Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Prins Filip opent deuren - le Prince Philippe ouvre des portes

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Prins Filip opent deuren - le Prince Philippe ouvre des portes   Mon Jun 10, 2013 12:53 am

Alleen achterlijke idioten en "Vlaams"-nationalisten vinden dat een probleem.

Seuls des imbéciles retardés et des nationalistes "flamands" trouvent cela un problème.


KNACK

Ondernemers tevreden over economische missie in VS: 'Filip opent deuren'

zaterdag 08 juni 2013 om 15u05

De economische missie van prins Filip in Californië heeft een aantal officieel ondertekende contracten opgeleverd, maar was vooral een gelegenheid om talrijke contacten te leggen.

Prins Filip © Belga

De economische missie van prins Filip in Californië van 2 tot 8 juni heeft een aantal officieel ondertekende contracten opgeleverd, maar was vooral een gelegenheid om talrijke contacten te leggen, met Amerikaanse investeerders, maar ook met mogelijke Belgische partners.

"Onze aanwezigheid hier geeft ons de mogelijkheid rechtstreeks met de bazen van grote bedrijven te praten, terwijl we er in België weken over zouden doen om een afspraak te regelen en dan uiteindelijk slechts een ondergeschikte zouden ontmoeten", stelde Stéphane de Biolley, de sales manager van Freedelity, een kleine onderneming uit Nijvel die software ontwikkelde om alle klantenkaarten op één identiteitskaart bijeen te brengen.

De Belgische delegatie, bestaande uit onder meer talrijke kmo's gespecialiseerd in nieuwe technologieën of biotechnologie, telde eveneens verschillende grote bedrijven, zoals Belgacom dat hoopte nieuwe content voor televisie te vinden. "We hebben bijzondere contacten kunnen leggen", verzekerde CEO Didier Bellens na een onderhoud in de studio's van Disney. Andere bedrijven ondertekenden ter plaatse al officieel contracten.

Zo sloot de Antwerpse Brouw Compagnie bijvoorbeeld in San Francisco een akkoord omtrent zijn Antwerpse Seefbier met een grote Amerikaanse invoerder. Ook UCB en ConformetRx, twee Brusselse
advocatenkantoren en hun Amerikaanse collega's, en de ULB en Berkeley hebben contracten op zak.

'Prins Filip opent deuren'

In alle gevallen lijkt de prins als hoofd van de economische missie een belangrijke rol te hebben gespeeld. De aanwezige ondernemers en andere delegatieleden zijn het er allemaal over eens dat Filip
"deuren opent", ook in een land waar de cultuur van de monarchie totaal niet bestaat. "Hij vergemakkelijkt het leggen van contacten en zorgt voor ontmoetingen die zonder zijn aanwezigheid ondenkbaar zouden zijn", klonk het bij meerdere deelnemers.


Prins Filip liet zich tijdens de missie ook fotograferen met Mickey en met de Vlaamse reality-tv-ster Astrid Bryan. "Zij is heel sympathiek en erg knap", stelde Filip tijdens de traditionele persconferentie aan het einde van een missie. Ook vonden ontmoetingen plaats met de baas van Disney, Bob Iger, en die van Google, Eric Schmidt. "De missie is een succes", vond de prins, een mening die door de hem vergezellende ministers gedeeld werd.

'Merk 'Brussel' goed onthaald'

"Alle ondernemers zijn bijzonder tevreden", aldus Céline Fremault, de Brusselse minister van Economie. "Bepaalde bedrijven hebben beslist de missie te verlengen, hoewel ze enkel voor prospectie gekomen waren. We hebben in totaal 210 B2B-contacten voor onze bedrijven gelegd, en twee touroperators uit Los Angeles hebben beslist Brussel in hun luxetour op te nemen", voegde ze eraan toe.

Fremault benadrukte overigens dat "het merk Brussel" goed onthaald werd in de Verenigde Staten. "De Amerikanen hebben een positief beeld van Brussel, de toegangspoort voor verschillende markten en hoofdsteden in Europa", vervolgde de minister, eraan toevoegend dat ze over enkele weken een debriefing over de missie zal organiseren met de betrokken bedrijven.
211 deelnemers

In totaal namen 211 ondernemingen, universiteiten en kamers van koophandel, alsook een twintigtal openbare instellingen van de drie gewesten deel aan de missie in Californië. De volgende prinselijke missie vindt plaats van 20 tot 27 oktober in Zuid-Afrika en Angola. (Belga/SD)

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
 
Prins Filip opent deuren - le Prince Philippe ouvre des portes
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: