Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Vlaanderen naar Oezbekistan ! La Flandre vers l'Ouzbékistan !

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Vlaanderen naar Oezbekistan ! La Flandre vers l'Ouzbékistan !   Mon Mar 18, 2013 1:36 pm

Dat is de oplossing voor het zogenaamde "Vlaanderen" ! Voici, la solution pour la soi-disant "Flandre" ! Laughing

Het gebied dat Oezbekistan wil schenken aan Vlaanderen

Tegen 2014 onafhankelijk Vlaanderen in Oezbekistan

Gepost door Ernst Mosschelschade-Ten Brinck op 18 maart 2013

BRUSSEL / TASJKENT – Na jaren van politiek getouwtrek ligt er nu een oplossing op tafel voor een onafhankelijk Vlaanderen. 6 miljoen Vlamingen zullen nu zonder onderhandelen hun diepste wens in vervulling zien gaan, zonder dat België daarbij hoeft op te houden te bestaan. In een ontroerend gebaar heeft Oezbekistan namelijk genereus aangeboden om meer dan 25.000 km² onbewoonde toendra af te staan aan het Vlaamse volk, met de uitnodiging om daar hun onafhankelijk Vlaanderen te stichten.

Het was een trotse minister-president Kris Peeters die de eerste symbolische kluit onafhankelijk Vlaanderen op een zilveren dienblad mocht ontvangen uit handen van de Oezbeekse premier Shavkat Mirziyoyev. Peeters loofde in zijn toespraak de Oezbeken, die zonder verpinken een deel van hun territorium willen afstaan aan een noodlijdend volk. “Een gebaar,” aldus de minister-president, “dat weinig Vlamingen hen zouden kunnen nadoen.” Tegen 2014 zou de Oezbeekse regering het gebied vrijgemaakt kunnen hebben.

Het vooruitzicht van een onafhankelijk Vlaanderen doet bij velen het hart sneller slaan. “Ik heb lang gedacht dat de wereld niet wakker lag van de arme Vlamingen,” geeft een bewogen N-VA-coryfee Geert Bourgeois toe. “Met al die aandacht voor Syrië en Oost-Congo zou men haast denken dat er belangrijker problemen zijn dan de verfransing van de Brusselse rand.” Bourgeois zette dit weekend het spel op de wagen door te stellen dat hij resoluut voor een onafhankelijk Vlaanderen wil gaan na de verkiezingen van 2014. Hij zet in op een N-VA die zo groot wordt dat ze de Franstalige partijen de wil zou kunnen opleggen. “Zulk een vrijheidsdrang heeft onze geliefde president diep geraakt,” weet premier Mirziyoyev, die prompt afreisde naar België om de Vlaamse regering het uitzonderlijke aanbod te doen. “Zonder het hartstochtelijke pleidooi van Geert Bourgeois zouden we zelfs nooit hebben geweten dat Vlaanderen bestónd.” Voor Bourgeois is het dan ook wrang dat niet hij, maar Kris Peeters nu met de pluimen mag gaan lopen. “Uitgerekend hij sabelt mij dit weekend nog neer door te zeggen dat hij wil wachten op de zesde staatshervorming. Maar nu hem een onafhankelijk Vlaanderen op een schoteltje wordt gepresenteerd, staat hij als eerste in de rij.” Toch geeft Bourgeois aan nog niet uitgespeeld te zijn. “Eerst zijn het nog verkiezingen in 2014. Het lijkt mij vanzelfsprekend dat de N-VA die verkiezingen wint. In dat geval wil ik de uitdaging wel aangaan en de eerste president van het onafhankelijke Vlaanderen worden. Het zou de bekroning zijn van mijn carrière.”

Corridor

Sommige voorstanders van de Vlaamse Zaak zijn echter niet helemaal tevreden met het aanbod van Oezbekistan. “Toegegeven, dat is erg veel grond,” vertelt Gerolf Annemans van Vlaams Belang. “Het is er koud en nat, en de mensen zijn er bijzonder egoïstisch en hardvochtig, net als hier. Maar wat met Brussel? Dat kunnen we toch niet zomaar loslaten. Wij zullen geen enkele afkoopsom voor de Vlaamse onafhankelijkheid toelaten.” Annemans stelt voor om Brussel op te nemen in het nieuwe Vlaanderen, door een corridor te creëren tussen de hoofdstad en Oezbeeks Vlaanderen. “Wij gaan er natuurlijk van uit dat Brussel liever bij Oezbekistan hoort dan bij Wallonië, ja. Een corridor hoeft maar een kilometer breed te zijn. Dat kan toch niet teveel zijn gevraagd.” Zo’n corridor zou ook nodig zijn als Vlaanderen deel wil blijven uitmaken van de Europese Unie. Volgens eerste, aftoetsende gesprekken zouden Duitsland, Tsjechië, Slovakije, Oekraïne, Moldavië, Rusland en Kazachstan echter weigerachtig staan om een deel van hun grondgebied af te staan voor een corridor tussen Brussel en Oezbekistan.


http://www.raaskalderij.be/2013/03/tegen-2014-onafhankelijk-vlaanderen-in-oezbekistan/

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Vlaanderen naar Oezbekistan ! La Flandre vers l'Ouzbékistan !
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Zielen naar het Licht Brengen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: