Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Plakregeling in Brussel

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Plakregeling in Brussel   Mon May 18, 2009 9:35 pm

De B.U.B. overweegt ook een klacht tegen Jette en Anderlecht wegens ongelijke behandeling. De kleine partijen zijn altijd de dupe en dat is niet democratisch.

Brussel Deze Week:

maandag 18 mei 2009

Klacht tegen Elsense plakregelingDrie CD&V kandidaten uit Elsene leggen een klacht neer bij de gouverneur van Brussel. Ze pikken het niet dat de grote Franstalige partijen elk twee borden krijgen, waardoor de Vlaamse partijen het samen met hooguit één bord moeten doen.

PS, MR, CDH en Ecolo krijgen elk twee borden, besliste de Elsense gemeenteraad. Gevolg is dat de Vlaamse partijen met één of helemaal geen resterend bord moeten genoegdoening nemen.

"Deze situatie leidt uiteraard tot chaotische toestanden. Het spreekt voor zich dat alle Vlaamse partijen onmogelijk samen op één enkel bord kunnen en er bijgevolg niet voor terugdeinzen elkaar te overplakken", zegt Bianca Debaets, tweede opvolger voor het Vlaams Parlement. Samen met Marilyn Neven en Mohammed Abdennahi dient ze klacht in bij de gouverneur van Brussel.

"De gangbare praktijk voorziet dat elke nationale partij -met een lijstnummer- een bord krijgt" aldus de drie in een communiqué. "De afspraak die burgemeester Decourty met de Franstalige partijen maakte is dus hoogst partijdig. De essentie van de bestaande regelgeving voorziet trouwens duidelijk dat alle partijen billijk moeten behandeld worden."

Woensdag willen de drie borden van de Franstalige partijen overplakken uit protest tegen deze gang van zaken.


Burgemeester Willy Decourty (PS) was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Re: Plakregeling in Brussel   Mon May 18, 2009 9:43 pm

En hier het apartheidsysteem in zijn volle glorie:

maandag 18 mei 2009

Schaarbeek moet nieuwe kiesbrieven versturen

Nederlandstaligen in Schaarbeek worden enkel opgeroepen om te stemmen voor de leden van de Nederlandse taalgroep.

Schaarbekenaren hebben een foute oproepingsbrief voor de verkiezingen in de bus gekregen. SP.A Brussel spreekt over verkiezingsmanipulatie, maar volgens de gemeente gaat het om een vergissing. Aan het woord: gemeenteraadslid Bernadette Vriamont (SP.A), schepen van Bevolking Bernard Guillaume (MR) en Vlaamse schepen Luc Denys (Groen!) - ma 18-05-2009Schaarbeek - De gemeente Schaarbeek heeft een fout gemaakt bij de opmaak van de oproepbrieven voor de verkiezingen. Nederlandstalige inwoners worden gevraagd Nederlandstalig te stemmen, Franstaligen worden gevraagd om voor Franstaligen te stemmen. Dat meldt tv brussel in zijn nieuwsuitzending.

In de kiesbrief die de Nederlandstalige inwoners van Schaarbeek hebben gekregen wordt gevraagd te stemmen voor het Europees parlement, voor de zeventien zetels in het Brussels parlement en voor de zes zitjes in het Vlaams parlement. Franstalige inwoners worden gevraagd om een stem uit te brengen voor de 72 zetels in het Brussels parlement.

SP.A reageert verontwaardigd. "Eigenlijk voer je zo een subnationaliteit in en daar zijn wij absoluut tegen", zegt Schaarbeeks gemeenteraadslid Bernadette Vriamont (SP.A). "Als Brusselaar heb je het recht te stemmen op het Nederlandstalig kiescollege of het Franstalig kiescollege, wat ook de taal is van je identiteitskaart."

Bij schepen van Burgerlijke Stand Bernard Guillaume (MR) geven ze de fout toe. Morgen zal het schepencollege wellicht beslissen om nieuwe kiesbrieven te drukken en te verzenden, die wel in orde zijn met de kieswetgeving. Veel tijd rest er niet. Ten laatste zaterdag moeten wettelijk alle kiesbrieven verstuurd zijn.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Plakregeling in Brussel
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Le Parti / De Partij-
Jump to: