Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Jan Becaus naar N-VA

Go down 
AuthorMessage
BelgNumber of posts : 6
Location : Antwerpen
Registration date : 2012-09-27

PostSubject: Jan Becaus naar N-VA   Sat Jun 14, 2014 6:25 pm

http://www.demorgen.be/dm/nl/5036/Wetstraat/article/detail/1917903/2014/06/14/Voormalig-VRT-anker-Jan-Becaus-gaat-voor-N-VA-in-Senaat-zetelen.dhtml


Soms stel ik me nog wel eens de vraag; wat een quiz al niet teweeg brengen kan. Of werd het allemaal georchestreerd, inclusief "De Slimste Mens"?Laat ik duidelijk zijn over mijzelf; Ik ben geboren in Antwerpen, 1972.  Ik heb me ALTIJD Belg gevoeld. Nooit stelde ik mij vragen bij Vlaming zijn. Jamais. Was er NOOIT mee bezig. Net als m'n vrienden waren we allen gewoon Belgen, eensgezind over het feit dat het hier nog lang niet zo slecht was. En behoorlijk goed toeven. In een rustig, mooi en gezellig landje dat we best graag hadden. Danke Enzo.  

Ik kan me der niets bij voorstellen Jan. Vlaming zijn? En ik geloof er ook niet in.  Ik herinner mij de frustratie die mondjesmaat kwam. Alles ging achteruit. Stond stil. Ik begreep het niet. Ik wilde net als iedereen ook vooral meer eenvoud voor m'n landje. Als fiere Belg miste ik het patriottisme. Want ik ben een Belg, maar ik weet ook heel erg goed waarom. Ik geloof niet in een "kunstmatige constructie". Ik geloof enkel wat ik voel en zie. Later besefte ik dat het particratie noemt. En dat het alles behalve onschuldig is. Ik voelde me bedrogen keer op keer, gefrustreerd maar ik wist nooit echt goed waarom. Maar nu weet ik dat het particratie heet. En dat ik er niet om vroeg. En dat de motivatie regel van Jan Becaus je reinste LULKOEK bevat. Ze draaien het wiel zelf kapot om vervolgens te gaan (verwijten) dat het wiel niet meer draait. En het volk heeft niets te zeggen. Zoals men bij die zo gehete Christen Democraten er over de lijken van Martens en Dehaene prat op gaan meermaals het land "gered" te hebben. Maar het volk? Ik? Ik wist van niets. Was mij van geen oorlog bewust.  Hoe klein kan een kleinman vallen?


Soms denk ik dat het niet veel erger worden kan. De nonsense, de leugens, de pseudo argumenten. Maar dit, dit is voor mij wérkelijk een gitzwarte dag.

Graag wil ik mij verontschuldigen aan de oud strijders voor latere generaties. Inclusief de mijne. Ik ben u dankbaar voor de vrijheid waarvoor u opgetreden heeft. Het offer dat u maakte voor dat ik kon baden in een wereld van overvloed, vrede en naastenliefde. Ik voel enkel plaatsvervangende schaamte bij het aanschouwen van dit alles. De Vlaming is wereldvreemd geworden. Op zoek naar zichzelf. En hij zal krijgen wat hij verdient.
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: Jan Becaus naar N-VA   Mon Jun 16, 2014 8:51 pm

Ik heb nooit vertrouwen in die man gehad. Gebrek aan gevoelens. Maar de VRT vond hem unaniem fantastisch. Nu weten we waarom. De minister van de Gemanipuleerde Media Bourgeois kan nog eens en voor de zoveelste keer content zijn. België kan dit blijkbaar allemaal overleven. België moet dan wel de sterkste natie van de wereld zijn.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Jan Becaus naar N-VA
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Zielen naar het Licht Brengen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: