Belgische Unie - Union Belge
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek

Go down 
2 posters
AuthorMessage
kyrios

kyrios


Number of posts : 309
Location : aarde
Registration date : 2008-12-13

Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek Empty
PostSubject: Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek   Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek EmptyThu Apr 02, 2009 1:59 pm

In de gazet van Antwerpen van vandaag.
Vlaamse politieke cultuur is blijkbaar dezelfde als de zo verguizde "oude Belgische politieke cultuur".Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek

08:24 In het Vlaams Parlement kreeg Vlaams minister Marino Keulen gisteren een paar pittige vragen over de benoemingen van drie nieuwe arrondissementscommissarissen. Een van de gelukkigen is de dochter van ex-premier Wilfried Martens.

Behalve Anne Martens (CD&V) werden nog twee andere arrondissementscommissarissen aangesteld. Die posten gaan - oh toeval - naar de twee andere meerderheidspartijen in de Vlaamse regering. Het gaat om de kabinetschef van de burgemeester van Hasselt (sp.a) en de adjunct-kabinetschef van minister Marino Keulen (Open Vld).

Beste lezer, u mag daar echter geen slechte gedachten over krijgen. Ceci n’est pas une pipe. Dit is géén vriendjespolitiek. De betrokkenen hebben immers examen afgelegd, zij het dat het enkel om een geschiktheidsproef ging, zonder rangschikking. De Vlaamse regering had dus de vrije keuze uit een pool van geslaagden.

Het ambt van arrondissementscommissaris is weinig gekend. Het is dan ook een voorbijgestreefde, totaal overbodige instelling die uit de 18de eeuw stamt. In de jaren 1700 kon de provinciegouverneur niet overal tijdig met paard en kar komen. Daarom had hij een paar buitenposten. De arrondissementscommissarissen vertegenwoordigden hem in de verste uithoeken van de boerenbuiten. Vandaar.

Vandaag beschikken de gouverneurs allemaal over een auto, over telefoon en internet. Zodat men zich kan afvragen of de functie van arrondissementscommissaris nog nodig is. Temeer omdat de gouverneurs op zich al niet overbevraagd zijn. Er worden zelfs openlijke vragen gesteld bij het nut van de provincies.

Maar het ambt formeel afschaffen kan niet, beschermd als het is door een bijzondere wet. De Vlaamse regering heeft in 1995 de functie ook uitdrukkelijk behouden. Ze biedt inderdaad af en toe kansen om vriendjes te belonen voor bewezen diensten. Een netto maandwedde van ongeveer 3.000 euro en dito pensioen is een leuk geschenk.

We gunnen het de dochter van Wilfried Martens. Er is de instandhouding van familiedynastieën, en de stamvader had nog een cadeautje te goed voor zijn koninklijk verkennerschap van december. De man is toen hals over kop met twee peuters moeten terugkeren uit Disneyland en heeft de regering- Van Rompuy in het zadel geholpen. Het zij zo, maar verkoop daar dan aub geen show rond met examens en zo.

door PAUL GEUDENS
Back to top Go down
Belgica
Admin
Belgica


Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek Empty
PostSubject: Re: Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek   Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek EmptyThu Apr 02, 2009 2:01 pm

Het is een particratie. De taal speelt geen rol !
Back to top Go down
 
Ceci n’est pas une pipe, dit is géén vriendjespolitiek
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Leterme: geen nieuwe verkiezingen, ook niet als er geen staatsh. komt
» Geen staatshervorming (bis)
» B.U.B. GEEN EENDAGSVLIEG !
» CD&V WIL GEEN SPLITSING !
» Belgicisme is geen nationalisme

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: