Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Franstalige DJ ontmoet taalracistische agenten in Willebroek - un DJ francophone rencontre des policiers flamingants à Willebroek

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Franstalige DJ ontmoet taalracistische agenten in Willebroek - un DJ francophone rencontre des policiers flamingants à Willebroek   Mon Jan 23, 2012 10:05 pm

Die man heeft in principe gelijk: de overheid moet de beide landstalen kennen en dit in heel België. Als het een Engelstalige DJ zou geweest zijn, hadden ze waarschijnlijk Engels gesproken. L'autorité publique doit s'adapter aux Belges et non l'inverse et ceci dans toute la Belgique. Si c'était un DJ anglophone, ils auraient probablement parlé anglais.

DE STANDAARDWaalse (??) DJ verwijt Vlaamse agenten racisme

maandag 23 januari 2012, 19u04
Bron: hln, brusselnieuws.be
Auteur: bvb

youtube
De Brusselse DJ Daddy K haalt in een videoboodschap zwaar uit naar enkele Vlaamse (??) politieagenten. Aanleiding is een incident op de parking van discotheek Carré in Willebroek.

Volgens Daddy K kreeg hij een discussie met de agenten bij het oprijden van de parking. "Als er veel volk in de dancing is, rijden dj's altijd langs de achterkant de parking op. Toen ik dat onlangs deed werd ik tegengehouden. Ik vertelde dat ik al tien jaar draai in de Carré en dat ik altijd langs de achteringang binnenga als het druk is", aldus Daddy K in de videobooschap.

Volgens de dj antwoordden de agenten hem in het Nederlands dat ze hem niet verstonden. Ze vroegen hem Nederlands te spreken. "Toen ik de eigenaar van de dancing wilde bellen, begonnen ze te roepen en sloegen ze op mijn auto," aldus Daddy K.

Daddy K verwijt de agenten nu racisme. "Ze dreigden ermee mij te arresteren, sloegen op mijn auto en weigerden Frans te spreken. In mijn ogen zijn het racisten. Ik ben voor een eengemaakt België, maar dan moet je alle talen spreken, zeker als je bij de politie bent. "
_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Franstalige DJ ontmoet taalracistische agenten in Willebroek - un DJ francophone rencontre des policiers flamingants à Willebroek
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: