Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rolin wil communautaire pacificatie in Sint-Genesius-Rode

Go down 
AuthorMessage
wandererNumber of posts : 142
Location : Europese Unie
Registration date : 2010-09-24

PostSubject: Rolin wil communautaire pacificatie in Sint-Genesius-Rode   Sat Mar 02, 2013 10:30 am

Rolin wil communautaire pacificatie in Sint-Genesius-Rode

Pierre Rolin (49), die vanmorgen in Leuven bij gouverneur Lodewijk De Witte de eed aflegde als burgemeester van faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode, stelt dat hij 'goed samenleven' en 'goed beheer' als een essentiële doelstelling zal nastreven. "Mensen zijn in de praktijk immers in de eerste plaats geïnteresseerd in wat er in hun dagelijkse leven rondom hen gebeurt en veel minder in communautaire perikelen", aldus Rolin.

Rolin, die in de gemeenteraad over een ruime Franstalige meerderheid beschikt, is hiertoe van plan de Vlaamse oppositielijst Respect nauw te betrekken bij de beleidsvoering. "Naast de gemeenteraadscommissie, waarvan de samenstelling de krachtsverhoudingen in de raad verplicht moet weerspiegelen, hebben we een aantal werkgroepen opgericht met evenveel Frans- als Nederlandstaligen. Laat dit een duidelijk signaal zijn voor de Vlaamse oppositie", aldus Rolin.

Rolin is overigens verheugd dat hij tot burgemeester benoemd werd. "Door die benoeming kunnen we immers 1 schepen meer aanstellen en beschik ik over 5 in plaats van 4 schepenen wat in een grote gemeente als Rode zeker geen luxe is". Hij betreurt anderzijds dat Vlaams minister Bourgeois de kandidaat-burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem niet benoemde en bestempelt deze beslissing als "anti-democratisch". Rolin, die tot nog toe in de privé-sector actief was, is een nieuwkomer in de gemeenteraad van Rode want hij was sinds 2001 enkel OCMW-raadslid. Hij volgt zijn zuster Myriam op die 24 jaar burgemeester was.

http://www.hln.be/hln/nl/13816/Verkiezingen-2012/article/detail/1588794/2013/03/01/Rolin-wil-communautaire-pacificatie-in-Sint-Genesius-Rode.dhtml
Back to top Go down
View user profile http://germanicrealm.informe.com/forum/
 
Rolin wil communautaire pacificatie in Sint-Genesius-Rode
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: