Belgische Unie - Union Belge
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA

Go down 
3 posters
AuthorMessage
Belgica
Admin
Belgica


Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA Empty
PostSubject: Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA   Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA EmptyMon Jul 25, 2011 12:27 am

"Leuk" gezelschap voor N-VA en VMO, maar wel terecht. "Chouette" compagnie pour la N-VA et le VMO, mais à propos. Raar dat De Standaard de N-VA niet vermeldt. Enfin, we weten wel waarom. Bizarre que De Standaard ne mentionne pas la N-VA. Enfin, nous savons pourquoi.

Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA LONX143_NORWAY-KILL_0724_11.jpg.h380.jpg.568

LA LIBRE BELGIQUE

Norvège : le modus operandi du meurtrier

Mis en ligne le 24/07/2011

Ce document est aussi un véritable modus operandi. Breivik y explique les 82 jours de préparation qui ont mené au carnage et les raisons qui l’ont poussé à cet acte criminel.
Anders Behring Breivik, le tueur présumé de l'île d'Utoeya, a publié sur internet un manifeste de 1.500 pages critiquant l'islam, le multiculturalisme ou encore le marxisme. Il mentionne également des partis nationalistes, comme la N-VA.

Ce document est aussi un véritable modus operandi. Breivik y explique les 82 jours de préparation qui ont mené au carnage et les raisons qui l’ont poussé à cet acte criminel.

Le manifeste a été publié sur la toile le jour de la fusillade qui a fait au moins 85 morts. Anders Behring Breivik, désigné comme fondamentaliste chrétien par les médias norvégiens a rédigé pendant plusieurs années son ouvrage. Le manifeste redirige également vers une vidéo résumant son contenu. Il s’agit d’une suite d’appels à la haine contre l’Europe multiculturelle, le marxisme et l’islam. Breivik fait aussi une éloge des croisées du Moyen-Âge.

Le tueur consacre aussi un chapitre où il prône le repli nationaliste et le rejet de l’autre.DE STANDAARD

'Ik heb alleen gehandeld'

Actie was 'wreed maar noodzakelijk'

zondag 24 juli 2011, 19u31Bron: belga, vrt, ap, afp, dpa Auteur: llo

Reuters
Agent die kamp op Utoya bewaakte, is een van de slachtoffers
Automatische wapens relatief gemakkelijk te kopen
Vader dader: 'Ik zag plots zijn naam en foto op het internet'
Geen extra aanhoudingen
Dodental loopt op naar 93
'Een uur tussen eerste oproep en arrestatie dader'
23/07/11LEZERS GETUIGEN. 'Het is ongelooflijk om te zien hoeveel goedheid en moed de mensen uitstraalden'
23/07/11Vanackere pleit voor strengere regels voor wapenbezit
23/07/11Horror op Noors eiland, jongeren getuigen
23/07/11Gentse Feesten houden minuut stilte voor Oslo
23/07/11FOTOSPECIAL. Oslo rouwt
23/07/11Reacties uit de Belgische politiek
23/07/11'Mijn jeugdparadijs is een hel geworden'
23/07/11OVERZICHT. Eerdere schietincidenten wereldwijd
23/07/11Jonge Noor opgepakt met extreemrechtse achtergrond
23/07/11Leger en politie gaan gebouwen extra beveiligen
23/07/11Wereldleiders reageren geschokt op terreuraanslag in Noorwegen

Anders Behring Breivik, de 32-jarige Noor, die verdacht wordt van de dubbele aanslag in Noorwegen, verklaart aan de politie dat hij alleen heeft gehandeld. Gisteren heeft hij tijdens een verhoor bekend. Hij zou zijn aanvallen al sinds de herfst van 2009 hebben voorbereid.

Breivik werd op het eiland Utoya aangehouden, waar hij een bloedbad heeft aangericht. De man is voor de bomexplosie ook in Oslo gezien. De politie ging er al snel van uit dat de twee aanslagen met elkaar te maken hebben.

'Hij wilde een revolutie veroorzaken in de Noorse samenleving', zegt Breiviks advocaat, Geir Lippestad. Breivik heeft de twee daden bekend, maar ontkent een misdrijf te hebben gepleegd. Hij is aangeklaagd voor terrorisme en wordt maandag voorgeleid.

Volgens Breivik was de actie 'wreed' maar noodzakelijk, aldus de raadsman. De aanvallen werden volgens de advocaat 'waarschijnlijk gedurende een lange periode gepland'.

Breivik heeft zich ook akkoord verklaard met een psychisch onderzoek. Een bevoegde politiearts zal een eerste onderzoek doen.

Ondervragingen 'moeizaam'

Volgens de politie werkt hij goed mee aan het onderzoek, maar verlopen de ondervragingen wel moeilijk. 'Hij is heel duidelijk over het feit dat hij zijn daden wil verklaren. Hij heeft een statement willen maken', klinkt het.

Breivik heeft ook bevestigd dat hij alleen handelde. De politie doet wel nog verder onderzoek om uit te maken of er 'één of verschillende' schutters waren bij de schietpartij op het jongerenkamp in Utoya. Sommige getuigen spreken van twee schutters. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat Breivik nog volop munitie bij zich had toen hij gearresteerd werd.

Exploderende kogels

Breivik maakte bij de schietpartij gebruik van zogenoemde dumdumkogels, zegt de hoofdchirurg van het Ringriket-ziekenhuis in Honefoss, waar veel slachtoffers worden behandeld. Dat zijn kogels die bij inslag vervormen en groot inwendig letsel veroorzaken.

Bij geen van de zestien patiënten in het ziekenhuis zijn intacte kogels gevonden en de verwondingen zijn ’absoluut gruwelijk’, aldus chirurg Colin Poole. Volgens experts zijn dumdumkogels ook lichter in gewicht. Ze worden gewoonlijk gebruikt door gewapende beveiligers in vliegtuigen en jagers op klein wild.

Vandaag wordt Breivik niet verder ondervraagd. Maandag verschijnt hij wel voor de onderzoeksrechter.

Buiten zijn politieke voorkeuren die online circuleerden, is echter nog weinig bekend over zijn motieven. Intussen duiken er steeds meer details op over de dader.

Haatvideo en manifest

De man komt uit een extreemrechts milieu en is volgens de politie 'een fundamentalistische christen'. Breivik zou zijn aanvallen al sinds de herfst van 2009 hebben voorbereid. Dat blijkt uit zijn meer dan 1.500 pagina's tellende manifest '2083. A European Declaration of Independence'. Het document is gewoon te downloaden op het internet. Breivik zou volgens de Noorse media aan de politie toegegeven hebben een haatvideo en manifest gepost te hebben op het internet voor hij de aanslagen uitvoerde.

In de haatvideo, getiteld 'Knights Templar 2083', wordt gedurende twaalf minuten uitgehaald naar islam, marxisme en multiculturaliteit. Breivik is in de video te zien gekleed in duikerspak en met een automatisch wapen in aanslag. Het filmpje is intussen van YouTube gehaald.

Het manifest geeft weer hoe Breivik zichzelf ziet een tempelier die actie onderneemt om zijn 'idealen' te redden. 'De mensen die door het Europese publiek op de meest extravagante manier bewonderd worden, zijn de grootste leugenaars; de mensen die het meest veracht worden, zijn diegenen die hen proberen de waarheid te vertellen', luidt het openingscitaat.

'Grootste monster sinds WOII'

In het document, dat in het Engels geschreven is, schrijft de 32-jarige Noor naast ellenlange passages waarbij hij de geschiedenis aanhaalt, ook de voorbereidende stappen van zijn aanslagen neer. Terrorisme als 'middel om de menigte wakker te schudden', luidt het.

Breivik denkt aan zijn 'postoperationele situatie', indien hij 'een succesvolle missie overleeft' en hem een 'multicultureel proces' te wachten staat. Het 'grootste monster sinds de Tweede Wereldoorlog' zullen ze hem noemen.

Het document staat bol van extremistische symboliek, islamofobie en antimarxisme voeren de toon. Maar hij beschrijft ook hoe hij zijn bommen fabriceerde. In detail beschrijft hij de laatste drie maanden voor de aanslagen . Ook opmerkelijk: hij interviewt zichzelf.

Belgische passages

Bijna helemaal op het einde van het document schrijft hij het volgende: 'Ik geloof dat dit mijn laatste aanvulling zal zijn. Het is nu vrijdag 22 juli, 12.51 uur'. Dat is minder dan drie uur voor de bomaanslag in centrum Oslo. Daarna ondertekent hij met zijn Engelse 'alter ego' Andrew Berwick. Hij dicht zich drie titels toe: 'Justiciar Knight Commander', tempelier van Europa, tempelier van Noorwegen.

De tekst bevat ten slotte nog enkele 'Belgische passages': zo lijst hij de politieke partijen op, tot de Duitstalige toe. De meeste partijen vinden we in het lijstje 'politieke partijen die het multiculturalisme steunen'. De Belgische kerncentrales, tot de proefreactoren in Mol toe, figureren dan weer op de lijst potentiële nucleaire doelwitten. Helemaal op het einde vinden we de Vlaamse Militanten Orde (VMO) weer bij de 'gefaalde militante organisaties'.


DE STANDAARD

Ook België in vizier van Breivik

maandag 25 juli 2011, 09u53
Bron: eigen berichtgeving, belga, vrt
Auteur: lvi, jns

Het manifest van Breivik telt meer dan 1.500 pagina's.

Reuters

Anders Breivik bereidde zijn operatie niet alleen op logistiek vlak goed voor, hij zorgde er ook voor dat de hele wereld zijn verhaal zou horen. Een vuistdik manifest geeft inzicht in het hoe en het waarom. Opvallend is dat ook ons land daarin meermaals aan bod komt. De Belgische antiterreurdiensten gaan het document nu grondig onderzoeken.

Meer dan 1.500 pagina's had Breivik nodig voor zijn manifest dat hij een ‘Europese onafhankelijkheidsverklaring' voor het jaar 2083 noemt. Hij ondertekent het met het Engelse pseudoniem Andrew Berwick en verschillende van zijn ‘titels' als Tempelier. Een dagboek met zijn maandenlange voorbereidingen eindigt met: ‘Ik denk dat dit mijn laatste notitie is. Het is nu vrijdag, 22 juli, 12 uur 51.' Enkele uren later ontplofte zijn bom in Oslo.

Doelwitten en lid in ons land

Ook in België wilde Breivik liefst 10.807 politici, journalisten en dergelijke opruimen. Hij lijst ook doelwitten op in ons land: vier olieraffinaderijen in Antwerpen en de kerncentrales van Doel en Tihange.

Enkele Belgen krijgen ook een eervolle vermelding. Op de lijst met ‘foute' partijen, staat alleen Vlaams Belang niet vermeld. En conservatieve publicisten als Paul Beliën en Koenraad Elst worden een paar keer geciteerd.

In het manifest is ook sprake van een anonieme Belg die medestichter is van de zogenaamde Tempeliersorde, waarvan Breivik naar eigen zeggen lid is. De oprichting van de orde vond plaats in Londen in april 2002, zo staat te lezen in het document. Er worden twaalf anonieme stichtende leden vermeld, met hun nationaliteit. Een van hen is een Belg, al kon die blijkbaar niet aanwezig zijn bij de stichting.

Antiterreurdiensten onderzoeken manifest

Het manifest wordt nu door de Belgische antiterreurdiensten grondig onderzocht. 'We hebben hier kennis van genomen en zijn dit aan het opvolgen', bevestigde André Vandoren van OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging) aan de vrt.

Back to top Go down
perikles
Number of posts : 1771
Location : Antwerpen
Registration date : 2009-02-11

Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA Empty
PostSubject: Re: Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA   Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA EmptyMon Jul 25, 2011 6:36 pm

Ook de SP.A en de PS worden naast de N-VA vermeld in het manifest van Breivik ... onder de titel "cultural marxist".

Pen niet alles over wat in de LBB staat.
Back to top Go down
kyrios

kyrios


Number of posts : 309
Location : aarde
Registration date : 2008-12-13

Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA Empty
PostSubject: Re: Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA   Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA EmptySun Sep 09, 2012 12:05 am


Geen mengculturen in Noorwegen volgens de leer van Breivik. Volgens dezelfde nationalistische leer dient Vlaanderen evenzo van Waalse smetten vrij te zijn.

Gelukkig is een Belgisch nationalisme onmogelijk wegen de Romaans/Germaanse mengcultuur die hier hoe dan ook een feit is wat mag blijken uit de Vlaams en Waalse familienamen die overal in het land voorkomen.
Back to top Go down
Sponsored content

Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA Empty
PostSubject: Re: Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA   Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA Empty

Back to top Go down
 
Le tueur norvégien cite la N-VA - De Noorse moordenaar citeert de N-VA
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Livre: Léopold II, entre génie et gêne - Boek: Leopold II, ongegeneerd genie?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Europa / Europe-
Jump to: