstalige oproepingsbrieven hebben verstuurd.

In Linkebeek was FDF-Kamerlid Damien Thiéry voorgedragen als burgemeester. Hij werd in de vorige legislatuur al driemaal voorgedragen, maar telkens weigerde de bevoegde Vlaamse minister hem te benoemen wegens inbreuken op de taalwetgeving. Volgens Bourgeois gaf de gouverneur geen gunstig advies voor de nieuwe voordracht. Een gelijkaardig verhaal in Kraainem. Daar droeg de meerderheid Véronique Caprasse voor. Ook tijdens de vorige bestuursperiode was zij al eens voorgedragen en niet benoemd omdat ze had aangegeven de taalwetgeving, zoals de Vlaamse overheid die ziet, niet na te leven. Ook zij kreeg van de gouverneur geen gunstig advies.

Zelfde situatie in Wezembeek-Oppem. Daar is François Van Hoobrouck d'Aspre voorgedragen. Ook hij is in de vorige legislatuur niet benoemd wegens inbreuken op de taalwetgeving en wordt nu ook niet benoemd bij gebrek aan een gunstig advies van de gouverneur. In Sint-Genesius-Rode is Pierre Rolin dan weer wel benoemd. Hij heeft tijdens een gesprek met de gouverneur aangegeven dat hij de taalwetgeving wil respecteren en doen naleven en kreeg een positief advies.

Minister Bourgeois besliste ook om de waarnemende burgemeesters van Kraainem en Wezembeek-Oppem, Arnold d'Oreye de Lantremange en François Van Hoobrouck d'Aspre, voor drie maanden te schorsen. Ze krijgen die tuchtsanctie omdat ze "persoonlijk betrokken" waren bij het verzenden van Franstalige oproepingsbrieven in hun gemeente. Ze "hebben hiermee wetens en willens manifest strijdig met de taalwetgeving gehandeld", zegt de minister.

http://www.hln.be/hln/nl/13816/Verkiezingen-2012/article/detail/1585907/2013/02/25/Drie-burgemeesters-faciliteitengemeenten-niet-benoemd.dhtml
Back to top Go down
View user profile http://germanicrealm.informe.com/forum/
 
Bourgeois weigert in drie faciliteitengemeenten burgemeesters te benoemen
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» "Bourgeois" as a Meaningless Pejorative
» Bourgeois Nationalists!! LOOOOL

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: