Belgische Unie - Union Belge
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme

Go down 
5 posters
AuthorMessage
Belgica
Admin
Belgica


Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptyThu Oct 21, 2010 8:45 pm

Goed, maar niet unitaristisch genoeg. De enige mogelijkheid om die meute separatisten te bestrijden is door zich radicaal unitaristisch op te stellen.

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme DeLeeuwDeWever.jpg.275

DE STANDAARD

De Leeuw roept op tot progressieve frontvorming tegen N-VA

* donderdag 21 oktober 2010, 15u52
* Bron: belga
* Auteur: bvb
Lees ook

* PS 'staat ter beschikking van bemiddelaar'
* SP.A tevreden, CD&V en Groen! 'constructief'
* N-VA niet optimistisch over missie Vande Lanotte
* Vande Lanotte wordt koninklijk bemiddelaar

Dossiers

* Regeringsvorming

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw heeft donderdag sp.a en Groen! opgeroepen om de handen in elkaar te slaan en een progressief alternatief uit te werken voor N-VA.

De Leeuw deed zijn uitspraak tijdens het statutair congres van de socialistische bediendenbond BBTK, dat donderdag en vrijdag plaatsvindt in Blankenberge.

"Over alle grenzen heen moet aan een links progressief alternatief gewerkt worden", aldus De Leeuw, die tijdens zijn toespraak fel van leer trok tegen het discours van de Vlaamse nationalisten.

"We moeten goed beseffen dat wie meer ’fiscale autonomie’ wil en meer ’responsabilisering’ eist, in feite een afbouw van ons sociaal model voor ogen heeft", klonk het.

"We zullen onverzettelijk blijven tegen diegenen die van een staatshervorming willen misbruik maken om solidariteit af te breken. We blijven ook onverzettelijk tegen diegenen die meer regionale macht willen misbruiken om een neoliberaal gewest te vormen en de andere gewesten de middelen te ontnemen om een sociaal beleid te voeren."

Volgens het ABVV is het cruciaal dat de solidariteit tussen mensen gerespecteerd blijft bij een herziening van de financieringswet. Er mag ook geen fiscale concurrentie komen tussen de gewesten.

"Meer overdrachten kunnen volgens ons op voorwaarde dat de werknemers daar beter van worden. Dat kan volgens ons maar als er een snijpunt gevonden wordt tussen een regionale autonomie die borg staat voor een slagkrachtig beleid en een sterk federaal niveau dat het behoud van een federale solidariteit waarborgt", aldus De Leeuw.


Niemand wordt beter van splitsingen tenzij de nationalisten zelf !

RTBF

La FGTB contre la "pensée unique" de la N-VA
21.10.10 - 18:11

Les syndicats FGTB et ABVV (équivalent flamand) ont lancé jeudi une campagne commune "pour la solidarité et contre le nationalisme" au sein des secteurs dans lesquels ils sont représentés.

Illustrée par des dessins de Pierre Kroll, la campagne a pour objectif de dénoncer "la pensée unique défendue par la N-VA et les nationalistes".

Les syndicats socialistes du sud et du nord du pays indiquent vouloir, via cette campagne, protéger l'intérêt des travailleurs. Ils estiment que des solutions à la crise actuelle existent. "Celles-ci doivent être négociées, équilibrées et prendre en compte les intérêts de l'ensemble des travailleurs, qu'ils soient du nord, du sud ou du centre du pays", précise-t-on.

Un document, intitulé "Contre-arguments à la pensée unique défendue par la N-VA et les nationalistes", sera distribué à grande échelle dans toutes les entreprises du pays.

Dans ce document, les organisations syndicales qualifient de mensonges les arguments selon lesquels le parti nationaliste flamand œuvrerait pour la prospérité économique et le bien-être social. La FGTB et l'ABVV estiment également que la N-VA ne défend ni un véritable "vivre ensemble", ni l'intérêt général.

BelgaLast edited by Belgica on Fri Oct 22, 2010 12:13 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
perikles
Number of posts : 1771
Location : Antwerpen
Registration date : 2009-02-11

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptyFri Oct 22, 2010 11:02 am


Zijn college in van het ACV heeft het al begrepen ... dit soort oproepen versterkt de N-VA?

Diegene die vandaag pleiten tegen verarming zijn dwazen ... onze buurlanden besparen wij moeten volgen ... en besparingen zijn altijd een beetje een verarming.
Back to top Go down
BFE

BFE


Number of posts : 1312
Age : 36
Location : Namuren
Registration date : 2008-11-21

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptyFri Oct 22, 2010 11:06 am

Appeler à la résistance aux idées d'un parti, ce n'est pas une chose anodine. En général, on ne fait ça que pour les partis "officiellement" extrémistes. ça en dit long sur la vraie nature de la N-VA.
Back to top Go down
http://www.belgeetfierdeletre.over-blog.com
perikles
Number of posts : 1771
Location : Antwerpen
Registration date : 2009-02-11

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptyFri Oct 22, 2010 11:27 am


In feite is het heel eenvoudig? Gaat deze regering besparen of gaat ze nog meer belastingen heffen ... ik kies voor een regering die bespaard net zoals de Franse, de Britse, de Duitse en de Nederlandse. Waarom is dat zo moeilijk in België: omdat er aan Waalse kant een hangmat cultuur heerst.

Moeten wij ons sociaal zekerheidsstelsel vervormen: ja? Diegene die zoals het ABVV dat niet inzien plegen een misdaad tegen onze kinderen en kleinkinderen en zijn een voorbeeld van egoisme.
Back to top Go down
perikles
Number of posts : 1771
Location : Antwerpen
Registration date : 2009-02-11

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptyFri Oct 22, 2010 12:53 pm

De opinie van de Gazet van Antwerpen

Vande Lanotte moet De Wever op canapé krijgen

De koning heeft Johan Vande Lanotte gisteren tot bemiddelaar aangesteld. Geen onlogische keuze. Ook al vertegenwoordigt hij geen grote partij, als politieke pompier is hij geschikt. De West-Vlaming heeft ervaring zat. Hij draait al vijftien jaar mee op topniveau. Was vicepremier en partijvoorzitter, maakte meerdere regeringsformaties van zeer nabij mee. Vande Lanotte is ook professor staatsrecht en kent bijgevolg zowel de politieke als de juridische aspecten van elke staatshervorming. Als ex-begrotingsminister weet hij iets van cijfers. Ook dat is nuttig in de huidige toestand.


Zijn opdracht is duidelijk: bemiddelen. De zeven partijvoorzitters zo masseren dat ze opnieuw zin krijgen in een paringsdans. In feite zijn het er zelfs geen zeven, maar slechts twee: de voorzitters van PS en N-VA. Neen, eigenlijk slechts één. Indien hij Bart De Wever op de canapé krijgt, kunnen we misschien nog vervroegde verkiezingen vermijden, al voorspelt de eerste reactie van de N-VA niet veel goeds. Daar krijgen ze indruk dat de socialisten Bart De Wever willen uitroken en isoleren. Er is nu Vande Lanotte die tijd moet winnen, er is het voorstel van Onkelinx voor een noodregering, en er is last but not least Rudy De Leeuw. Hij riep gisteren sp.a en Groen! op de N-VA links te laten liggen en een verbond te sluiten met de Franstalige partijen!

Waar was Rudy De Leeuw op 13 juni? Op Mars? Heeft hij nog niet door dat de Vlaming zich heeft uitgesproken voor verandering? De ABVV-topman gaat zijn boekje ver te buiten. Zelfs een syndicale leider moet een democratische stemming respecteren.

De partijen die hij oproept om met de Franstaligen te collaboreren, haalden bij de verkiezingen 21,5 procent van de stemmen. N-VA scoorde 27,8 procent… Globaal kan men stellen dat van alle Vlaamse kiezers bijna 80 procent vóór een grote staatshervorming is, met inbegrip van een sterk gewijzigde financieringswet.

Mijnheer De Leeuw mag natuurlijk standpunten verdedigen die hij meent te moeten verdedigen. Hij mag dromen en ijveren voor een terugkeer naar het unitaire België van de 19de eeuw, waar het Nederlands officieel niet bestond. Dat is zijn goed recht. Wanneer hij echter denkt zich boven de kiezer te kunnen stellen, dan is er wel een groot probleem. Dan geven we hem de raad te verhuizen naar Nood-Korea of China. Daar kan hij zijn ideologische en autocratische lusten botvieren.

Back to top Go down
Bruno

Bruno


Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptyFri Oct 22, 2010 8:06 pm

De vakbonden hebben het recht op vrije mening, al had de N-VA 100% van de stemmen!
Back to top Go down
Leopold2
Number of posts : 24
Location : Brussel
Registration date : 2010-10-22

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptySat Oct 23, 2010 12:09 am

Bruno wrote:
De vakbonden hebben het recht op vrije mening, al had de N-VA 100% van de stemmen!


De vraag is of vakbonden er wel verstandig aan doen om politieke uitspraken te doen die veel verder reiken dan de sociale politiek en die zich richten tegen specifieke partijen - overigens in iedere richting.
Back to top Go down
Bruno

Bruno


Number of posts : 3228
Location : Leuven-Louvain - La Belgique une et indivisible ! Het ene en ondeelbare België !
Registration date : 2008-11-23

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptySat Oct 23, 2010 2:50 am

Leopold2 wrote:
Bruno wrote:
De vakbonden hebben het recht op vrije mening, al had de N-VA 100% van de stemmen!


De vraag is of vakbonden er wel verstandig aan doen om politieke uitspraken te doen die veel verder reiken dan de sociale politiek en die zich richten tegen specifieke partijen - overigens in iedere richting.

Alsof regeringsonderhandelingen niet gaan over sociale politiek!
Back to top Go down
Leopold2
Number of posts : 24
Location : Brussel
Registration date : 2010-10-22

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptySat Oct 23, 2010 11:11 am

Bruno wrote:
Leopold2 wrote:
Bruno wrote:
De vakbonden hebben het recht op vrije mening, al had de N-VA 100% van de stemmen!


De vraag is of vakbonden er wel verstandig aan doen om politieke uitspraken te doen die veel verder reiken dan de sociale politiek en die zich richten tegen specifieke partijen - overigens in iedere richting.

Alsof regeringsonderhandelingen niet gaan over sociale politiek!


Maar ook over meer dan dat, en vroeg of laat moeten vakbonden met regeringspartijen onderhandelen. Het is dan niet zo verstandig om mogelijke regeringspartijen tegen jezelf in het harnas te jagen. Tenzij je onderhandelen met de regering beperkt ziet tot het organiseren van stakingen en betogingen - maar dat is niet de traditie van ons sociaal overleg.
Back to top Go down
Belgica
Admin
Belgica


Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme EmptySat Oct 23, 2010 11:26 pm

Zeer eerbare reactie van de PVDA:

Linkse PVDA steunt oproep ABVV “met volle goesting”

(23/10/2010) De linkse PVDA reageert verheugd op de oproep van het ABVV "om niet terug te plooien op het eigen gewest" en om "de solidariteit te behouden". De socialistische vakbond riep donderdag op tot de vorming van een sociaal front en wil een campagne voeren voor de solidariteit en tegen het nationalisme.

“De echte grens in dit land is die tussen links en rechts,” sprak ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw donderdag op het statutair congres van de BBTK in Blankenberge.

Peter Mertens, voorzitter van de PVDA, steunt de oproep van het ABVV met volle goesting. “Als echte socialistische partij steunen wij de oproep van het ABVV met volle goesting. Het is inderdaad hoog tijd dat het antisociale programma van de N-VA ontmaskerd wordt. Het is een programma van verarming voor alle werknemers, ook in het noorden van het land. Tegen dat rechtse programma is een links antwoord meer dan welkom,” aldus de voorzitter van de linkse partij. “Dit initiatief sluit ook aan bij de oproep die de PVDA op 25 september jongstleden lanceerde, voor de 6.000 aanwezigen op het solidariteitsfeest ManiFiesta in Bredene.”

In zijn toespraak zei Mertens op ManiFiesta: “Het zijn niet de separatisten die het verbod op kinderarbeid hebben bekomen, die werkdagen van 12 uur hebben verboden, die samen het betaald verlof hebben veroverd. Dat is ons werk, van de arbeidersbeweging, die steen voor steen de sociale zekerheid heeft opgetrokken. Heren separatisten, we zullen de sociale zekerheid niet laten vernietigen door diegenen die niets gedaan hebben voor deze sociale verworvenheden. (...) Wij reiken de hand, naar alle sociale krachten in ons land. Laten we samen een sociaal front opbouwen. Een front voor het behoud van de solidariteitsmechanismen in ons land. Voor het behoud van de sociale zekerheid.”Persdienst PVDA


Back to top Go down
Sponsored content

ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty
PostSubject: Re: ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme   ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme Empty

Back to top Go down
 
ABVV roept op tot frontvorming tegen N-VA / la FGTB contre le nationalisme
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Artikel De Morgen 20.09.2014 tegen nationalisme - article contre le nationalisme
» Kunstenaars tegen Vlaams-nationalisme ! Des artistes contre le nationalisme flamand !
» Els Ampe (VLD) tegen nationalisme / contre le nationalisme
» Leterme tegen nationalisme !
» Contre le nationalisme: bataille d'oreillers entre UCL et KUL

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: