Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 "Rode Duivels houden België samen" - "Les Diables Rouges gardent la Belgique ensemble"

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: "Rode Duivels houden België samen" - "Les Diables Rouges gardent la Belgique ensemble"   Fri Oct 11, 2013 3:52 pm

Deze titel is overdreven. Vele elementen houden België samen ondanks de particratie. Maar de hieronderstaande onderlijnde zin in het vet is zeer mooi: de migranten versterken de Belgische eenheid aangezien de waanzinnige twist tussen flaminganten en wallinganten hen geen moer interesseert.

Ce titre est exagéré. Beaucoup d'éléments gardent la Belgique ensemble malgré la particratie. Mais la phrase ci-dessous soulignée et en gras est très belle: les immigrants renforcent l'unité de la Belgique puisque la querelle ridicule entre flamingants et wallingants les laisse indifférents.


DE STANDAARD

‘Een kruising van wereldkampioenen die het land bijeenhouden’

Vandaag om 13:30 door Rogier Verschueren‘Een kruising van wereldkampioenen die het land bijeenhouden’Foto: BELGA

Vanavond speelt onze nationale voetbaltrots voor een plaats op het WK. Maar of dat nu lukt of niet, de reputatie van de Rode Duivels kan al lang niet meer kapot. De internationale media schuwen de superlatieven niet om hun kwaliteiten, op en naast het veld, te bewieroken.

Een maand geleden legde Esquire in een uitgebreid artikel op zijn Britse website uit ‘waarom België ‘hot’ is in voetballand’. Volgens het bekende mannenblad is onze huidige lichting een kruising tussen het Frankrijk dat wereld- en Europeees kampioen werd in respectievelijk 1998 en 2000, en de Spaanse generatie die de laatste WK en EK’s domineerde.

‘In het geval van de Spaanse ploeg, gaat het om een groep talentvolle jongeren die een eigen manier van spelen kregen aangeleerd en van jongsaf bij hun clubs verplicht werden de bal rond te spelen. Bij de Fransen was er geen nieuwe manier van spelen, maar een nieuwe vorm van nationale identiteit, een cultureel en politiek fenomeen’, analyseert Esquire.

Volgens het magazine beschikken de Duivels van vandaag over beide troeven: ‘De huidige Belgische generatie lijkt een product van beide fenomenen: een bewuste tactische ontwikkeling en een belangrijke culturele verandering.’

Duivels zijn lijm voor verdeeld België

Er is in de nationale media al heel wat te doen geweest over het België-gevoel dat de nationale elf oproepen en het eventule effect daarvan op de nationale politiek. Voor de internationale media is het echter al lang duidelijk dat de Rode Duivels dit land samenhouden.

‘De ploeg heeft de politieke en taalverschillen opzij moeten zetten die de Belgische samenleving de voorbije jaren lamlegden’, schreef The New York Times in november vorig jaar. ‘Het potentieel van de Rode Duivels, om het nog niet te hebben over hun recent succes, zorgt voor een zeldzaam gevoel van nationale eenheid.’

Dat de Belgische nationale voetbalploeg nu symbool staat voor de eenheid van het land, heeft volgens de Amerikaanse kwaliteitskrant ook te maken met de afkomst van de spelers. ‘Veel van de talentvolle spelers komen uit tweedegeneratie migrantenfamilies en zijn niet vertrouwed met de verdeeldheid uit het verleden.’ The Times noemt daarbij Vincent Kompany, die er volgens de krant als geen ander in slaagt de spelers van verschillende afkomst aan hetzelfde zeel te laten trekken, als voorbeeld.

‘Op de rand van potentiële grootsheid’

Ten slotte willen we u volgende quote, die BBC-verslaggever Alasdair Lamont liet optekenen na onze laatste kwalificatiewedstrijd tegen Schotland, niet onthouden: ‘België staat op de rand van potentiële grootsheid, met een reeks aan talent waar weinig andere landen in de wereld aan kunnen tippen. De Belgen zijn duidelijk goed op weg naar Brazilië.’ Duimen dat de uitvinders van het spelletje vanavond gelijk krijgen._________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
"Rode Duivels houden België samen" - "Les Diables Rouges gardent la Belgique ensemble"
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: