Belgische Unie - Union Belge
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Harry Koning van Canada? Harry, Roi du Canada ?

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
Belgica


Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

Harry Koning van Canada? Harry, Roi du Canada ? Empty
PostSubject: Harry Koning van Canada? Harry, Roi du Canada ?   Harry Koning van Canada? Harry, Roi du Canada ? EmptyTue Jun 28, 2011 9:41 pm

Waarom niet? Pourquoi pas?

HLN

"Prins Harry moet koning van Canada worden"


Canadese monarchisten hebben een oplossing voor de grote afstand van hun land tegenover Londen. De Britse koningin is immers het staatshoofd van Canada, maar de bevolking krijgt slechts om de twee tot drie jaar bezoek uit het Verenigd Koninkrijk. Daarom willen voorstanders van het koningshuis dat prins Harry zich in Canada als koning van het land zou vestigen.


Harry Koning van Canada? Harry, Roi du Canada ? Media_l_4257099
© afp

Harry is de derde in rij voor de troon en zou volgens de Canadezen geschikt zijn om een verblijfplaats in Ottawa te nemen. Zo zou het koningshuis altijd vertegenwoordigd zijn in het Noord-Amerikaanse land. Ze willen op die manier ook de republikeinen het zwijgen opleggen, aangezien zij voor een verkozen staatshoofd pleiten. De grote afstand tussen Londen en Canada zet hun oproep alleen maar kracht bij.

"Prins Harry heeft bijna geen kans om ooit koning te worden in het Verenigd Koninkrijk", zegt Etienne Boisvert, woordvoerder van de monarchisten in Canada. "Hij kan een Canadese tak van de koninklijke familie komen stichten." Of een alternatief zou een koning zijn die afwisselend zes maanden in Canada, zes maanden in Australië en zes maanden in Londen woont. Ook de Australiërs hebben de Britse koningin immers nog steeds als staatshoofd.

Toekomst onzeker
Met het oog op een koninklijk bezoek van prins William en zijn kersverse echtgenote Kate plannen de republikeinen protesten. Zo willen ze William oproepen om op te hoepelen. Binnen de monarchistische beweging gelooft niet iedereen dat Harry echt een hof zou kunnen stichten in Canada. Realistischer zou zijn om leden van de koninklijke familie Canadese titels te geven. Zo willen ze het voorbeeld volgen van andere gebieden, zoals de prins van Wales.

Hoewel de koninklijke familie nog steeds op een warm welkom kan rekenen in Canada, is de toekomst heel onzeker. Volgens peilingen zou tweederde van de bevolking liever een republiek willen. In het verleden waren er zelfs al zware rellen tijdens zo'n koninklijk bezoek. Maar voorlopig hoeven William en Kate nog niet te vrezen. Hun huwelijk was in Canada al bijna even sensationeel als in hun thuisland. (gb)
28/06/11 15u45

Back to top Go down
 
Harry Koning van Canada? Harry, Roi du Canada ?
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Taalracisme eist dode in Canada - Le racisme linguistique tue au Canada
» ANCIAUX EN KONING
» Pleegt de koning fraude?
» DISCOURS DU ROI - TOESPRAAK KONING
» NL: moet de Koning(in) een wet ondertekenen?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Monde / Wereld / World / Welt-
Jump to: