Belgische Unie - Union Belge
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belgische Unie - Union Belge

Centrumpartij voor nationale eenheid - parti centriste pour l'union nationale.
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  SearchSearch  RegisterRegister  Log in  

 

 Voordelen van vakantie !

Go down 
AuthorMessage
Belgica
Admin
Belgica


Number of posts : 5604
Location : BELGIE - BELGIQUE - BELGIEN - BELGIUM
Registration date : 2008-11-19

Voordelen van vakantie ! Empty
PostSubject: Voordelen van vakantie !   Voordelen van vakantie ! EmptyThu Jul 07, 2011 8:23 pm

De tijd gaat inderdaad sneller en sneller naarmate men ouder wordt. Hier staat waarom.

DE STANDAARD

Voordelen van vakantie ! Vakantiesexycrea_OK.jpg.h380.jpg.568 Shutterstock

Reizen boost sexappeal en creativiteit

woensdag 06 juli 2011, 18u40 Bron: columbusmagazine.nl Auteur: vwh

Op vakantie gaan is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, zo blijkt uit een reeks wetenschappelijke onderzoeken. Wij zetten de belangrijkste voordelen van reizen met plezier voor je op een rij.

Bevordert productiviteit


Werknemers die veel vakantie hebben zijn doorgaans productiever dan collega’s die er zelden enkele dagen tussenuit knijpen. Dat blijkt uit statistieken van de Organisatie voor Economische coöperatie en Ontwikkeling (OESO), de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en het Wereld Economisch Forum (WEF). Bijvoorbeeld: Amerika is het meest competitieve land ter wereld, maar de Amerikanen lopen voor wat bruto binnenlands product per gewerkt uur betreft achter op landen zoals Frankrijk, waar werknemers meer vakantie kunnen opnemen.

Boost aantrekkelijkheid

Een recent onderzoek van itsjustlunch.com heeft uitgewezen dat vakantieverhalen je aantrekkelijker maken. Tijdens een eerste date praat je immers voornamelijk over je hobby’s en reiservaringen. Mannen en vrouwen die het gesprek aan deze twee onderwerpen ophangen, mogen zeker zijn dat ze een goede indruk nalaten. Een gebruind velletje helpt uiteraard ook om je sexappeal te accentueren.

Stimuleert creativiteit

Wetenschappers aan de universiteit van Indiana hebben ontdekt dat op vakantie gaan - of reisplannen maken en fantaseren over je droombestemming - je creativiteit ten goede komt. Dat komt omdat je dan zoveel mogelijk informatie verzamelt over die plaats. Verder blijkt nog uit de studie dat reizen je zelfbewustheid stimuleert. De reden? Op vakantie leer je de waarden en normen van een andere cultuur kennen waardoor je meer inzicht krijgt in je eigen achtergrond. Vakantiegangers die uitsluitend geïnteresseerd zijn in luieren aan het hotelzwembad of op het strand, keren wellicht niet creatiever terug naar huis.

Heeft verjongend effect

Reizen houdt je ook jong, dat blijkt uit een studie aan het Baylor College of Medicine in Houston. Volgens de wetenschappers komt dat doordat volwassenen meer dan kinderen ervaren dat de tijd vliegt. Kinderen komen vaak in nieuwe situaties terecht waardoor ze de indruk hebben dat de tijd heel langzaam gaat. Naar nieuwe, verre bestemmingen reizen leidt tot hetzelfde effect bij volwassenen. Ze beleven hun reis als het ware als een kind en zo lijkt een korte vakantie in slow motion te verlopen. Conclusie: een week vakantie op een nieuwe - bij voorkeur exotische - bestemming doet evenveel deugd doen als een lang verblijf op een vertrouwde plaats.
Back to top Go down
 
Voordelen van vakantie !
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» VOORDELEN FEDERALISME?
» Noord-Belgen steeds vaker naar Zuid-België op vakantie !
» VOORDELEN FEDERALISME-AVANTAGES DU FEDERALISME

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Belgische Unie - Union Belge :: BUB :: Varia / Divers / Miscellaneous / Verschiedenes-
Jump to: