Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Torfs: De Wever is een reactie, niet de oplossing - De Wever est une réaction pas la solution

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Torfs: De Wever is een reactie, niet de oplossing - De Wever est une réaction pas la solution   Sat Mar 09, 2013 5:01 pm

Goede uitspraak van Torfs (CD&V). Alleen moet hij nog leren pleiten voor een unitair en meertalig België. Déclaration correcte de Torfs (CD&V). Il ne manque que le discours en faveur d'une Belgique unitaire et multilingue.

Torfs: 'De Wever is een reactie, maar niet de oplossing'

zaterdag 09 maart 2013, 14u00
Bart Van Belle


Guy Kokken

Bart De Wever mag dan wel de pijnpunten van het Belgische politieke systeem blootleggen, de oplossing ervoor is hij niet. Dat heeft CD&V-senator Rik Torfs gezegd in Le Grand Oral, het radioprogramma van de RTBF en Le Soir.

Le Grand Oral had Torfs uitgenodigd om te praten over het Vaticaan en de nieuwe paus, maar uiteraard werd er ook stilgestaan bij de 'lijdensweg' van de CD&V de voorbije week.

Rik Torfs wil de voorbije week niet als een lijdensweg zien en erkende de kwaliteiten van Kris Peeters als leider van de partij, maar volgens Torfs is Peeters niet de man die CD&V opnieuw op de rails zal zetten. 'We moeten onze politieke partijen heruitvinden', aldus Torfs.

Torfs juicht het toe dat het individu zich meer en meer laat gelden, maar ziet daarin ook één van de redenen van het succes van Bart De Wever. Toch ziet Torfs De Wever niet als de oplossing voor de problemen. 'De kracht van De Wever is om hardop te zeggen waar het op staat en de gebreken van het Belgische politieke systeem bloot te leggen. Maar hij is elk geval niet de oplossing,' aldus Torfs.

'Ik denk dat het fenomeen De Wever is een soort antithese momenteel niet synthese. Zijn aanhangers geloven dat hij de oplossing is, maar hij is eerder een reactie op een ouderwets systeem .

De 'vriendschap' tussen De Wever en Didier Reynders ziet Torfs eerder als een alliantie. 'Reynders is ook zeer cynisch. In een echte vriendschap met hem moet je dus veel tijd investeren. Meer tijd dan De Wever heeft,' aldus Torfs.

Over de pausverkiezingen zegt Torfs dat kardinalen vergelijkbaar zijn met politici. 'Ze zeggen dat ze een aantal ideeën vertegenwoordigen, maar ze denken meestal slechts aan zichzelf. '

Torfs denkt dat het niet zoveel uitmaakt of een paus Italiaans is. 'Er zijn heel wat kardinalen uit de derde wereld die al jaren in Rome zitten en vaak Italiaanser zijn dan de Italianen. De grote vraag is of we een kandidaat gaan vinden, die zich nadien wil open stellen voor de rest van de wereld.'

Torfs haalt onder meer Christoph Schönborn, aartsbisschop van Wenen, en Bagnasco, voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie, aan als geschikte kandidaten.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Torfs: De Wever is een reactie, niet de oplossing - De Wever est une réaction pas la solution
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Pat's Action
» Defamation of Gonçalo Amaral begins to be judged
» Ecuador says U.K. have threatened to storm its' Embassy to get Assange
» IMF Meeting in Tokyo calls for quick effective action to buoy growth
» Update of Nov 16 & 17 Court Case

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: