Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Aalst weert Belgische vlag - Alost enlève le drapeau belge

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Aalst weert Belgische vlag - Alost enlève le drapeau belge   Sat Mar 23, 2013 9:40 pm

De Vlaams-nationalisten (waaronder de SP.a) in Aalst gaan steeds verder. Les nationalistes "flamands" (dont le SP.a) à Alost vont de plus en plus loin.

DE STANDAARDBevlaggingsbesluit beroert Aalst: Vlaamse Leeuw triomfeert, tricolore wordt geweerd
Wimpels binnen SP.A-afdeling waaien al heen en al weer

zaterdag 23 maart 2013, 03u00
Auteur: mju

Ann Van de Steen.

belga

BRUSSEL - De Belgische driekleur verdwijnt uit het straatbeeld van Aalst. Dat heeft het schepencollege onder leiding van N-VA-burgemeester Christoph D'Haese unaniem beslist. Voortaan zal de ‘standaardbevlagging' in Aalst bestaan uit drie exemplaren: de vlag van Aalst, Vlaanderen en Europa. Enkel aan openbare gebouwen en bij ‘vaderlandslievende plechtigheden' zal de tricolore nog mogen wapperen.

Het Verbond van Vaderlandslievende Verenigingen is behoorlijk ontstemd en sprak de SP.A-schepenen al aan. Schepen Ann Van de Steen (SP.A) zucht. ‘Kijk, het besluit is volledig conform de wettelijke en decretale regels. Hebben wij ons laten rollen door de N-VA? In een coalitie moet je altijd geven en nemen, en we zijn nu eenmaal niet de grootste partij. Maar laat ons aub andere katten geselen.'

SP.A-gemeenteraadslid Sam Van de Putte begrijpt het niet: ‘Of je hangt alle vlaggen, of je hangt er geen. Ik verwacht dat het stadsbestuur zich bezighoudt met beleid en niet met symbolen. Dat laatste werkt enkel provocerend.'

SP.A Aalst viel na de verkiezingen uiteen in twee kampen: zij die absoluut wilden besturen met N-VA, en zij die dat niet zagen zitten omdat uitgerekend ex-Vlaams Belanger Karim Van Overmeire (N-VA) schepen van Inburgering en Vlaams karakter zou worden. Het eerste kamp, aangevoerd door Ann Van de Steen, won het pleit.

De nationale partijtop kon er niet mee lachen. De Aalsterse afdeling wordt sindsdien nauwlettend in het oog gehouden. Volgens Freya Van den Bossche, provinciaal SP.A-voorzitter, is het allerminst een bemoedigend signaal. ‘Absoluut belachelijk', noemt ze de maatregel.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Aalst weert Belgische vlag - Alost enlève le drapeau belge
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: