Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Frans rapport over België - Rapport français sur la Belgique

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Frans rapport over België - Rapport français sur la Belgique   Sun Jun 03, 2012 10:44 am

De flamingantische en wallingantische clubjes hebben hier inderdaad buitensporig veel macht. Les petits clubs de flamingants et de wallingants détiennent en effet un pouvoir excessif.

DE STANDAARD

Frans rapport is hard voor egoïstisch Vlaanderen

• woensdag 30 mei 2012, 08u01

• Auteur: bbd

Kamer-voorzitter André Flahaut (PS) stelt dat 'de nationale mechanismen vervalst zijn ten voordele van Vlaanderen'
IMAGEGLOBE

Externe links

• LETTERLIJK. Het volledige rapport

'De Vlamingen zitten altijd op de kop van de Walen en ze zijn vergeten dat Wallonië hen in het verleden ook diensten heeft bewezen.' Het is maar één van de conclusies dat een Frans parlementair rapport trekt over Vlaanderen en Wallonië.

Twee Franse parlementsleden hebben vorige zomer, in volle politieke crisis in ons land, een rapport klaargestoomd over België. Het werd besproken in de commissie Buitenlandse Zaken van het Franse parlement.

Voor hun werkstuk interviewden ze tientallen Belgische politici, journalisten, experts en professoren.Vorige maand publiceerden ze hun rapport. De Morgen bericht er vandaag over.
Er staan scherpe woorden in. Zo noemt baron Paul Buysse Bart De Wever 'een seperatist met een S zo groot als de Eiffeltoren'. Kamer-voorzitter André Flahaut (PS) stelt dan weer dat 'de nationale mechanismen vervalst zijn ten voordele van Vlaanderen'. Het lijkt erop dat de Franstaligen in het rapport het gevoel hebben dat België hen heeft opgegeven omdat de federale staat nu eenmaal gedomineerd wordt door de Vlamingen.

De Franse parlementsleden hebben ook met Bart De Wever gepraat. Hij noemt België in het rapport 'een totale mislukking' omdat het een land is met 'twee verschillende landen met twee verschillende democratieën'.

In het rapport staat ook dat Bart De Wever vindt dat de Vlaamse onafhankelijkheid alleen mogelijk is als Europa versterkt wordt. Gebeurt dat niet, dan zal het federale niveau blijven maar niet meer dan een 'leeg omhulsel' worden.

Volgens De Morgen vielen er in het Franse parlement harde woorden bij de bespreking van het rapport.

'Ik ben er diep van overtuigd dat de Vlamingen nooit tevreden zullen zijn binnen het kader van het huidige België. Ze zullen blij zijn als de Belgische band helemaal doorgesneden wordt. (...) Het bewijs hiervoor is dat ze altijd op de kop van de Walen gezeten hebben en ze vergeten zijn dat Wallonië hen in het verleden ook diensten heeft bewezen. (...) Het Vlaams egoïsme komt voort uit de Vlaamse bloei. (...)', zei PS-rapporteur Jean-Paul Kucheida.

Er vielen ook harde woorden als zou Vlaanderen een 'fascistisch' taalbeleid voeren. Kucheida zei ook: 'We moeten ook signaleren dat de houding van de Vlamingen soms onaanvaarbaar is. In Vlaanderen zijn de Franstaligen af en toe het slachtoffer van iets dat op vervolging lijkt".

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Frans rapport over België - Rapport français sur la Belgique
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» "Belle famille" --A.Dreyfus--Résumé complet en français--interviews-revues de presse

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: