Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Pierre Mertens v./c. Bart De Wever

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
avatar

Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

PostSubject: Pierre Mertens v./c. Bart De Wever   Wed Feb 15, 2012 3:40 pm

De vraag is wie hier eigenlijk moet vervolgd worden... Pierre Mertens heeft gewoon de waarheid over BDW gezegd. La question est de savoir qui doit être poursuivi dans cette affaire... Pierre Mertens a simplement dit la vérité sur BDW.Pierre Mertens ontsnapt aan vervolging wegens laster tegen Bart De Wever

dinsdag 14 februari 2012, 20u29
Bron: belga
Auteur: kld

photo news

De Belgische schrijver Pierre Mertens wordt niet vervolgd voor zijn uitspraken dat N-VA-voorzitter Bart De Wever een negationist zou zijn. De feiten zijn verjaard, heeft de raadkamer van de correctionele rechtbank in Brussel beslist.

Bart De Wever had een klacht ingediend tegen Mertens voor laster en eerroof, nadat die hem een negationist genoemd had in twee artikels die verschenen in december 2007 in de Franse krant Le Monde en het tijdschrift Knack.

Maar de termijn om over de zaak te beslissen, is overschreden, aangezien de verjaring bij een persmisdrijf drie maanden bedraagt, zo vond de rechter.

Mertens hekelde in de twee artikels het feit dat De Wever de excuses die de burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens (SP.A), aan de Joodse gemeenschap aanbood, 'gratuit' noemde. Janssens had zich bij de Joodse gemeenschap immers verontschuldigd voor de rol die het Antwerpse stadsbestuur speelde bij de deportatie van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mertens zei na de uitspraak dat hij niettemin gefrustreerd was 'als burger en als democraat', omdat de zaak niet ten gronde werd gevoerd. De schrijver zei nog dat het debat niet beëindigd is en dat het op een ander vlak voortgezet zal worden, waarschijnlijk in een geschreven werk dat hij over de zaak voorbereidt.

_________________
L'union fait la force ! Eéndracht maakt macht !
Back to top Go down
View user profile
Invité
GuestPostSubject: Re: Pierre Mertens v./c. Bart De Wever   Wed Feb 22, 2012 5:43 am

Klopt het dan niet dat er onder historici nog steeds discussie bestaat over in hoeverre het Antwerpse stadsbestuur heeft meegewerkt aan de deportatie van Joodse burgers tijdens WO II (de uitleg die BDW er later aan gaf) of is dit gewoon een Belgicistische strategie in de verdere criminalisering van andersdenkenden en van partijen die wel in een parlement worden vertegenwoordigd? Ik vraag me echt af wat er zou gebeuren met separatisten en Vlaams-nationalisten als de BUB aan de macht zou komen. De term concentratiekamp zal ook jullie allicht niet vreemd zijn ;-).
Misschien is het net Patrick Janssens die zou moeten worden aangeklaagd, het leed van zes miljoen mensen minimaliseren door het te misbruiken uit platte electorale berekeningen (Joodse kiezers terugwinnen). Dat is pas negationisme.
Back to top Go down
 
Pierre Mertens v./c. Bart De Wever
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Belgique / België / Belgium / Belgien-
Jump to: